Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter in Maagd, draai de dobbelstenen

Astrologieblog weekhoroscoop: Na een jaar verblijf in grandiose Leeuw is Jupiter klaar om te vertrekken. Morgen, 10 augustus om 13.11 (Nederlandse tijd) neemt Jupiter plaats in het bescheiden aarde teken Maagd. Indien Jupiter als de grote geluksbrenger gezien wordt, dan kan dit goed nieuws betekenen voor de aarde en water tekens: in de loop van het komende jaar staat Jupiter driehoek op Stier en Steenbok, sextiel met Kreeft en Schorpioen en in oppositie met Vissen, waar Neptunus nog altijd de beest uithangt. Jupiter gedraagt zich een beetje als het rad van fortuin: het zou een vergissing zijn om te denken omdat we nu tot de gelukkigen behoren en dat al onze wensen zullen uitkomen. Een van de dochters van Zeus heette Tyche, die verbonden is met het dierenriemteken Maagd. Tyche was de godin van het toeval, van plotselinge veranderingen in het lot, het geluk dat zomaar opduikt. Tyche was gebonden met de aarde en was vaak afgebeeld – net als het dierenriemteken Maagd (en trouwens ook Ceres) – met graan in handen. Tyche ook fortuna genoemd, daagde haar volgelingen uit om kansen te nemen en oog te hebben voor de rol die geluk in het leven speelt: gooi de dobbelstenen, draai de wiel, neem een gok… op zijn engels gezegd ‘you win some, you lose some’. De reis die Jupiter het komende jaar door Maagd gaat maken wordt heel bijzonder. De noorderlijke maansknoop – of drakenkop – staat nu ook in Maagd – en die heeft een innige relatie met Jupiter. In het huis waar de drakenkop en Jupiter zich bevinden kunnen er in rap tempo ontwikkelingen of vorderingen worden gemaakt. Maagd eist wel dat we oog voor de details hebben. Het gaat niet meer om het grote gebaar enz. (Leeuw).. nu moeten we juist oog hebben voor de kleine, schijnbaar onbenullige dingen. Het gaat nu om order op zaken hebben. Jupiter is nauw gebonden met genezing en Maagd heeft met zuiveringsprocessen te maken. Het komende jaar kunnen we veel doen om ons lichaam en ons immuunsysteem te versterken. In een jaar waarin Saturnus en Neptunus in harde aspect met elkaar staan, is het juist heel belangrijk om dit te doen. Gewoon oplettend zijn. Jupiter geneest o.a. d.m.v. kruiden en met Jupiter in Maagd, speelt ook positief denken een heel belangrijke rol. Het wordt binnekort mogelijk om de transit Jupiter in Maagd mp3 reading bij mij te bestellen. In deze reading, ga ik dieper in op de crisis periodes (Jupiter opposiet Neptunus, Jupiter vierkant Saturnus – en de t-vierkant in de beweegelijke kruis) en op de betekenis van deze transit in de verschillende huizen. Hoe kunnen wij het beste uit deze transit halen ? Lees meer hierover onder aan deze weekhoroscoop.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op donderdag staat denk planeet Mercurius in oppositie met warhoofd Neptunus. Let goed op je sleutels, let goed op waar je parkeert want straks weet je niet waar je auto staat. Dromerigheid, onoplettendheid, even niet weten wat waar is en wat niet. Dingen zien die je niet kan geloven. Mercurius kan ook zijn best doen om Neptunus op afstand te houden, hij doet dit door spirituele en intuitieve invallen te onderdrukken of te wegredeneren. Gesprekken kunnen moeizaam verlopen omdat we niet over de nodige papieren of informatie beschikken. We kunnen ook makkelijker dingen door elkaar halen. Het wordt een hele uitdaging om op donderdag Neptunus een geschikte plek te geven. We zouden kunnen proberen om de aardse beslommeringen een beetje los te laten door gewoon op blote voeten door de woonkamer te zweven :)!! Even doedelen… met woordjes spelen… kijken wat bij je opkomt borrelen… Gun jezelf wat tijd om even weg te dromen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Eveneens op donderdag staat de Zon driehoek Uranus. Creatieve invallen. In een flits een situatie overzien. In staat zijn om snel te handelen. De Zon in Leeuw wil graag het stralende middelpunt zijn – en de verbinding met Uranus – biedt de gelegenheid om iets origineels te doen. Een innerlijke behoefte kunnen hebben om iets authentieks te creëren. Deze super creatieve driehoek valt een dag voor de nieuwe maan. De Zon/Uranus driehoek werkt als een vonk – vind ik – en kan een stempel op het komende maand drukken. Tijdens de nieuwe Maan is Venus – die momenteel retrograde in Leeuw staat – heel sterk in beeld: de concentratie van creatieve energie is heel voelbaar. Vuur symboliseert energie, durf, passie, ervoor gaan. Deze Leeuw nieuwe maan hunkert naar waardering – maar Venus retrograde wordt momenteel volledig onzichtbaar omdat zij in het felle licht van de Zon staat. Echter die waardering komt wel.. Op 25 september staat Venus terug op de plek van deze nieuwe maan – en in wederzijdse receptie met de Zon in Weegschaal. Doen met passie – en heb vertrouwen in jezelf!

Astrologieblog weekhoroscoop: Na de prachtige nieuwe maan op vrijdag – staan zaterdag beide lichten conjunct met Venus. Vervolgens staat Mercurius driehoek met Pluto. Dit is een aspect van zelf-reflectie en zelf-inzicht. Het heeft te maken met het nog verder verankeren en verstevigen van de nieuwe denkpatronen die onder de Uranus/Pluto vierkant tot stand zijn gekomen. Alhoewel Uranus nu afstand van Pluto neemt – blijven de 13e-14e graden van Ram/Steenbok natrillen. We kunnen nu d.m.v. Mercurius – op een positieve manier met Pluto omgaan. Dit wordt een hele belangrijke Mercurius/Pluto contact.

 Geniet van de prachtige energie van deze bijzondere week … En mocht je belangstelling voor de Jupiter in Maagd mp3 reading hebben, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Jupiter in Maagd Ingres:

jupiter in maagd

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter in Maagd, draai de dobbelstenen

 1. Breg zegt:

  Even een kritische maagd-noot: de noordelijke maansknoop staat nu nog in Weegschaal, maar loopt wel naar Jupiter toe (terug Maagd in). Ben benieuwd op welke graad ze elkaar gaan ontmoeten, dat zou dan in mijn verbeelding een soort moment moeten zijn waar duidelijk wordt waar je naartoe hebt gewerkt na het doorspitten van de details (vele, met Jupiter in Maagd 🙂 een soort diploma, eer of afronding.
  Ik vind de nieuwe maan, zo samen met Venus retro, wel spannend, ook wat je zegt dat er nog een reflectie op komt 25 september. Tegen die tijd staat Saturnus eindelijk weer in Boogschutter, dus het is hoe dan ook vooruit met de geit dan (grappig, Saturnus in Boogschutter: vooruit met de geit hahaha).
  Sinds Saturnus weer vooruit loopt voel ik me in ieder geval wat beter en minder wankel van binnen, een gevoel van controle hebben, angst om controle te verliezen wisselen af maar tussendoor steeds de boodschap: of je nu controle VOELT of niet, zodra je het WIL heb je die controle. Blijf lekker bij jezelf, dan kun je bijna geen foute keuzes maken. Maar het blijft evalueren en aftasten en uittesten met grenzen op alle gebieden. Daar zijn waarschijnlijk die laatste stappen van Saturnus in Scorpio voor nodig: om het geleerde echt vast te klinken van binnen. Zonder gereedschap in de knapzak kunnen we niet op avontuur in Boogschutter want dan verdwalen we of hebben geen vuur of eten 🙂
  Je eigen allerbeste vriend zijn blijft belangrijk, en voor mij is het verschil: in Scorpio uit zich dat bij mij in een diepe, eenzame, verdrietige conclusie: de enige die echt achter mij kan staan, ben ik zelf. Als ik mijn lesje goed geleerd heb, hoop ik dat het zich met Saturnus in Boogschutter gaat uiten in levendige, avontuurlijke lol met mezelf! Humor, alstublieft! Daar heeft het de laatste maanden voor mij aan ontbroken!

  Oja, en dan nog wat (Jupiter in Maagd en het verhaal wordt langer 😉 Jupiter gaat vele contacten maken met mijn planeten, eerst een sextieltje met mijn Uranus (heerser eerste huis, en ik moet al zo op mijn lijn letten…) dan een paar schitterende driehoeken met mijn Zon en Mercurius, daarna een vierkant met mijn Mars-Neptunusconjunctie (die zie ik als het spannendst, een uitdaging), vervolgens staat Jupiter tegenover mijn eigen Jupiter in Vissen (ook wel spannend, wie wint?!) en als toetje een grote aarde-driehoek met mijn Venus in Steenbok 15 gr en mijn Maan in Stier 14 gr…
  Let the good times roll in!

  Liefs aan allemaal, Breg

 2. Sonja Veldheer zegt:

  Dank voor deze toevoeging aan het blog Breg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *