Astrologieblog Weekhoroscoop: Retrograde Planeten, Saturnus direkt, einde komkommertijd ?

Astrologieblog weekhoroscoop: Het is opvallend hoeveel planeten op dit moment retrograde lopen: Venus, Saturn, Cheiron, Uranus, Neptunus, en Pluto. Planeten die achteruit lopen, hebben zowel met vertraging als met verdieping te maken. De buitenplaneten, Uranus, Neptunus en Pluto, houden zich vaak bezig met wat er onder de oppervlakte gaande is, met de psychologische of andere processen die met transformatie gepaard gaan.  Als ik aan dit transformatie proces denk,  dan stel ik me een rups voor, die zich als pop in een ruststadium bevindt. Deze fase kan een tijd duren maar als het proces niet wordt verstoord zal er na verloop van tijd een vlinder uit de pop verschijnen. Waar de rups aan de aarde gebonden is, kiest de vlinder voor de lucht. Eenmaal afgerond, kan het proces niet teruggedraaid worden. Met alle buitenplaneten retrograde – moeten we onszelf NU de tijd gunnen om innerlijke processen af te ronden. We zijn in de pop fase terecht gekomen…. even geduld….

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus – wie net aan haar retrograde fase begonnen is – verlaat op vrijdag kieskeurige Maagd en neemt plaats in uitbundige, drukke, speelse Leeuw. Het voelt alsof we nog niet aan werk toe zijn: lang leve de vakantie tijd. Leeuw geniet van de zon en de zomeravonden. Met een Venus/Jupiter conjunctie in het voorschiet, voelt deze energie feestelijk aan. Het heeft iets van … genieten terwijl het nog kan. Echter Venus/Jupiter conjunct brengt ook passie, vuur, energie. Het spettert aan alle kanten. Jupiter vergroot – en gek genoeg –  kan Venus ook verband hebben met oorlog en met vredesverdragen. Een escalatie, of een spoed beraad, behoren ook tot de mogelijkheden. Echter deze opkomende conjunctie heeft ook te maken met het hierbovengenoemde transformatieproces. Venus conjunct Jupiter in Leeuw zal voor sommigen als een spirituele zegening ervaren worden en kan innerlijk vertrouwen wekken.

Astrologieblog weekhoroscoop: Zondag gaat Saturnus weer vooruit lopen waardoor het einde van de komkommer tijd in zicht komt. Er is een verandering in onze plichten en verantwoordelijkheden opkomst. Vanaf 18 september komt Saturnus definitief in Boogschutter te staan. We ruilen een moeilijke, vaste (Schorpioen) situatie in – voor een situatie die veel meer dynamisch en beweegelijk is (Boogschutter). Hoe kunnen we hier van profiteren? Welke kansen liggen voor ons in deze wisseling van de wacht? Indien je meer wil weten over hoe je optimaal gebruik van de planeten kan maken, zou je kunnen overwegen om een persoonlijke consult te doen. Lees meer hierover aan het einde van deze weekhoroscoop.

Astrologieblog weekhoroscoop: Goede communicatie is heel belangrijk deze komende week. Op dinsdag staat Mercurius in Leeuw inconjunct met Neptunus. Neptunus maakt dingen onduidelijk en communicatie kan verwarrend verlopen. Houd je hoofd erbij!! Als we niet opletten kan Neptunus ons dingen doen geloven die niet waar zijn. Tevens, met Venus dicht op Jupiter pas op voor impulsaankopen. Op donderdag staat Mercurius inconjunct met Pluto. Pluto kan de communicatie op subtiele wijze verstoren door de stemming te beïnvloeden. Pluto heeft altijd een agenda en die wordt nooit zomaar op tafel gelegd. Ook hier is de les: houd je hoofd erbij! Spreek je eigen waarheid ! Laat je niet misleiden.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vlak nadat Saturnus direkt gaat, staat Mercurius driehoek Uranus. Ineens gaat het lampje branden! Hallelujah… Er komt licht in het donker! Inzicht ! Dingen vallen op hun plek. Sta open voor ongebruikelijke oplossingen. Durf te kiezen voor iets anders. Denk spelletjes doen! Op spelenderwijs (Leeuw) tot nieuwe inzichten (Uranus) komen. Dit is prachtige energie om de week af te ronden. Fijne week ….. Elizabeth

Voor alle vragen omtrent je eigen horoscoop of je eigen bedrijf, mail Elizabeth voor meer informatie : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Retrograde Planeten, Saturnus direkt, einde komkommertijd ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *