Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Jupiter, Pluto, over snoeien en groeien

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik begin deze weekhoroscoop door terug te koppelen naar mijn vorige: ‘De Zon loopt nu richting PlutoPluto ..heeft o.a. met verborgen processen te maken die groei niet alleen bevorderen maar ook mogelijk maken. Dit is een grote aanwinst – die vanuit een  innerlijke impuls geboren wordt. Ergens moeten we vertrouwen zien te vinden in ons eigen innerlijke proces. Als we nu de juiste balans kunnen vinden, de juiste onderscheid kunnen maken tussen wat belangrijk is in ons leven en wat niet, tussen verstand en ‘innerlijk weten’, zullen we nu ook vooruitgang en groei boeken.’ Aanstaande zondag wordt de Zon/Pluto driehoek een feit.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon/Pluto driehoek valt in de 14e graad Maagd/Steenbok. De 14e graad Maagd wordt heel belangrijk in het komende jaar. In oktober gaat Jupiter voor de eerste keer over deze graad heen en dan wegens zijn retrograde beweging – komt Jupiter er opnieuw overheen in mei 2016. In deze periode maakt Jupiter ook, in totaal, drie driehoeken met Pluto. Als ik aan Jupiter/Pluto denk – dan denk ik groot – dan denk ik aan het potentieel om door te groeien. Echter… Maagd heeft met nauwkeurigheid en precisie te maken. Maagd wil dingen verbeteren zodat ‘het geheel’ beter kan functioneren. Pluto is een reorganisatie, een snoei, die het mogelijk maakt om de focus op de kernactiviteiten te leggen. Pluto doet het ‘grond werk’, Jupiter bevordert het denkvermogen en wekt een nieuw toekomstbeeld. Onze business kan natuurlijk ook ons zelf zijn!! Momenteel staat snoeien gelijk aan groeien; m.a.w. we moeten bereid zijn om dingen te verbeteren en desnoods ons manier van denken (o.a. negatieve gedachten) te zuiveren.  De Sabian symbol die bij deze graad hoort is een ‘family tree’. De kracht van onze voorouders (Pluto) stroomt door onze aderen. De crystal die hierbij hoort is pink fluorite. Deze crystal verschoont (Maagd) en heeft met ‘mental order’ en helderheid te maken. Pink flourite ondersteunt ons vermogen om onderscheid te maken. Waar valt deze graad in je eigen horoscoop? Wederom… een belangrijk gebied.

roze kwartz in mijn kantoortje

Astrologieblog weekhoroscoop: De overgang naar de beweegelijk kruis brengt nieuwe kansen en veel energie met zich mee. Beweegelijke energie is diffuus en experimenteel. Denk aan de Tweeling fase van de lente en de verspreiding van de zaden van een plant door de wind. We hebben meer vrijheid nodig en moeten op onderzoek uit. Het is alsof we eventjes aan niets vastzitten – en juist hierdoor – kan een nieuwe wereld voor ons open gaan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu even terug naar dinsdag… Op dinsdag staat de Zon opposiet Neptunus. Het is duidelijk: Neptunus wil ook een duit in het zakje doen. Neptunus in Vissen ondermijnt de capaciteit van de Zon in Maagd om onderscheid te maken. Neptunus is de oceaan: druppels water van elkaar onderscheiden (Maagden werk) is vanuit dit perspectief onbegonnen werk. Neptunus frustreert de Zon. Neptunus ziet, voelt en is in verbinding met een veel groter geheel. De Zon wordt overspoeld. Misschien hebben we de verkeerde informatie of teveel informatie. Dit is een typische ‘door de bomen het bos niet meer zien’ aspect. Daarnaast maakt het verstrooid: misschien vergeten we een aantal dingen – die achteraf gezien – belangrijk waren. Zon opposiet Neptunus kan tevens ook met rommeligheid te maken hebben. Het positieve aan dit aspect is dat het sensitief, meevoelend en open maakt. Het doet de behoeft ontstaan om een andere ziel te redden of anderen te willen helpen. Heel behulpzaam – maar wel een tikkeltje grenzeloos!

Astrologieblog weekhoroscoop: Eveneens op dinsdag staat Venus conjunct met Mars. De twee lovers van de dierenriem komen eindelijk bij elkaar. Wellicht geen ‘match made in heaven’ en toch zijn ze nu voor eventjes aan elkaar gekoppeld. Passie en energie worden aan elkaar gekoppeld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag – de dag van de Zon/Pluto driehoek – gaat Venus direkt lopen. Venus loopt al sinds 26 juli retrograde. Pas op 8 oktober keert Venus terug naar de 1e graad Maagd.

Astrologieblog weekhoroscoop: Welke huizen in je horoscoop worden door Venus beheerd ? Hier kan eindelijk vooruitgang worden geboekt. Misschien wordt er – na veel wikken en wegen (Zon opposiet Neptunus) toch een beslissing genomen. Misschien had Venus, Mars – die altijd moed geeft – nodig om bepaalde stappen te ondernemen. Het is belangrijk om te weten: Venus is nu nog (tot 10 oktober) heerser van de noorderlijke maansknoop !! Vermijd de agressie van Mars. Probeer op een vredelievende manier je doelen te bereiken. Samenwerking wint over strijd.

De Jupiter in Maagd mp3 reading is binnenkort beschikbaar. Wil je op de bestellijst dan stuur een mail naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Jupiter, Pluto, over snoeien en groeien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *