Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon driehoek Saturnus, brengt licht in het donker

Astrologieblog weekhoroscoop: Vorige week – was de week van de moeilijke bevallingen. Ik citeer uit mijn vorige week rubriek: ‘…belangrijk is dat we wederom het veld van de Uranus/Pluto vierkant toetreden. Deze week staan Mercurius & Mars in 13-14 graden van de hoofdtekens -en triggeren de graden as waar recentelijk de grootste strijd in eeuwen heeft plaatsgevonden. We krijgen wederom een signaal – en misschien de voorlopige laatste signaal – dat we aktief aan het veranderingsproces moeten deelnemen i.p.v. het tegen te houden. Zijn wij bereid om het onzekere voor het zekere te nemen ?‘.

Astrologieblog weekhoroscoop: De krantenkoppen liegen er niet om … Na 22 maanden onderhandelen – is er een nucleair akkoord bereikt tussen Iran en de internationale gemeenschap. Dit akkoord – en tevens ook het 14 uur durende vergaderthon voorafgaand aan het akkoord met Griekenland  – weerspiegelen zowel de intense energie van Mercurius/Pluto als de kracht van de 13-14 graden cardinale as. De herdenkingen van de slachtoffers van MH-17 vonden ook plaats afgelopen week en waren heel ingrijpend. Daarnaast heeft New Horizons dicht bij Pluto gevlogen en de eerste beelden van de verste uithoek van ons zonnestelsel naar de aarde teruggestuurd. De hele week is in feite door Mercurius/Pluto gedomineerd!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op dinsdag krijgen we een gelegenheid om een aantal zaken af te ronden. Saturnus loopt sinds 14 maart retrograde en nadert zijn station (over een kleine twee weken gaat Saturnus weer vooruit). De Zon symboliseert bewustzijn, licht, leven, scheppingskracht en manifestatie. Kreeft is persoonlijk; de eigen mening die dikwijls op buikgevoel gebaseerd is, is heel belangrijk op dit moment. Zowel de Zon als Saturnus staan aan het einde van een teken, waardoor je zou kunnen zeggen dat hun werk bijna af is. Schorpioen is de grote opruimer van de dierenriem en die heeft ruim twee jaar in wederzijdse receptie met Pluto gestaan. Een wederzijdse receptie gebeurt als twee planeten in elkaars teken staan en betekent meestal dat de twee planeten goed met elkaar kunnen samenwerken. Ik denk zelf dat Saturnus en Pluto dingen heel grondig hebben aangepakt.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon driehok Saturnus is dinsdag exact, maar is voelbaar zeker tot donderdag. Dit aspect brengt licht in het donker. Inzicht is een sleutelwoord. Het vraagt ons om verantwoordelijkheid voor ons zelf en voor onze eigen fouten te nemen. Op woensdag staat Mercurius driehoek Saturnus. Begrip! We snappen het wel. We kunnen diep gewortelde patronen beter begrijpen en op bepaalde levensgebieden – als we de zelfdiscipline kunnen opbrengen – langzaam maar zeker vooruitgang boeken. De Zon/Saturnus verbinding kan ook verborgen gebrekken aan het licht brengen, of ons gevoel over iets bevestigen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag maakt de Zon de overstap van Kreeft naar Leeuw op de hielen gevolgd door Mercurius. Op donderdag staan Zon/Mercurius conjunct in de eerste graad van Leeuw. De Zon voelt zich helemaal thuis in warm, hartelijk Leeuw. Diep in je hart iets intuitief weten. Aan het denken gaan. Een nieuw concept willen bedenken. Tot de kern van jezelf komen. Aantrekkingskracht tussen twee personen, een klik. Het feit dat deze conjunctie in de eerste graad plaatsvindt, zie ik als een bevestiging dat we nu in een overgangsfase zitten. Op vrijdag staat de Zon vierkant de Maan in Schorpioen. Dit is ook een eerste kwartaal maanfase ! We zijn nu aan het zaaien en kunnen ons zowel met ‘short-term’ als met ‘long-term’ projecten bezig houden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag gaat Venus retrograde lopen: ze verlaat Maagd en keert terug naar het sterrenbeeld teken waar de Zon zich nu bevindt. Op 7 augustus staan Venus en Jupiter wederom conjunct met elkaar. Sleutel woorden zijn o.a. rijkdom, invloed, status, passie. Jupiter heeft kennelijk iets dat Venus graag wil hebben. De conjunctie vindt plaats op één van de vier koninklijke sterren, Regulus, de anderen zijn Aldebaran, Formalhout en Antares. Regulus heeft iets gemeen met Jupiter – en deze conjunctie kan – mits deze door de geboorte horoscoop bevestigd wordt  – tot succes leiden of minstens een voorbode van succes zijn.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag staat Mars vierkant Uranus en het is belangrijk om goed na te denken over de gevolgen voordat je actie onderneemt. Mars in Kreeft is nogal emotioneel van aard en kan overhit raken.  Uranus is van de plotselinge akties en heeft een geschikte uitlaatklep nodig. Vermijd spanning, frustratie en ruzies en gebruik sport, of iets anders, als een uitlaatklep. Ga lekker fietsen, joggen, enz. Uranus voelt momenteel extra zwaar aan, dit komt omdat hij stilstaat en zondag retrograde gaat lopen. Er is zo waanzinnig veel gebeurd dit jaar dat zelfs Uranus  ’time-out’ nodig heeft om tot zichzelf te komen!! Ik wens jullie een hele fijne week… Warme groet Elizabeth

Welke invloed hebben de huidige planeten standen op jouw horoscoop? Voor alle vragen omtrent je eigen horoscoop mail mij voor meer informatie over een persoonlijke consult: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon driehoek Saturnus, brengt licht in het donker

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *