Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter/Uranus, Mercurius/Neptunus, laat je intuïtie spreken

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week ziet de culminatie van de Jupiter/Uranus driehoek (op maandag exact). De eerste contact tussen de twee planeten – die allebei op hun eigen manier de grenzen willen oprekken – vond plaats op 25 september 2014. De volgende contact was op 3 maart toen Jupiter retrograde liep. Venus staat momenteel dicht op de huid van Jupiter – en haar passie kan de vuur nog verder doen oplaaien. Zowel in positief als in negatief zin, voelt de energie deze week zowel explosief als expansief aan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanaf woensdag staat Mars – de heerser van Ram/Uranus – in Kreeft. Kreeft symboliseert conceptie en bevruchting en is zowel vasthoudend als veranderlijk van aarde. Onder de hoede van Mars, krijgt Uranus nog meer impuls om zijn eigen pad te bewandelen. En hier zit het gevaar. Uranus heeft niet al te veel aandacht nodig om behoorlijk tegendraads te doen. Door zijn eigen handelingen, en zijn behoefte zijn eigen gang te gaan, kan Uranus een crisis sfeer scheppen waar Mars in Kreeft  prikkelbaar en emotioneel op kan reageren. In principe worden we momenteel door prachtige energie omringd. Inspiratie alom. De kunst is voor onze eigen ideeën te vechten (Uranus/Ram/Kreeft) maar rekening met de omgeving te houden. Uranus in Ram kan anders veel weerstand ondervinden in zijn strijd met de regels. Saturnus terug in Schorpioen blijkt een harde leermeester te zijn! In de mythische strijd tussen Saturnus en Uranus – is Saturnus de winnaar. Het lijkt alsof Saturnus intuitief weet dat er aan alles een einde komt. Uranus daarentegen is ongeduldig, wachten wil hij niet.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week ziet ook de culminatie van de Mercurius/ Neptunus vierkant (dinsdag exact). Met deze planeten krijgen we met twee totaal verschillende soorten bewustzijn te maken. De planeet Mercurius en de teken Tweeling zijn allebei rationeel, wetenschappelijk, en abstract in het denken. Neptunus representeert een mystiek, religieus, eenheidsbewustzijn en Schorpioen heeft met onze diepste, verborgen verlangens te maken. Een spanningsaspect tussen Mercurius en Neptunus doet mij denken aan een gesprek tussen een wetenschapper en een medium!! Ze verstaan elkaar niet omdat ze een andere taal spreken. Dinsdag is het belangrijk om vertrouwen te hebben in je eigen intuïtie. Onze eigen intuïtie wordt namelijk nu extra versterkt door de Jupiter/Uranus driehoek. Ook hier is de samenwerking belangrijk.  Laat je intuïtie tot je spreken, laat de beelden opborrelen – en dan betrek Mercurius erbij. Als deze twee planeten hun best doen om samen te werken – kan het heel creatief uitpakken. Vertrouwen is de sleutel. Mercurius vierkant Neptunus is in staat om het irrationele een stem te geven.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is de week van de eerste kwartier maan. We zitten in een tijd van zaaien. We nemen afscheid van de prachtige energie van Jupiter/Uranus en proberen een pacht tussen Mercurius en Neptunus te maken. Er kunnen grote sprongen vooruit worden gemaakt. We kunnen een ingeving hebben die ons meer inzicht geeft in het verleden (Saturnus terug in Schorpioen) waardoor we eerder opgedane ervaringen kunnen verwerken. In een flits het geheel kunnen zien. Hoe dan ook en op vele fronten, kunnen we deze week vooruit komen.

Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter/Uranus, Mercurius/Neptunus, laat je intuïtie spreken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *