Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mercurius, Neptunus – zowel geest verruimend als ego ondermijnend

Astrologieblog weekhoroscoop: Met Mercurius en Saturnus allebei retrograde en in teken oppositie met elkaar, duiken er een aantal beren op de weg. Op dinsdag staat de Maan in Maagd opposiet Neptunus, en Mars (en op zondag de Zon), in Tweeling vierkant Neptunus.  Deze komende week zullen we dus leren dat de duivel in de details zit. Een cijfer dat verkeerd wordt opgeschreven, een typo in het adres, iemand wordt ziek, informatie komt niet aan, cash-flow problemen, enz.. Dit zijn enkele voorbeelden van hoe de planeten standen nu voor oponthoud kunnen zorgen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dames opgelet, op maandag staat Venus vierkant Uranus. Relaties kunnen boeiend maar net zo goed, lastig zijn. Uranus staat voor ‘vrijheid-blijheid’. Venus in Kreeft wil geen emotioneel verlies lijden. Balanceren op de rand van een relatie of  in het bres springen? Een moderne kunst route langs het water volgen, zou ook kunnen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanuit zijn eigen teken Vissen, is Neptunus nu behoorlijk in beeld.  Op vrijdag staat Mercurius voor de tweede keer haaks op Neptunus. Er wordt veel gepraat maar te weinig gecommuniceerd.  We kunnen het gevoel hebben dat er over bepaalde onderwerpen gezwegen wordt, of dat er zoveel informatie op ons af komt dat we door de bomen het bos niet meer zien. We kunnen misschien worden geconfronteerd met situaties die met de vorige Mercurius/Neptunus vierkant (op 3 mei) te maken hebben. Neptunus kan ons doen geloven dat we iets hebben gehoord wat later blijkt, niet werd gezegd. Neptunus maakt dromerig, afwezig. Je moet algauw aan iets anders denken waardoor je een deel van een gesprek mist. Desondanks de beweegelijke aard van Tweeling/Vissen die ons alle kanten op wil sturen – is het belangrijk om met het hoofd bij de les te blijven. Gezien de Zon/Mercurius/Neptunus aspecten in het weekend, is dit een belangrijke weekthema.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het positieve van al deze beweegelijke energie (Zon, Mercurius, Mars, Saturnus, Neptunus en op maandag en dinsdag ook de Maan) is dat het dingen letterlijk ‘in beweging’ kan zetten. De Uranus/Pluto vierkant heeft de weg voor nieuwe impulsen vrijgemaakt. Er zijn volop nieuwe kansen – maar met Mercurius retrograde – is het zinvol om de tijd te nemen om de mogelijkheden goed te onderzoeken. Probeer waar mogelijk, deadlines soepel te houden want je hebt speelruimte nodig. Rond 11 juni – staan zowel Mercurius als Neptunus – stationair. Vervolgens gaat Mercurius direkt – en Neptunus retrograde – lopen. De dromen worden eventjes geparkeerd. Mercurius neemt het stuur over. Driehoek de noordknoop,  laat Mercurius vanaf halve juni – zijn mentale kracht zien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dinsdag staat Mars vierkant Neptunus en Maan opposiet Neptunus. Verbaal agressie, een strijdlustige vergadering, iemand willen imponeren, gesjoemel met cijfers, iemand met (of zonder) opzet de verkeerde kant opsturen. Neptunus zou een master-class in misleiden, dromen of actieve  imaginatie op poten kunnen zetten. Neptunus laat wat niet zichtbaar is, zowel in positieve als in negatieve zin, meedoen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Woensdag staat Venus driehoek Chiron in Vissen. Donderdag staat de Maan in Weegschaal driehoek de Zon in Tweeling. De vrouwelijke energie van de Maan en Venus maken een betere samenwerking of verstandshouding mogelijk. Chiron is de wijsheid die probeert de pijn die bij elke relatie hoort, te verzachten zodat het een nieuwe relatie niet in de weg staat. Vanaf donderdag, komt Mercurius tussen de Zon en Mars te staan. Hij neemt de rol van bemiddelaar op zijn schouders. Iemand komt tussen twee partners/mensen/bedrijven  te staan. Er wordt een onderzoek gestart.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon/Mercurius conjunctie op zaterdag en de Zon/ Neptunus vierkant op zondag, benadrukken het belang van zorgvulding en transparant handelen. Nogmaals… bij de les blijven. Zet jezelf niet op als expert. Neptunus is zowel geest verruimend als ego ondermijnend. Een interessante energie – zeker voor mensen met planeten in de  Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen!!

Alles komt binnenkort los en in beweging. De dynamiek is gecentreerd rond de beweegelijke tekens,  Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen. Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mercurius, Neptunus – zowel geest verruimend als ego ondermijnend

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *