Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon opposiet Pluto en andere perikelen

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik ben er weer ­čÖé┬á Zonder poespas….Lieve astrologieblog lezers.. Hoe ziet de komende week eruit? Over een aantal uren staat de Zon in Kreeft opposiet Pluto in Steenbok. De kranten koppen liegen er niet om: de Grieken hebben ‘nee’ gestemd. Pluto heeft de ANGST kaart gespeeld en blijkt toch tegen de Grieken verloren te hebben.┬á Water teken Kreeft heeft met gevoelens te maken, met zelfbehoud en met het eigen gemeenschap. Pluto in Steenbok staat als symbool voor de onzichtbare, mens-vernietigend macht van organisaties die o.a. geld boven het welzijn van de mens plaatsen. In feite hebben de Grieken een halte willen roepen aan verdere bezuinigingen die het dagelijkse leven steeds meer mens onwaardig maken. Dit is een gevoels-kwestie, denk ik. Van ouds is Kreeft de poort, de toegang tot het leven dat via de baarmoeder gaat. Steenbok is de andere poort, de dood –┬á de ‘exit’. De Zon – Pluto oppositie is de culminatie van een ingewikkeld machtsconflikt tussen de Grieken en de financie├źle ‘powers that be’: het volk heeft nu gesproken.

Astrologieblog weekhoroscoop: De energie van Zon/Pluto kan conflict oproepen tussen de kleine mens en de bureaucracy. Dit is een strijd van juwelste. Zeker in situaties waar de bureaucracy niet meer – zoals het hoort – het volk dient – maar het volk in bedwang houdt. Soms moet David het tegen Goliath opnemen!! Stel je voor….. wat als het op den duur – en na de Grexit – met de Grieken beter zou gaan? Oei Pluto … wat dan?

Astrologieblog weekhoroscoop:┬á Sinds 1 mei – vermaakt Mercurius zich in zijn eigen teken. Intelligent, snel van begrip, abstract in het denken, subtiel en absoluut in staat om alle nuances in een argument te zien. Op woensdag maakt Mercurius – na meer dan twee maanden – eindelijk de overstap naar Kreeft. Het verschil tussen Tweeling en Kreeft is groot. Buikgevoel, instinct en veiligheid zijn belangrijk voor Mercurius in Kreeft. We kunnen ons emoties en gevoelens niet langer verstoppen. Kreeft is een hoofdteken. We worden uitgedaagd om een standpunt in te nemen, ergens voor te kiezen, en onze gevoelens en emoties te laten meedoen in de beslissingen die we nemen. Mercurius in Tweeling heeft heel lang in een impasse gezeten.Er zijn al veel afwegingen gemaakt. Het is nu tijd om te beslissen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag staat Mars / Neptunus driehoek. Mars in Kreeft kan soms defensief zijn, of lichtgeraakt, maar met Neptunus in het spel kunnen goede manoevres worden gemaakt. Neptunus kan soms een gladde aal zijn. Maar Mars/Neptunus maakt ook super creatief met name omdat het voorstellingsvermogen zo groot is. Het spel tussen Mars/Neptunus is melig. We zullen ook makkelijker een bier uit de koelkast halen of een wijntje inschenken. Neptunus borrelt graag. Een roes is een manier om los te komen van de harde Pluto in Steenbok werkelijkheid. De Grieken zullen ook deze dagen flink borrelen – vermoed ik. Mars/Neptunus kan ook met dynamische vormen van meditatie, trance-dans bijvoorbeeld, te maken hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: In het weekend – steelt de prachtige receptie tussen de Maan in Stier en de Zon in Kreeft – de show. De school vakantie is begonnen. Huis, thuis, familie, de intieme kring, kunnen een bron van kracht en inspiratie zijn. Het is nu belangrijk om rust in onszelf te zoeken en te vinden. Fijne week allemaal. Elizabeth

Heb je vragen omtrent je eigen horoscoop? Wil je hier meer over weten? Mail mij voor meer informatie over een mp3 reading, een persoonlijk consult, lezingen, prive les,enz. : hathway77@hotmail.com

┬ę Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360┬░ Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon opposiet Pluto en andere perikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *