Astrologieblog Weekhoroscoop: Gemengde signalen – een nieuwe Maan en Saturnus terug in Schorpioen

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanochtend vroeg keerde Saturnus terug naar intens, diep gravend Schorpioen. Saturnus blijft in Schorpioen tot 18 september. Het opnieuw voelen van bepaalde emoties en misschien ook het uiten hiervan, het herinneren van bepaalde gebeurtenissen, enz., doet mij denken aan een tweede opruim beurt. Want wat wil de Schorpioen eigenlijk? De spirituele functie van Schorpioen is om dingen naar het licht te brengen met als doel genezing te laten plaatsvinden. Wat diep in de geest wordt weggestopt krijgt die kans niet. De komende maanden kan Saturnus ervoor zorgen dat de vinger precies op de zere plek wordt gelegd. Hierdoor worden we bewust van de pijnplek en krijgen we de gelegenheid om er wat aan te doen. Van pijn kan ontzettend veel worden geleerd. Dit is volgens mij een van de belangrijkste levenslessen van Saturnus in het teken van de harde leermeester, Schorpioen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Aan het begin van de week wordt onze geest behoorlijk gestimuleerd. Bij de nieuwe maan staan vier planeten in Tweeling, Zon, Maan, Mercurius en Mars. Deze energie zet ons aan het denken. Tweeling legt een smorgasbord voor ons neer waaruit het moeilijk kan zijn een keuze te maken. Tweeling houdt graag de mogelijkheden open want zodra er een keuze wordt gemaakt, worden opties uitgesloten. De drievoudige conjunctie van Zon, Maan en Mars is ongeaspecteerd. Dit betekent dat deze drie planeten als een eenheid kunnen optreden die schijnbaar ongehinderd hun eigen gang kunnen gaan. De ‘echte’ baas van deze nieuwe maan is Mercurius – de heerser van Tweeling – en die loopt achter de parade aan, zijn inhaalrace is net begonnen.

 Astrologieblog weekhoroscoop: Rondom de nieuwe maan kan de mentale stimulans dermate groot zijn dat de kans op innerlijke onrust en  slapeloosheid toeneemt. We lijken met keuze mogelijkheden te worstelen. Wat te doen? Welke weg te kiezen? Welke optie is de beste? We kunnen ook veel op ons pad krijgen of veel informatie moeten verwerken. Mercurius loopt weer vooruit. Misschien worden we ons bewust dat we steken hebben laten vallen. Dingen moeten worden opgeknapt. Een dag na de terugkeer van Saturnus naar Schorpioen, geeft deze nieuwe maan gemengde signalen af. Ik heb het idee dat we beginnen deze nieuwe fase met het afmaken en/of afronden van dingen die met de vorige nieuwe Maan (van 18 mei) te maken hebben. Toen stond Mercurius stationair retrograde in Tweeling conjunct Mars.

 Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag komt de Maan in Kreeft te staan – gevolgd op zondag door de Zon. Dit zie ik als een voorteken dat er later in de week iets fundamenteel in de energie gaat verschuiven. De ingres van de Zon in Kreeft is belangrijk want het markeert een keer punt in de jaarlijkse  Zon/Aarde cyclus. Waar Tweeling rationele, redelijke overwegingen maakt alvorens een beslissing te nemen, baseert de Kreeft zijn beslissingen op gevoel. Wat voelt goed? Wat voelt juist? Wat zegt mij buik ? Kreeft koestert wat ‘het zelf’ dierbaar vindt. We moeten ons ontfermen over onze eigen vruchtbare grond, over onze eigen creativiteit.  De grote vuur driehoek tussen Jupiter en Uranus daagt ons nu uit om risico’s te nemen om een toekomst te scheppen die niet door het verleden bepaald wordt. Vuur wil van het negatieve loskomen en zich op een authentieke manier in de ‘hier en nu’ manifesteren. Het is tijd om te scheppen en het beste en het hoogste in onszelf naar voren te halen. Dit is een uitdaging voor de Kreeft die nogal bang is om zijn nek uit te steken. Kreeft hecht zich aan het verleden en is niet gek op veranderingen. Denken en voelen laten meewegen in beslissingen belooft een balanceeract van juwelste te worden. Gelukkig blijft Mercurius in Tweeling tot 8 juli waardoor het aanpassingsvermogen wordt vergroot.  Daarnaast probeert Saturnus in Schorpioen de banden met het verleden los te maken. Spannende energie die helemaal in lijn is met de overgang van crisis (Uranus vk. Pluto) naar wederopbouw.

Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Gemengde signalen – een nieuwe Maan en Saturnus terug in Schorpioen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *