Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon & Jupiter in Maagd – de kracht van het positieve denken

mariette crop circleAstrologieblog weekhoroscoop: Deze week bereiken we een kruispunt. Op zondag verlaat de Zon vuur teken Leeuw en neemt plaats in aarde teken Maagd. Leeuw is nauw gebonden met de creatieve vonk, de inspiratie die vanuit het hart komt en met Mars ook in Leeuw, de alles verterende passie. De Zon in Maagd vraagt ons om onderscheid aan te brengen en ons hoofd te gebruiken. Maagd stelt hogere eisen dan Leeuw en deze week komen we tot het besef dat we een aantal plannen of moeten verfijnen, of helemaal los moeten laten. Maagd dwingt ons om terug naar de tekentafel te komen. Wat werkt en wat niet? Waar gaan we voor precies? Nauwkeurigheid is een sleutelwoord. Pluto staat nog altijd in Steenbok en Steenbok heeft een harmonieuze relatie met Maagd; beide tekens behoren tot het element aarde. Het is dus belangrijk nu goed te beseffen dat afstemmen op onze binnenwereld, in feite op onze zielsverlangen (Pluto), een voorwaarde is voor een zuivere (Maagd) afstemming op de buitenwereld. Als we dit kunnen bereiken, krijgen we meer zicht op wat er onder de oppervlakte schuil gaat (zowel bij onszelf als bij anderen). Zon in Maagd driehoek Pluto (exact op 6 september) en Jupiter in Maagd driehoek Pluto (exact op 12 october, 17 maart 2016 en 26 juni 2016) dagen ons uit om de rol die ons denken (Maagd) speelt in wat we doen, onder ogen te zien. Eigenlijk scheppen we wat we denken. Pluto is de grote zuiveringsactie – Jupiter in Maagd – staat o.a. voor de helende kracht van het positieve denken!! Dit en andere gerelateerde thema’s worden in mijn Jupiter in Maagd reading behandeld, meer informatie hierover lees je onderaan deze weekhoroscoop.

Astrologieblog weekhoroscoop: Het teken Maagd daagt ons uit om het kaf van het korn te scheiden. De prachtige foto die ik deze week gebruik- is genomen door ‘crystal worker‘, en vriendin Mariëtte Botman. De crystal is een Mookaite – en de graan zelf komt uit de cropcircle van Echilhampton. Mariëtte heeft de crystal – die achteraf blijkt bij het sterrenbeeld Maagd te horen – intuitief uitgekozen en gedragen in deze graancirkel die vlakbij Glastonbury te vinden is. De crystal heeft o.a. werking op de darmen en de spijsvertering.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus is halverwege door haar retrograde fase – die op 25 juli begon. Op woensdag maakt Venus haar tweede harmonieuze verbinding met grote herrieschopper Uranus! Originaliteit en creativiteit gekoppeld aan durf kunnen tot spetterende resultaten leiden. We krijgen niet één maar liefst drie kansen om van dit aspect te profiteren. De eerste Venus/Uranus contact was op 29 juni – en de laatste herkansing is pas op 23 september!! Onconventionele relaties zijn aan de order van de dag. Wie te krampachtig optreedt verliest de aandacht. Met grillig gedrag geconfronteerd worden – en daar op spelenderwijs mee omgaan. De Venus/Uranus koppeling is experimenteel van aard en we moeten het ons permitteren om fouten te kunnen maken. Dit is ook heel bevrijdend. Wie vast zit in een oud patroon – krijgt de kans om er van los te komen. Wie voor vernieuwing openstaat wordt op de wenken bediend. Venus heeft ook met onze style te maken, onze image. Uranus kan een radical make-over tot stand brengen!

Astrologieblog weekhoroscoop: Donderdag moeten we durven onze waarheid te zeggen. Mercurius staat onder druk van zowel Cheiron als Uranus. Met de Maan in Weegschaal is er een grote behoefte om de ander niet te kwetsen en de lieve vrede te bewaren. Mercurius inconjunct Uranus kan met een ongemakkelijk gesprek gepaard gaan – en toch is het een gesprek dat dient plaats te vinden. Cheiron in Vissen opposiet Mercurius – is een uitdaging om niet aan de eigen behoeftes voorbij te lopen, open te staan voor impulsen en ingevingen en die ook te waarderen i.p.v. ze te wegredeneren. Heb aandacht voor de eigen innerlijke wereld!

Astrologieblog weekhoroscoop: Zaterdag wordt spannend …. De Zon in magistrale Leeuw loopt tegen Saturnus aan. Het is alsof de zon achter een wolk duikt en de temperatuur daalt. De picknick is over; het regen begint. Leeuw is het zorgeloze kind dat huppelt door de wei – Saturnus is de volwassene die waarschuwt voor naderende onheil. Saturnus zet de rem op onze activiteiten. Saturnus blokkeert. Indien je eigen horoscoop hierdoor geraakt wordt – kun je even het gevoel hebben dat je onder bepaalde blokkades of verantwoordelijkheden gebukt gaat. Deze aspect kan de aanleiding zijn om bewust (de Zon) hiermee om te gaan. Heb je teveel hooi op je vork genomen (Saturnus) – dan is de tijd rijp om met bepaalde aktiviteiten te stoppen. Wat niet optimaal werkt – daar moeten we mee stoppen. Vanuit de positieve levenskracht van de Leeuw gezien – kan een aanvaring met Saturnus tot positieve resultaten leiden. Net als alle vuurtekens is de Leeuw toekomstgericht en altijd opzoek naar positieve antwoorden voor persoonlijke levensvragen. Het onder ogen zien van wat niet bruikbaar is – staat voor de Leeuw gelijk aan een belangrijke stap in de goede richting nemen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dit wordt in vele opzichten een belangrijke week. De verhuizing van de Zon – waardoor de beweegelijke energie nog een extra impuls krijgt – geeft aan dat we ons in een overgangsfase bevinden. De zomer begint plaats te maken voor de herfst. Durven we het onzekere voor het zekere te nemen? Dit wordt de vraag.

De Jupiter in Maagd mp3 reading is binnenkort beschikbaar. Wil je op de bestellijst dan stuur een mail naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon & Jupiter in Maagd – de kracht van het positieve denken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *