Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter/Uranus, Mercurius/Neptunus, laat je intuïtie spreken

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week ziet de culminatie van de Jupiter/Uranus driehoek (op maandag exact). De eerste contact tussen de twee planeten – die allebei op hun eigen manier de grenzen willen oprekken – vond plaats op 25 september 2014. De volgende contact was op 3 maart toen Jupiter retrograde liep. Venus staat momenteel dicht op de huid van Jupiter – en haar passie kan de vuur nog verder doen oplaaien. Zowel in positief als in negatief zin, voelt de energie deze week zowel explosief als expansief aan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanaf woensdag staat Mars – de heerser van Ram/Uranus – in Kreeft. Kreeft symboliseert conceptie en bevruchting en is zowel vasthoudend als veranderlijk van aarde. Onder de hoede van Mars, krijgt Uranus nog meer impuls om zijn eigen pad te bewandelen. En hier zit het gevaar. Uranus heeft niet al te veel aandacht nodig om behoorlijk tegendraads te doen. Door zijn eigen handelingen, en zijn behoefte zijn eigen gang te gaan, kan Uranus een crisis sfeer scheppen waar Mars in Kreeft  prikkelbaar en emotioneel op kan reageren. In principe worden we momenteel door prachtige energie omringd. Inspiratie alom. De kunst is voor onze eigen ideeën te vechten (Uranus/Ram/Kreeft) maar rekening met de omgeving te houden. Uranus in Ram kan anders veel weerstand ondervinden in zijn strijd met de regels. Saturnus terug in Schorpioen blijkt een harde leermeester te zijn! In de mythische strijd tussen Saturnus en Uranus – is Saturnus de winnaar. Het lijkt alsof Saturnus intuitief weet dat er aan alles een einde komt. Uranus daarentegen is ongeduldig, wachten wil hij niet.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week ziet ook de culminatie van de Mercurius/ Neptunus vierkant (dinsdag exact). Met deze planeten krijgen we met twee totaal verschillende soorten bewustzijn te maken. De planeet Mercurius en de teken Tweeling zijn allebei rationeel, wetenschappelijk, en abstract in het denken. Neptunus representeert een mystiek, religieus, eenheidsbewustzijn en Schorpioen heeft met onze diepste, verborgen verlangens te maken. Een spanningsaspect tussen Mercurius en Neptunus doet mij denken aan een gesprek tussen een wetenschapper en een medium!! Ze verstaan elkaar niet omdat ze een andere taal spreken. Dinsdag is het belangrijk om vertrouwen te hebben in je eigen intuïtie. Onze eigen intuïtie wordt namelijk nu extra versterkt door de Jupiter/Uranus driehoek. Ook hier is de samenwerking belangrijk.  Laat je intuïtie tot je spreken, laat de beelden opborrelen – en dan betrek Mercurius erbij. Als deze twee planeten hun best doen om samen te werken – kan het heel creatief uitpakken. Vertrouwen is de sleutel. Mercurius vierkant Neptunus is in staat om het irrationele een stem te geven.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is de week van de eerste kwartier maan. We zitten in een tijd van zaaien. We nemen afscheid van de prachtige energie van Jupiter/Uranus en proberen een pacht tussen Mercurius en Neptunus te maken. Er kunnen grote sprongen vooruit worden gemaakt. We kunnen een ingeving hebben die ons meer inzicht geeft in het verleden (Saturnus terug in Schorpioen) waardoor we eerder opgedane ervaringen kunnen verwerken. In een flits het geheel kunnen zien. Hoe dan ook en op vele fronten, kunnen we deze week vooruit komen.

Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter/Uranus, Mercurius/Neptunus, laat je intuïtie spreken

 1. Gala zegt:

  Melding New York Post; ” Tinder Datingsapp groeit door naar 8 miljard matchs. Per maand groei van
  één miljard. Sinds de oprichting op 15-9-2012 op een feestje van een Campus i n Los Angeles wordt er 16.000
  p/sec. geswipet op app! Denk aan de ingaande conjunctie van Venus naar Jupiter in Leeuw.
  Grenzeloze behoefte naar het vinden van onze soulmate of simpel wat op zoek naar training onder de gordel.
  Sociaal zijn zonder “persoonlijke” afwijzing mensen uploaden die zeker tijd voor je hebben. Venus ingaande conjunctie in Leeuw, bewonder deze ster. Een super catch als Jupiter achter Venus gaat staan.
  Natuurlijk staat Venus/Jupiter voor speeddating, en héééél vééééél keus. De ene foto nog aantrekkelijker en charmanter dan de ander. De behoefte komt in de statistieken. We kunnen onze mega behoeften niet
  meer verbergen. Leeuw het grote licht telt ieder lichtpuntje keer op keer. Foto in groep doet het niet goed op Tinder. De beste pose is jezelf in actieve toestand. Maar pas op voor Tinder chantage! Een wat te opgewonden
  lid kan voor andere een bron van inkomsten zijn, downloaden dus…

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Mooi Gala. Inderdaad Tinder is een ware fenomeen aan het worden… maar niet voor mensen die enigszins gevoelig zijn. Een vriendin van mij is korte tijd lid geweest – en vond de snelle afwijzingen verschrikkelijk. Het deed haar echt aan haarzelf twijfelen.

 3. Gala zegt:

  Denk Liz, dat je vriendin met dezelfde snelheid ook hot or not als tools hanteerde. Ze voelt alleen haar eigen not,
  als ze haar eigen gedachten reflecteert weet ze waarom. Maar als Tinder-leden naar seks zoeken is als Boa en Bea niet op het balkon staan al reden genoeg om weg te clicken. Rode getuite lipjes krijgen waarschijnlijk wel de “likes” clipjes. Het heeft toch niet met echt kennismaken van doen, ben eerlijk!
  Wat Venus ingaande conjunctie Jupiter in Leeuw betreft, vond net de krantenkop “Zwaarste Britt” overleden.
  Maar liefst 413 kilo schoon aan de haak. 33 jaar en het afgelopen jaar 5 hartaanvallen.
  10.000 calorieën gingen er dagelijks in. De pizzakoerier had de sleutel van zijn huis. Heb nog nooit gehoord van van meer dan 400 kg… eigenlijk vreselijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *