Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de volle Maan in Boogschutter en het gebruik van je intuitie

Astrologieblog weekhoroscoop: In de periode vlak voor de volle maan in Boogschutter, neemt de behoefte om inzicht toe. Het bij elkaar komen van Mercurius, Zon, en Mars in Tweeling leidt tot een  overvloed aan informatie – nu wordt de tijd rijp om al die informatie in een kader te plaatsen en om toekomst plannen te maken.

Astrologieblog weekhoroscoop: De volle Maan in Boogschutter neemt afstand van de discussie, van de losse verhalen, van de informatie overvloed, en doet een poging om alles in een kader te plaatsen. Boogschutter gaat over ‘the bigger picture’, het grotere geheel. Boogschutter heeft een innerlijk behoefte om informatie in context te brengen. Aan het begin van deze week is de samenhang tussen informatie belangrijk. Kijk waar de Boogschutter volle maan in je eigen horoscoop valt. Maak op dit gebied ook gebruik van je intuitie. Boogschutter is half man, half paard – en daardoor in staat om over een diepe wijsheid te beschikken. Wat is je eigen visie?? Daar gaat het om.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is begin juni al. Over een paar weken – op 22 juni – krijgen we de laatste driehoek tussen Jupiter en Uranus. Uranus in Ram heeft visie en is toekomst gericht. De  Boogschutter volle maan op dinsdag vereffent de weg. Jupiter in Leeuw heeft de autoriteit en de middelen om die visie te realiseren. Think Big!! Maar werk hard! Vanaf eind juni – komt Uranus voor het eerst – in de laatste decan van Ram te staan. Eindelijk raken we aan zijn grilligheid gewend! Veel planeten in beweegelijke tekens betekent dat bepaalde situaties die lang tijd stil hebben gestaan eindelijk in beweging komen. Dit voelt als een verademing. De persoonlijke planeten in lucht en vuur scheppen ruimte. Het feit dat Mercurius retrograde loopt tot 12 juni – zorgt voor extra tijd om te plannen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op vrijdag maakt Venus de overstap van sentimentele, gevoelige Kreeft, naar uitbundige, zelf verzekerde, Leeuw. Vanaf die tijd staan beide zgn. ‘benefic’ planeten in dezelfde teken. Leeuw symboliseert het kind in ons dat zowel nieuwsgierig als leergierig is. Venus en Jupiter in Leeuw dagen ons uit om van het negatieve los te komen en ons op een authentieke manier in de ‘hier en nu’ te manifesteren. We moeten als het ware meer vertrouwen in ons zelf en in onze eigen kunnen zien te krijgen. Leeuw is zonnig en scheppend en relaties krijgen een meer ‘spelenderwijs’ karakter.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Mars in veelzijdige, handige Tweeling in sextiel met Jupiter. Spontaan kwam de volgende gezegde bij mij op: vele handen maken licht werk. Deze verbinding geeft plezier in het samenwerken. Er wordt met weinig moeite veel gedaan. Venus driehoek Saturnus eveneens op zaterdag kan contact met oude vrienden betekenen, een plezierige verplichting, een financiële opkikker, of voor een schijntje een luxe product op de kop tillen. Venus in Leeuw houdt van luxe. Saturnus kan een goede prijs bedingen. De trend in het weekend is naar samenwerking en plezier hebben met anderen. Ik las ergens dat in het weekend de temperaturen flink om hoog gaat. Dit past ook helemaal binnen het astrologische weerplaatje. Dit weekend wordt leuk!! Een fijne week…. Elizabeth

Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de volle Maan in Boogschutter en het gebruik van je intuitie

 1. Pascale Hopstaken zegt:

  Hi Liz,

  Dank weer voor je weekhoroscoop.
  Bij mij is Boogschutter onderschept in 4..heeft dat ook een effect op de volle maan etc.?
  ps. ik check nu of een ander emailadres ons contact-dilemma op deze pagina opheft 😉
  Goeie groetjes,
  Pascale

  • Pascale Hopstaken zegt:

   ps. met Dank aan Bregje voor deze simpele, slimme tip èn oplossing !
   Ik kan weer meedoen,joehee.
   Lang leve die Merc.retro ! 😉

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Geweldig Pascale… Dat heeft even geduurd zeg 😉 Ik zulk gevallen kun je best vanuit het context van het gelijke huis systeem naar je horoscoop kijken – dan heb je gewoon Boogschutter op 4. Huis 10 – waar nu best veel planeten staan in Tweeling trekt je naar buiten toe de wereld in – Maan in 4 – wil wat meer intimiteit en zoekt eerder ‘beschutting’. Het begrijpen misschien van je innerlijke behoeften – zonder je maatschappelijke rol uit het oog te verliezen. Tweeling en Boogschutter zijn dubbele tekens – en kunnen goed met tegenstellingen om gaan. Lieve groet, Liz

 2. Bregje zegt:

  Hier ook een Lang Leve Merc retro! Een goed getimede time-out (twee keer Time voor Mercurius in Tweelingen)
  Fijn dat je weer kunt reageren Pascale, welkom terug op de plek waar wij elkaar ooit tegenkwamen 🙂

  Over de volle Maan vandaag… geeft mij een goed gevoel, ik voel me erg bij mezelf en zit lekker thuis te tutten, het weer nodigt niet echt uit, mist, dus lekker radiootje aan (vierkantje Neptunus!).
  Ben benieuwd of er nog iets ‘geks’ gebeurt want deze volle Maan is conjunct mijn Mars-Neptunus en Nooordknopie op 11e graad Boogschutter. Maarja, met Neptunus erbij weet je het niet he 🙂
  Ik voel me in ieder geval heel lekker vandaag. Ik voel op een of andere manier ook een soort samensmelting van Jupiter- en Saturnusprincipes, alsof ze elkaar steunen en versterken (nu staat Saturnus nog in Boogschutter, volle maan ook, en heerser Jupiter wijd driehoek). Een soort concentratie, alsof er dingen ‘rechtgetrokken’ worden en eindelijk samenvallen. Mysterieuzer kan ik het niet zeggen 😉

  Fijne week allemaal!

  Lieve groetjes, Breg

 3. Petra zegt:

  Hoe zit het dan met de kreeft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *