Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Kreeft – het kind wordt geboren

Astrologieblog weekhoroscoop: De combinatie Zon in Kreeft en Uranus in Ram doet mij aan het breken van de vruchtvliezen denken. Als het moment is aangebroken – prikt Uranus het vlies door en de tij valt niet meer te keren. Een oude situatie begint weg te maken voor een nieuwe. Vanochtend vroeg stond de Zon in Kreeft vierkant Uranus in Ram!!  Uranus dealt in het onverwachte en zorgt dat er een doorbraak komt. Deze verniewende energie wordt bezegeld door de nieuwe maan in Kreeft op donderdag. Een kind, het kind, ons kind, wordt geboren. Dit kind kan de vorm van een idee, een verbinding met een ander, een afspraak die we met ons zelf maken, enz. aannemen. Hoe dan ook moeten we verbinding maken (Kreeft) met de (radicale Uranus ?) oplossing. Uranus maakt de banden met het verleden los – en heeft de moed (Ram) om de toekomst zonder angst toe te treden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Met Mercurius in Kreeft driehoek Neptunus, kunnen we, vooral aan het begin van deze week, nogal emotioneel zijn. We voelen de dingen dieper dan normaal. Door gebruik te maken van onze fantasie en ons voorstellingsvermogen, kunnen we andere mogelijkheden ontdekken. We staan meer open voor andere werelden. We kunnen in muziek opgaan of ons zelf in het verhaal van een ander verliezen.

Astrologieblog weekhoroscoop:  Op dinsdag staat Venus in Leeuw vierkant Saturnus in Schorpioen. Dit wordt een drama in drie akten. Op zondag maakt Venus weliswaar de overstap naar zuiver denkend Maagd – maar op 25 juli gaat Venus retrograde lopen. Dit betekent dat op 5 augustus Venus opnieuw vanuit Leeuw haaks op Saturnus in Schorpioen staat. Saturnus retrograde in Schorpioen heeft met pijn uit het verleden te maken. Venus is vernietigd in Schorpioen en Saturnus is vernietigd in Leeuw. Als je de planeten als mensen voorstelt – dan zijn deze echtlieden elkaar liever kwijt dan rijk – maar ze staan in vaste tekens en zitten vast!  Venus vierkant Saturnus symboliseert situaties waar we graag van af willen  – maar waar er toch noch wettelijke of emotionele verplichtingen zijn die ons binden. Maar er is hoop… Op 2 augustus gaat Saturnus direkt lopen en op 18 september komt hij definitief in Boogschutter te staan. Pas op 8 oktober komt Venus terug in Maagd. De laatste Venus-Saturnus vierkant vindt dus plaats op 11 oktober met beide planeten aan het begin van beweegelijke tekens. De beweegelijke tekens hebben bewegingsruimte. Zodoende worden de planeten bevrijd van een situate waar ze een lange tijd in vast hebben gezeten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat Mars in Kreeft opposiet Pluto. Dit is een driftkikker stand. Mars voelt zich emotioneel gekwetst; Pluto drijft Mars op de kast. Mercurius in Kreeft zit ook in het spel – en kan uit kwetsing – dingen zeggen maar dan later er spijt van hebben. Haastige spoed is zelden goed – en midweek, telt dit twee keer. Op woensdag en donderdag denk goed na over de gevolgen voordat je actie onderneemt. Mars is de aktievoerder en die heeft Uranus in Ram onder zijn beheer. Vermijd spanning, frustratie en ruzies en gebruik sport, of iets anders, als een uitlaatklep. Ga lekker fietsen, joggen, enz. Zo geef je Mars de ruimte. Dit geldt ook voor zondag wanneer Mercurius vierkant Uranus staat.

Astrologieblog weekhoroscoop: Tijdens de nieuwe Maan op donderdag, is de Maan thuis in haar eigen teken. De Zon, Mars en Mercurius vallen onder haar beheer. Deze nieuwe Maan zit bomvol potentieel. Echter – om de resultaten te zien van de belofte die we nu aan onszelf maken – moeten we een lange adem hebben. Er zijn andere stromingen gaande o.a. Saturnus retrograde in Schorpioen. Maar belangrijker is dat we wederom het veld van de Uranus/Pluto vierkant toetreden. Deze week staan Mercurius & Mars in 13-14 graden van de hoofdtekens -en triggeren de graden as waar recentelijk de grootste strijd in eeuwen heeft plaatsgevonden. We krijgen wederom een signaal – en misschien de voorlopige laatste signaal – dat we aktief aan het veranderingsproces moeten deelnemen i.p.v. het tegen te houden. Zijn wij bereid om het onzekere voor het zekere te nemen ? Kreeft houdt van veiligheid en Schorpioen bindt zich aan oude zeer. De kunst is om het verleden een ere plek te geven.. maar alsnog vooruit te gaan.

Waar houd jij veranderingen tegen? Welke invloed hebben de huidige planeten standen op jouw horoscoop? Voor alle vragen omtrent je eigen horoscoop mail mij voor meer informatie over een persoonlijke consult: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Kreeft – het kind wordt geboren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *