Astrologieblog Weekhoroscoop: Retrograde Mercurius in Tweeling – oponthoud een noodzakelijk kwaad

Astrologieblog weekhoroscoop: De nieuwe maan in Stier vanochtend, benadrukt het belang van zowel financiële stabiliteit (Zon) als emotionele zekerheid (Maan). Het benadrukt de noodzaak om gegrond te worden – want waar halen we onze zekerheid vandaan als de grond onder onze voeten beweegt?

Astrologieblog weekhoroscoop: Van de Aarde af gezien lijkt het soms of planeten achteruit lopen langs de sterrenhemel. Deze schijnbare teruggang noemt men retrograde beweging. Op dinsdag gaat Mercurius voor de tweede keer dit jaar retrograde lopen (hij loopt retrograde 3x per jaar). Deze retrograde periode duurt tot 13 juni. Mercurius staat gedurende de hele periode in een teken waar hij zich helemaal thuis voelt, Tweeling.

Astrologieblog weekhoroscoop: De tijd is rijp om de duizendpoot in jezelf te ontdekken. Op donderdag maakt de Zon de overstap van Stier (zekerheid) naar Tweeling (ideeën ). Mars, Mercurius, Saturnus en Neptunus staan al in beweegelijke tekens waardoor het beweegelijk kruis benadrukt wordt. De kunst is om de opties open te houden en jezelf niet in een hoek te drukken. We moeten proberen de ballen in de lucht te houden. Maar Tweeling is een slimme aapje en helemaal in staat om intelligente oplossingen voor ingewikkelde situaties te bedenken.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Tweeling is straks wel beheerd door een retrograde Mercurius. Een aantal mundane thema’s komen in gedachten. De publicatie van een memoirs, of geheim gehouden dossiers die – met Mars ook in Tweeling – voor veel ophef zorgen. Geheime operaties – die later aan het licht komen als Mercurius direkt loopt. Het bedenken van een strategie, een plan van aanpak. Mars in Tweeling is mes scherp met woorden en op 27 mei – staan Mercurius en Mars conjunct. Vervologens op 30 mei – staan Zon en Mercurius conjunct. Daarnaast staat Neptunus in  Vissen – haaks op dit alles!! Aan het einde van de maand zou het dus moeilijk kunnen zijn om te weten waar de waarheid ophoudt en de fantasie/leugen begint. Het is daarom heel belangrijk om de nieuwe maan in Stier in gedachten te houden. Blijf met de voeten op de grond. Luister niet naar de lokkende stemmen van de sirenes. Houd je koers. Zo’n retrograde Mercurius geeft je in feite een beetje meer tijd: meer tijd om je gedachten op een rij te krijgen; meer tijd om de nodige papieren bij elkaar te krijgen; meer tijd om mensen te benaderen; meer tijd om de reis te organiseren; meer tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten enz. enz.. Indien er sprake is van oponthoud – probeer dit als een noodzakelijk kwaad te zien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het weekend wordt bepaald door twee opposities: Venus opposiet Pluto op vrijdag, en Zon opposiet Saturnus op zaterdag. Venus in Kreeft is super sensitief en gehecht aan huis, haard, hubby en kids. Venus in Kreeft heeft een grote passie voor wat zij als ‘haar bezit’ beschouwt: dit kan – bijvoorbeeld als Venus heerser is van het 10e huis in je horoscoop – ook zijn. Sleutel idee is ‘dit hoort bij mij- is van mij’. Pluto kan onzekerheid of angst voor verlies op deze gebieden doen ontstaan. Uranus in Ram – de grote onrust zaaier – staat tevens ook in de coulissen. In feite blaast Venus in Kreeft nieuwe energie in de t-vierkant die de laatste jaren de boel gedomineerd heeft. Het is belangrijk met Kreeft om onderscheid te maken tussen subjectieve waarnemingen, d.w.z. wat je ‘voelt’ en objectieve waarneming, ‘wat echt gebeurt’. Belangrijk – zeker met Mercurius retrograde enz. enz. – is hoe je de dingen interpreteert: als je dingen niet zeker weet, laat ze open.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat de Maan in Leeuw waardoor de Zon – Saturnus oppositie makkelijker te hanteren valt. Het Zon/Saturnus thema -verantwoordelijkheid nemen voor je zelf en voor wat je doet – wordt door de oppositie benadrukt. De Maan komt tussen beide planeten te staan en bemiddelt, of biedt hulp en advies aan. Eigen auto wil niet starten? Gelukkig kun je de auto van de buurvrouw lenen. Enz. enz. Dit is handig energie spel. Zon/Saturnus doen hun werk – vervolgens zorgt de Maan in Leeuw voor de high tea 🙂

Alles komt binnenkort los en in beweging. De dynamiek is gecentreerd rond de beweegelijke tekens,  Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen. Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Retrograde Mercurius in Tweeling – oponthoud een noodzakelijk kwaad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *