Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Jupiter, Pluto, over snoeien en groeien

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik begin deze weekhoroscoop door terug te koppelen naar mijn vorige: ‘De Zon loopt nu richting PlutoPluto ..heeft o.a. met verborgen processen te maken die groei niet alleen bevorderen maar ook mogelijk maken. Dit is een grote aanwinst – die vanuit een  innerlijke impuls geboren wordt. Ergens moeten we vertrouwen zien te vinden in ons eigen innerlijke proces. Als we nu de juiste balans kunnen vinden, de juiste onderscheid kunnen maken tussen wat belangrijk is in ons leven en wat niet, tussen verstand en ‘innerlijk weten’, zullen we nu ook vooruitgang en groei boeken.’ Aanstaande zondag wordt de Zon/Pluto driehoek een feit.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon/Pluto driehoek valt in de 14e graad Maagd/Steenbok. De 14e graad Maagd wordt heel belangrijk in het komende jaar. In oktober gaat Jupiter voor de eerste keer over deze graad heen en dan wegens zijn retrograde beweging – komt Jupiter er opnieuw overheen in mei 2016. In deze periode maakt Jupiter ook, in totaal, drie driehoeken met Pluto. Als ik aan Jupiter/Pluto denk – dan denk ik groot – dan denk ik aan het potentieel om door te groeien. Echter… Maagd heeft met nauwkeurigheid en precisie te maken. Maagd wil dingen verbeteren zodat ‘het geheel’ beter kan functioneren. Pluto is een reorganisatie, een snoei, die het mogelijk maakt om de focus op de kernactiviteiten te leggen. Pluto doet het ‘grond werk’, Jupiter bevordert het denkvermogen en wekt een nieuw toekomstbeeld. Onze business kan natuurlijk ook ons zelf zijn!! Momenteel staat snoeien gelijk aan groeien; m.a.w. we moeten bereid zijn om dingen te verbeteren en desnoods ons manier van denken (o.a. negatieve gedachten) te zuiveren.  De Sabian symbol die bij deze graad hoort is een ‘family tree’. De kracht van onze voorouders (Pluto) stroomt door onze aderen. De crystal die hierbij hoort is pink fluorite. Deze crystal verschoont (Maagd) en heeft met ‘mental order’ en helderheid te maken. Pink flourite ondersteunt ons vermogen om onderscheid te maken. Waar valt deze graad in je eigen horoscoop? Wederom… een belangrijk gebied.

roze kwartz in mijn kantoortje

Astrologieblog weekhoroscoop: De overgang naar de beweegelijk kruis brengt nieuwe kansen en veel energie met zich mee. Beweegelijke energie is diffuus en experimenteel. Denk aan de Tweeling fase van de lente en de verspreiding van de zaden van een plant door de wind. We hebben meer vrijheid nodig en moeten op onderzoek uit. Het is alsof we eventjes aan niets vastzitten – en juist hierdoor – kan een nieuwe wereld voor ons open gaan.

Astrologieblog weekhoroscoop: Nu even terug naar dinsdag… Op dinsdag staat de Zon opposiet Neptunus. Het is duidelijk: Neptunus wil ook een duit in het zakje doen. Neptunus in Vissen ondermijnt de capaciteit van de Zon in Maagd om onderscheid te maken. Neptunus is de oceaan: druppels water van elkaar onderscheiden (Maagden werk) is vanuit dit perspectief onbegonnen werk. Neptunus frustreert de Zon. Neptunus ziet, voelt en is in verbinding met een veel groter geheel. De Zon wordt overspoeld. Misschien hebben we de verkeerde informatie of teveel informatie. Dit is een typische ‘door de bomen het bos niet meer zien’ aspect. Daarnaast maakt het verstrooid: misschien vergeten we een aantal dingen – die achteraf gezien – belangrijk waren. Zon opposiet Neptunus kan tevens ook met rommeligheid te maken hebben. Het positieve aan dit aspect is dat het sensitief, meevoelend en open maakt. Het doet de behoeft ontstaan om een andere ziel te redden of anderen te willen helpen. Heel behulpzaam – maar wel een tikkeltje grenzeloos!

Astrologieblog weekhoroscoop: Eveneens op dinsdag staat Venus conjunct met Mars. De twee lovers van de dierenriem komen eindelijk bij elkaar. Wellicht geen ‘match made in heaven’ en toch zijn ze nu voor eventjes aan elkaar gekoppeld. Passie en energie worden aan elkaar gekoppeld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zondag – de dag van de Zon/Pluto driehoek – gaat Venus direkt lopen. Venus loopt al sinds 26 juli retrograde. Pas op 8 oktober keert Venus terug naar de 1e graad Maagd.

Astrologieblog weekhoroscoop: Welke huizen in je horoscoop worden door Venus beheerd ? Hier kan eindelijk vooruitgang worden geboekt. Misschien wordt er – na veel wikken en wegen (Zon opposiet Neptunus) toch een beslissing genomen. Misschien had Venus, Mars – die altijd moed geeft – nodig om bepaalde stappen te ondernemen. Het is belangrijk om te weten: Venus is nu nog (tot 10 oktober) heerser van de noorderlijke maansknoop !! Vermijd de agressie van Mars. Probeer op een vredelievende manier je doelen te bereiken. Samenwerking wint over strijd.

De Jupiter in Maagd mp3 reading is binnenkort beschikbaar. Wil je op de bestellijst dan stuur een mail naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Jupiter, Pluto, over snoeien en groeien

 1. lenie zegt:

  Wat een belangrijke week voor mij, vanavond komen alle belangstellenden voor het nieuwe winkelconcept bij elkaar. We geven een trendlezing en een uitleg.
  Zon/Neptunus valt bij mij aan het eind van de huizen 12-6, werk creëren vanuit passie? Zou zomaar kunnen, want ik hoop diverse vrouwen te vinden vanavond die hun passie in willen zetten en meer willen halen uit hun web-shop. De conjunctie tussen Venus en Mars valt zelfs op de cusp van huis 12 en bovenop Pluto, hoe diep zit het verlangen om dit traject neer te zetten? Heel diep, ik heb er buikpijn van, maar ben ook zeer gemotiveerd om mijn ideeën aan 40 mensen over te brengen. Ik durf bijna nog niet aan de toekomst te denken, want dit kon wel eens heet groot worden als we ons concept bij meerdere leegstaande panden in gaan zetten.
  Die 14de graad, tja, daar staat mijn Pluto dus in duet met Neptunus, bijheer 3 en heer 7, in huis 12 en huis 2. Ik moest er heel wat voor doen om het zover te krijgen, maar dan heb je ook wat. Ik reken op Venus, die als heer 2, heer 3 en bijheer 9 weer vooruit gaat lopen. De R periode heeft me enorm geholpen om alles uit te werken. laat maar komen NU

  • Breg zegt:

   Succes Lenie! Het klinkt als een groots en spannend project! Ik hoop dat je dromen uitkomen…
   Liefs Breg

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Good luck Lenie. Het duurt niet lang meer voordat Jupiter ook uit huis 12 komt en over de asc. gaat. Een Halleluja moment – en als ouder heerser v.d. Zon – een bevrijding. Je boodschap de wereld insturen.. Zo is het. Liefs, Liz

   • lenie zegt:

    Dank jullie wel, Liz en Breg, het gaat om focus en volhouden. Lukt meestal wel, heel soms niet, maar na zo een avond met 30 belangstellenden geeft weer moed

  • Pascale Hopstaken zegt:

   Heel veel Toy toy Lenie…klinkt veel belovend .. Wauwie !
   ps. we hebben samen veel gemeen qua standen en daardoor is het altijd extra boeiend jou te volgen wat jij ook allemaal meemaakt ! 😉

   Ik zie ook uit als ” onze “Jupiter uit het 12e piept ..in mijn geval is hij nu over mijn Maan en Uranus geweest in het 12e en nu nog 2 graadjes en dan gaat deze kanjer over mijn Ascendant / Noord.Maansknoop èn Pluto ( alle tezamen op 6 gr.Maagd ) Spannende belofte igg. !!
   Liz schrijft over “een bevrijding / boodschap in de wereld te sturen / Halleluja moment ” .Ik heb hierin 2 wensen ; mijn kleinzoon weer ‘ te mogen ‘ ontvangen èn mijn nieuw verworven kennis van de Geomantie ( = Oeroude Aardekrachten Orakel i.s.w met Astrologische huizen ) naar buiten te brengen dmv. persoonlijke Amuletten te maken etc.Het past me werkelijk als een nieuwe jas ! Daarmee het oude overlevende poets mechanisme Good Bye te zeggen en aan mijn ware kwaliteit kleur te bekennen.Het klinkt misschien wat vreemd en toch zeg ik ; ik voel het Universum aan mijn deur kloppen , heus 😉
   ( ps.Karen Hamaker-zondag is me op deze weg voorgegaan Dank Karen voor al je gedeelde kennis hierin ! )

   Op naar nieuwe groei mogelijkheden allemaal , het is ons gegund !!
   Tot later Lenie 😉
   Pascale

 2. Breg zegt:

  Over dromen en spannende projectjes gesproken, ik ben heel benieuwd naar die drie keer Jupiter driehoek Pluto. Pluto staat namelijk zeer dicht bij mijn Venus in het 12e huis (al 1 keer heen en terug over mijn Venus gegaan, was geen feestje) en ik ben steeds meer aan het schilderen. Het is alles tegelijk, eng, spannend, hard werken én ontspanning, energievretend en energiegevend maar ik word er erg blij van! Als dat zo doorgaat, ga ik kijken of er mogelijkheden zijn om een keer te exposeren (droom).
  Hoe dan ook is die, tot nu toe ‘verstopte’ kany van Venus naar buiten gekomen, misschien ook wel onder de druk van Pluto. Dan vraag ik me af wat een driehoek van de Grote Vriendelijke Reus (Jupiter) voor invloed kan hebben! Pluto en Venus ‘opblazen’?! Een Jupiteriaans persoon (Maagd is bij mij onderschept in het 7e huis) die me kan helpen om er business van te maken? Trouwens, als Jupiter op de 14e graad Maagd komt, staat hij ook driehoek met mijn Maantje in Stier… Hij maakt dan dus een grote aardedriehoek met mijn Maan en Venus. Goh! Misschien is dit wel een enorme kans om iets ‘op poten’ ‘in de grond’ te zetten, of een fundament te leggen! Even denken, Jupiter in 7e huis meets Maan in 3 en Venus in 12… iemand die public relations voor me kan doen? soort businesspartner? Iemand die mijn schilderijen (Venus in 12) in de communicatie (Maan in 3) brengt? Met transit Uranus door mijn tweede huis (die een wijd t-vierkant maakt met mijn Venus-Saturnus oppositie) misschien toch ook eens denken aan een website of blog…
  In ieder geval genoeg inspiratie en werk! Mijn dagelijks leven begint er anders uit te zien, gestructureerder maar ook drukker, ik sta elke dag vroeg op en doe veel meer dan hiervoor. Ik ben ook wat netter op mijn huis geworden en maak meer dingen (wat dan ook) af dan vroeger. Iets meer voor mezelf doen (hmmm transit Uranus, heerser van mijn ASC in huis 2 Ram! Ik!) in plaats van voortdurend anderen te pleasen (al loert de verleiding dagelijks om de hoek) voelt in ieder geval heel bevredigend!

  Liefs aan allemaal,
  Breg

  • Breg zegt:

   Ps: ik lees mijn tekst over en zie een buitengewoon grappige, 12e huis-achtige typo: ik bedoelde Venus-KANT maar ik heb “kany” getypt. Tja, “kany” is een Venus in 12 probleempje van mij, ik kan het niet. (niet goed genoeg, anderen beter etc.) Maar ik KAN WEL! En ik ben minder gevoelig voor de waardering van anderen, omdat ik voor mezelf heel erg geniet van wat ik maak en de betekenis ervan voor mezelf. Als anderen het dan ook nog mooi vinden en waarderen, komt er alleen maar bij, maar het is niet meer zo’n pijnlijke afwijzing als het niet mooi gevonden wordt. Dat is een grote les voor mij.

   • Elizabeth Hathway zegt:

    Hi Breg… Ik heb twee keer het woord kany gelezen en dacht – hmmm? Een Freudian slip 🙂 Kan ny – kan wel! Erg leuk. Creativiteit is altijd goed voor de ziel. Ik ga – als ik wat meer tijd heb – iets over mijn eigen belevenissen vertellen. Liefs, Liz

   • Pascale Hopstaken zegt:

    klinkt als Jippie joehee Breg..ik voel de Godin in je opstaan..hmm..dàt gun ik je , geniet ze !
    :-*
    Pascale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *