Astrologieblog weekhoroscoop: Volle Maan in Vissen benadrukt het belang van balans

Astrologieblog weekhoroscoop: Met twee belangrijke conjuncties en een volle maan, wordt dit een heel dynamische week. Wanneer twee of meer planeten conjunct staan, gaan ze in elkaar op en de energie die door de planeten gesymboliseerd wordt, loopt door elkaar heen. Elke planetaire cyclus begint bij de conjunctie en met een samensmelting van energie- dit is het geboorte moment van de hele cyclus. De volle maan daarentegen geeft de hoogtepunt van een cyclus weer. Bij volle maan ontvangt de Maan het maximum licht van de Zon (bewustzijn). Je zou kunnen zeggen dat wat onbewust is (de Maan) – meer zichtbaar wordt. Inzicht is een woord dat op de volle maan van toepassing is.

Astrologieblog weekhoroscoop: Al is de Venus en Mars conjunctie pas volgende week (1 sept) exact, de energie is vanaf donderdag voelbaar. Dit komt doordat de Maan in Waterman op vrijdag tegenover Venus en Mars komt te staan. Venus is de algemene aanduider van liefde, relaties, wat ons dierbaar is, waar we van houden, enz. en Mars symboliseert o.a. de mannelijke daadkracht, assertiviteit, oorlog, sexualiteit, enz.. Zo’n conjunctie is altijd heel creatief. Venus is scheppend en Mars leent energie aan die schepping. Theo van Gogh – was geboren onder een radix conjunctie van Venus en Mars in Leeuw maar die was wel conjunct met Pluto!

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus en Mars staan in Leeuw, een teken dat graag – met alle risico’s vandien – zijn hart laat zien. Voor Leeuw kan een afwijzing heel pijnlijk zijn. Leeuw is demonstratief, aanwezig, en wil graag het stralende middenpunt zijn. Vuur is passie vol en in staat om angst op een afstand te houden en stappen in het onbekende te zetten. Waar valt deze conjunctie in je geboorte horoscoop ? De creatieve kracht van de conjunctie uit zich nu op dit gebied. Tegelijkertijd zijn we hier ook kwetsbaar en opzoek naar erkenning.

Astrologieblog weekhoroscoop: De volle Maan valt over de Maagd/Vissen as en we kunnen met een aantal feiten (Maagd) confronteerd worden die ons de noodzaak van een gedragsverandering doet inzien. De volle maan geeft een keerpunt in de zon/aarde/maan cyclus weer. Wijsheid (Vissen) moet aan inzicht en verstand (Maagd) gekoppeld worden. De juiste handelingen moeten plaatsvinden. De uitdaging met een Volle maan is de energie van zowel de zon als de maan te laten meewegen. Vissen symboliseert diep emotionele behoeften, psychic verbinding, heldervoelendheid, verhoogde sensitiviteit. Met Neptunus momenteel in transit door Vissen – worden sommige mensen die onder het sterrenbeeld Vissen geboren zijn, nu voor het eerst bewust van het feit dat zij over bepaalde gaven beschikken. Het etherische lichaam en o.a. aura-lezen, vallen onder Neptunus. Maagd daarentegen wil met beide benen op de grond blijven. Is heel behulpzaam maar tegelijkertijd analytisch. Maagd maakt graag onderscheid en wil weten waar bepaalde gedachten of ingevingen vandaan komen. Ook mensen die onder het sterrenbeeld Maagd vallen – kunnen nu dingen vanuit het onbewust voelen opborrelen (Neptunus opposiet Zon).

Astrologieblog weekhoroscoop: Rondom de Volle Maan wordt het verschil tussen kennis, en feiten (Zon conjunct Jupiter in Maagd) en aanvoelen (Maan, Neptunus, Vissen) extra benadrukt. Deze Volle Maan heeft misschien met verstandelijke twijfel te maken. De Maan/Neptunus conjunctie daagt ons uit om een sprong te maken, het vraagt van ons een geloofsdaad. Maan/Neptunus/Vissen combinatie heeft te maken met jezelf overgeven aan een andere ritme en een andere levensenergie. Onder Vissen is alles met alles verbonden. Maagd wil daar nuance aanbrengen. Dit kan heel creatief zijn. Mijns inziens kunnen de eigen gevoelens sterk naar boven komen rondom deze volle maan. Maagd/Vissen – belangrijke periode om jezelf zowel lichamelijk als geestelijk schoon te maken. De Vissen Volle Maan (exact op zaterdag om 20.35) biedt ook een goede gelegenheid om te mediteren.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week kunnen we profijt hebben aan de Mercurius / Saturnus sextiel. Zelf-discipline is hier het sleutelwoord. Doelen worden belangrijk. Een vijf-stappen plan bedenken. Een gestructureerde aanpak levert de beste resultaten op. Een grote schoonmaak (Schorpioen) van je harde schijf (Mercurius). Oude emails en contacten verschonen. Mooie doortastende energie die resultaten wil zien.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar wat ik zelf het meest belangrijk vind – komt pas naar voren als je naar de ‘ big picture’ kijkt. De Zon loopt nu richting Pluto. Op donderdag maakt Mercurius de overstap naar Weegschaal en komt vrijwel direkt conjunct de noordknoop te staan. Pluto en de noordknoop hebben allebei met de verborgen processen te maken die groei niet alleen bevorderen maar ook mogelijk maken. Dit is een grote aanwinst – die vanuit een  innerlijke impuls geboren wordt. Ergens moeten we vertrouwen zien te vinden in ons eigen innerlijke proces. Als we nu de juiste balans kunnen vinden, de juiste onderscheid kunnen maken tussen wat belangrijk is in ons leven en wat niet, tussen verstand en ‘innerlijk weten’, zullen we nu ook vooruitgang en groei boeken.

De Jupiter in Maagd mp3 reading is binnenkort beschikbaar. Wil je op de bestellijst dan stuur een mail naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, maanfasen en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *