Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Tweeling – een periode van transitie

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag maakt Mars de overstap van Stier naar Tweeling en we worden gelijk uitgedaagd om achter onze eigen ideeën te staan. Om gelijk de daad bij het woord te voegen 🙂 kom ik graag even terug op mijn prognose van de verkiezing in de UK. ‘Venus verlaat luchtteken Tweeling voor water teken Kreeft. Dit zou kunnen aanwijzen dat mensen minder tactisch gestemd hebben dan nu wordt gespeculeerd en gewoon hun gevoel hebben gevolgd.’ Dit blijkt een schot in de roos te zijn geweest en is dan ook de reden dat de opiniepeilingen -die een nek aan nek race voorspeld hadden – fors miszaten. ‘Transit Venus – die symbolisch een overwinning kan beteken – staat conjunct de midhemel in de horoscoop van David Cameron die op 2 graden Kreeft staat.’ En tja … het antwoord daarop is simpel: David Cameron krijgt ‘five more years’!!! Astrologie kan verbluffend goede resultaten geven. En nu terug naar Mars…

Astrologieblog weekhoroscoop: De rode planeet – Mars – wordt o.a. in verband met oorlog, energie, kracht en moed gebracht. Tweeling is een communicatief luchtteken dat meer in de breedte dan in de diepte geinteresseerd is. Tweeling is intelligent, snel van begrip en in staat om verband te leggen tussen uiteenlopende onderwerpen. Mars in Tweeling doet mij denken aan de tarotkaart de Aas van Zwaarden die het vermogen geeft om tot helder inzichten te komen. De zwaard symboliseert zowel een gedisciplineerde als ingewikkelde vorm van vechten: een sport met regels die gevolgd moeten worden. De uitdaging met Mars in Tweeling is om onze argumenten scherper te definiëren en om niet bang te zijn onze standpunten te verdedigen. Aan het begin van de week krijgen we ook een kans om hierin te oefenen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dinsdag staat de maan in Vissen haaks op een naderende Mars/Saturnus oppositie: de maan wordt het focal planeet in een t-vierkant. Wees extra voorzichtig met beloftes doen vooral aan het begin v.d. week. De Boogschutter Maan is door Jupiter beheerd en kan – om uit een lastige situatie te komen – onrealistische voorstellen doen. Volgende week gaat Mercurius retrograde lopen – en mijn advies zou zijn om -zo veel mogelijk- je opties open te houden. Op vrijdag staat Mars opposiet een retrograde lopende Saturnus. Saturnus is de realiteits principe. Dit symboliseert een flinke vertraging. De natuurlijke energie en enthousiasme van Mars wordt beteugeld. Wat mogelijk leek aan het begin van de week – kan in het weekend, als uiterste vervelende ervaren worden. Saturnus heeft een enorm plichtsbesef en zet Mars onder druk – en dat betekent veel werk voor weinig resultaat. Dit wordt (vooral voor Mars in Tweeling) heel frustrerend  !!

Astrologieblog Weekhoroscoop: In vele opzichten is de eerste helft van 2015 een periode van transitie. De ontwikkelingen die nauw met Uranus vierkant Pluto verbonden waren – crisis, afbraak, wederobouw – maken plaats voor energie dat minder op confrontatie en meer op individuele vrijheid gericht is. Saturnus loopt nu retrograde in Boogschutter – maar vanaf 18 september – laat hij Schorpioen definitief achter zich. Op 9 oktober komt de noordknoop van de Maan in Maagd te staan – en met Jupiter dan ook in Maagd, komt er een overvloed aan bewegeelijke energie te pas in het collectief. In sommige opzichten is de energie op dinsdag een voorbode van wat er later in het jaar gaat komen. We moeten leren omgaan met en voordeel trekken uit, situaties die een dynamisch en veranderlijke karakter hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Venus driehoek Neptunus. Neptunus in Vissen verhoogt Venus die in Kreeft haar sensitieve, warme, gevoelige kant laat zien. Neptunus maakt Venus ontvankelijk voor schoonheid, harmonie, kleuren en muziek maar nodigt haar gelijk uit om een roze bril op te zetten. Zowel Venus als Neptunus staan nu in watertekens – waardoor de grenzen niet altijd even helder zijn. De Maan in Stier op zondag maakt de sfeer compleet. Venus wil graag aanbeden worden! Geniet 🙂

Alles komt binnenkort los en in beweging. De dynamiek is gecentreerd rond de beweegelijke tekens,  Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen. Wil je hier iets meer over weten? elke thema’s keren terug en waar zit de kansen voor vooruitgang en groei in je eigen horoscoop? Voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz.  stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Tweeling – een periode van transitie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *