Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Venus, Jupiter- prachtige energie, bijzondere week

Astrologieblog weekhoroscoop: Er ligt wel een heel bijzondere week op ons te wachten. De twee zgn. benefics (gunstige planeten) zijn heel sterk in beeld: Venus planeet van o.a. relaties, harmonie, rijkdom en passie, en grote geluksbrenger Jupiter, die de show steelt. Daarnaast is Mercurius planeet van communicatie, informatie, handel en begrip lekker bezig. De planeet Mars maakt een belangrijke contact met Saturnus alvorens zich van teken te verplaatsen. Met andere woorden het is lekker druk boven! Ik hou van zulke weken omdat veel puzzelstukjes op hun plaats kunnen vallen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op maandag staat Venus bijna exact conjunct met Jupiter. Succes door groot denken? Geen toeval dat Barack Obama -juist nu zijn ‘grootste en belangrijkste stap ooit’ lanceert, in zijn strijd tegen klimaatverandering. Deze conjunctie valt in Leeuw – het zonnebeeld waaronder Obama geboren is. Tevens staat de conjunctie op Obama’s Noord-Knoop in het 7e huis – welk betekent dat Obama bezig is met zijn nalatenschap: hoe zal de wereld mijn presidentschap herinneren ? De noordknoop symboliseert de toekomst en planeten in transit die conjunct met de noordknoop staan, geven informatie over de persoonlijke ontwikkeling en zeggen wat we nodig hebben om verder te groeien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week staan zowel Venus als Jupiter haaks op grote realist Saturnus. Saturnus staat aan de drempel van de Boogschutter en is bijna klaar om achter een andere toekomst visie (Boogschutter) te staan. Bijna klaar.. maar nog niet helemaal. Saturnus in Schorpioen ziet beren op de weg – in de vorm van vastgeroeste gewoontes – met diepe emotionele en geestelijke wortels. De vierkanten die Saturnus maakt op maandag met Jupiter en op woensdag met Venus, dagen ons uit om bloedserieus met onze toekomstplannen bezig te zijn. Venus is retrograde en we moeten kijken naar wat in ons leven werkelijke waarde heeft. De vierkant met Saturnus kan met een grote schoonmaak gepaard gaan. Deze week kunnen we zowel spullen als mensen los laten. Veel planeten staan op het punt om van teken te veranderen en wat we nu doen moet de toekomst van dienst zijn.  Saturnus daagt ons uit om gedachten, dingen en mensen los te laten die onze groei in de weg staan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag staat Mars driehoek Saturnus. Dit is een handige aspect omdat het bepaalde processen kan versnellen. Saturnus verblijft tot 18 sept. in Scorpio en is tot die tijd beheerd door Mars. Tot zondag staat Mars in emotionele, sensitieve Kreeft. Dit is een ontgiftings driehoek. Alles wat we nu kunnen doen om onszelf van giftige, negatieve emoties te bevrijden is hartstikke goed. Zo laten we ook baggage vallen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Tevens op donderdag staat Mercurius in Leeuw conjunct met Venus: een gepassioneerd boodschap, een liefdesbetuiging, een verzoek. Denken over de liefde – en – met de vierkant met Saturnus een paar uur later – misschien ook oud liefdesverdriet begraven? Echter de vierkant met Saturnus kan ook met verantwoordelijkheid te maken hebben, serieus met een verzoek omgaan, of willen voorkomen dat iets wordt gezegd waar men later spijt van zou kunnen hebben. Saturnus kan de communicatie stroom blokkeren en hierdoor ook frustratie oproepen. Echter… het boodschap kan heel nuttig en belangrijk zijn. Mercurius beweegt veel sneller dan Saturnus – maar blijkbaar is er een les te leren. Mercurius moet even pas op de plaats doen alvorens zich op vrijdag met Jupiter samen te smelten.

Astrologieblog weekhoroscoop: De kers op de taart is de Mercurius/Jupiter conjunctie op vrijdag in de allerlaatste graad en minuten van het sterrenbeeld Leeuw. Wat een nippertje stand zeg! Schitterend – en conjunct met vaste ster Regulus !! Regulus is een van de koninklijke sterren, zogenoemd omdat het zo helder aan de hemel schijnt. Prachtige conjunctie dus en met Mercurius, heeft dit een positieve invloed op onze denken en handelen. Enkele uren later maakt Mercurius de overstap naar zijn eigen teken Maagd. Hij vereffent -als het ware – de weg voor Jupiter die volgende week dezelfde route aflegt. Zuiverheid in wat we denken en zuiverheid in wat we doen – worden binnenkort belangrijke thema’s.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week wordt er veel opgeknapt. De energie voelt heel bijzonder en positief aan. De Zon trekt door Leeuw; het is ‘summer time and the living is easy’. Op zondag krijgt de Zon bijval van Mars. Dit voelt heet en een tikkeltje ruzie-of – stormachtig aan. Er stroomt vuur energie het collectief binnen. Vanaf zondag komt Mars in Leeuw voor de Zon op. Mars dient de Zon uit dynamische Leeuw en  – dit is aktie en creativiteit gericht!!

Geniet van de prachtige energie van deze bijzondere weeklieve groet, Elizabeth

Heb jij planeten in transit conjunct je eigen noordknoop? Voor alle vragen omtrent je eigen horoscoop of je eigen bedrijf, mail Elizabeth voor meer informatie : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week. Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius, Venus, Jupiter- prachtige energie, bijzondere week

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *