Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Kreeft en emotionele verbinding zoeken

Astrologieblog weekhoroscoop: Sinds vanouds is de lente de ideale tijd van het jaar om te ontgiften. De volle maan vanochtend in Schorpioen is een uitnodiging om aandacht aan het lichaam te besteden en concrete (Stier) stappen te ondernemen om gif (Schorpioen) uit ons lichaam te krijgen. De Maan / Mars oppositie op dinsdag is een verdere aanwijzing dat het lichaam aandacht nodig heeft. De Zon vierkant Jupiter vorige week – heeft met exces te maken: teveel suiker, te veel alcohol of teveel genieten in het algemeen. De komende 24 uur raad ik je aan om veel brandnetel thee te drinken en biologische fruit te eten !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag maakt de maan de overstap naar enthousiast, rusteloos vuurteken Boogschutter. Maan in Boogschutter is speels maar staat kort daarop conjunct met Saturnus, opposiet Mercurius en vierkant Neptunus. Gevoelens of plannen kunnen worden gedwarsboomd en Neptunus kan gevoelens van machteloosheid versterken. Het is nuttig om oog voor de belangrijk detailles te hebben en naar de kritiek van anderen te luisteren. Neptunus kan onverwachts – creatief uitpakken.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon driehoek Pluto op woensdag – geeft inzicht, verdieping maar ook kracht. Dit is een belangrijk aspect en gaat gekoppeld met het sterk gevoel dat je kunt bereiken waarnaar je verlangt. Het is een aspect van ‘empowerment’. Dit aspect valt samen met een grote vuurdriehoek, tussen Maan, Jupiter en Uranus. Vooruitgang is een woord dat bij mij spontaan te binnen schiet.

Astrologieblog weekhoroscoop: Donderdag gaan de Britten naar de stembus! Het belooft heel spannend te zijn. Wat mij opvalt is dat UK asc. heerser Venus – van teken verandert op de dag dat de uitslag bekend wordt (vrijdag ochtend). Venus verlaat luchtteken Tweeling voor water teken Kreeft. Dit zou kunnen aanwijzen dat mensen minder tactisch gestemd hebben dan nu wordt gespeculeerd en gewoon hun gevoel hebben gevolgd. Venus is de heerser van de Weegschaal Zon, in de horoscoop van huidige leider David Cameron. Transit Venus – die symbolisch een overwinning kan beteken – staat conjunct de midhemel in de horoscoop van David Cameron die op 2 graden Kreeft staat. Tevens de noordknoop van de Maan – nu in Weegschaal – staat momenteel conjunct met Cameron’s Venus – in het eerste huis van zijn horoscoop. Dit ziet er goed uit – echter de situatie is gecompliceerd – want het feit dat Cameron de meeste zetels wint – betekent niet automatisch dat hij ook een meerderheid in het Lagerhuis heeft. Gezien het feit dat er twijfels zijn over de geboorte tijd van oppositie leider Ed Milliband – is het niet mogelijk om uitspraken over zijn horoscoop te doen. Als je op deze website zoekt met de termen ‘uk election’ dan kom je veel horoscopen/artikelen tegen met o.a. horoscopen van Cameron, UK, enz. .

Astrologieblog weekhoroscoop: Kreeft is een hoofdteken en gaat actief opzoek naar emotionele verbindingen met anderen. Dit is een nogal knusse plek voor Venus. Familie bijeenkomsten, huwelijksplannen, kinderen, enz. staan hoog op de agenda. Dit is een warm, sensitief huis voor Venus – maar ook een huis waar zekerheid en stabiliteit nodig is. Indien de emotionele basis ontbreekt  – voelt Venus in Kreeft zich onveilig en gekwetst. In dit soort situaties kan Venus in Kreeft verdwijnen in haar schelp.

Astrologieblog weekhoroscoop: In het weekend staat Mercurius vierkant Neptunus. Mercurius – die op dit moment in zijn eigen teken Tweeling staat – is super abstract en wetenschappelijk in het denken. Neptunus daarentegen- die ontdekt is in de tijd dat spiritisme en hypnose opkwamen –  maakt verbinding met andere werelden en andere vormen van bewustzijn. Neptunus voelt subtiele dingen aan – maar Mercurius is skeptisch. De ratio probeert te begrijpen wat niet met de ratio te begrijpen is. Dit aspect kan ook dromerig of afwezig maken: het verlies van bewustijn. Neptunus heeft met ontsnapping te maken – waardoor teveel drinken ook tot de mogelijkheden behoort. Op 20 mei gaat Mercurius retrograde lopen en op 29 mei en op 23 juni wordt dit vierkant herhaald. Let op: de thema’s die zich dit weekend aankondigen keren over enkele weken terug.

Altijd iets meer over je eigen horoscoop willen weten? Welke thema’s keren terug en waar zit de kansen voor vooruitgang en groei in je eigen horoscoop? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Kreeft en emotionele verbinding zoeken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *