Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius vierkant Pluto, de knoop doorhakken

Astrologieblog Weekhoroscoop: De energie van het beweegelijke kruis begint deze week meer voelbaar te worden. Tussen nu en september 2016 – de tijd van de laatste vierkant tussen Saturnus en Neptunus – krijgen we de kans om uit situaties te komen die benauwend zijn of waar we in vast zitten. De grond is rijp gemaakt onder de Uranus/Pluto vierkant. Nu beginnen veel mensen stappen in het onbekende te zetten. Dit is de energie van het beweegelijke kruis.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Vanavond staat Mars driehoek Uranus. Deze energie is snel en doeltreffend. Vuur raast door alles heen. Venus is sinds afgelopen zondag direkt – en een aantal hindernissen kunnen nu worden opgeruimd. Venus heeft specifiek te maken met liefde, relaties, wat we waarderen ‘ons schat’. Er kan eindelijk vooruitgang worden geboekt op het gebied in de horoscoop waar Venus over heerst. Echter in relaties is het belangrijk om goed op je woorden te letten. Vuur is niet het meest sensitief element – en de combinantie Uranus/Ram – kan echt bot zijn. Dus… Wil je dat je boodschap goed overkomt? Let dan nu wel op hoe je iets zegt. Haastige vuur kan brokken maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius begint nu een sleutel planeet te worden en onze communicatie style moet misschien onder de loep komen. Op zondag vindt er een zonsverduistering plaats – in de 21e graad Maagd. De heerser van deze eclips is Mercurius. Mercurius staat in Weegschaal – een teken die veel oog voor partnerships en relaties heeft. Harmonie is heel belangrijk voor de Weegschaal – en een Weegschaal kan soms dingen verzwijgen om de lieve vrede te houden. In de aanloop tot de zonsverduistering – loopt Mercurius op woensdag tegen Pluto aan. Mercurius gaat volgende week retrograde lopen, en  deze vierkant wordt nog twee keer herhaald: op 24 sept. en op 22 okt. Onze handelingen (Mercurius) en hoe bewust we zijn van onze handelingen (Pluto) wordt belangrijk. Pluto heeft een verband met ‘geheimen’: wellicht een goed moment te oefenen in helder en transparant zijn! Dit kan ook betekenen dat we open en eerlijk moeten zeggen dat we iets gewoon (nog) niet weet.

Astrologiebog Weekhoroscoop: Het is heel belangrijk te beseffen dat: dit vierkant valt juist rond dezelfde graad waar de laatste twee Uranus/Pluto vierkanten plaats vonden. Het woord dat bij mij opkomt is ‘closure’. Een situatie die over een wat langere tijd speelt – de Uranus/Pluto vierkant zelf is al twee jaar  bezig geweest – kan nu eindelijk worden afgerond. Een ander woord dat bij mij opkomt is assimilatie. Pluto haalt het stof naar boven. Pluto drukt zijn vinger op de zere plek. Pluto legt ons ziel bloot. Mercurius daarentegen assimileert – maakt de balans op – weegt mogelijkheden tegen elkaar op. Wat zijn de voor en na-delen? Hoe groot wordt de winst – het verlies? Weegschaal kan uit zichzelf al moeite hebben met beslissingen – maar een retrograde Mercurius in Weegschaal neemt helemaal de tijd. Mercurius en Pluto hebben wel een verwantschap met elkaar. Het was Mercurius die de ziel begeleidde naar het dodenrijk van Hades.

Dit wordt een heel belangrijke Mercurius retrograde fase. Heel belangrijk. Mercurius is tevens ook heerser van de eclips. Maagd ordent, zuivert, en vraagt ons nu om aandacht aan onze emoties en aan onze basis behoeftes te besteden. Wat hebben we nodig om die reis naar India te maken, deze relatie een succes te maken, dat huis te kopen enz. ? Bij een zonsverduistering – staat namelijk de Maan in de aandacht. De maan is onze inprenting en ons innerlijke leven. Maagd zegt: lees de kleine letters, heb oog voor de details. Let op dat gevoel dat bij je opkomt i.p.v het onder het tapijt te vegen! De kleine dingen worden belangrijker.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik denk dat het belangrijk is – als er keuzes gemaakt moeten worden – om onszelf de tijd te gunnen. We moeten niet stellig zijn en moeten oefenen in open zijn voor de opinie van anderen. Hoe flexibeler we ons nu kunnen opstellen hoe beter. Weegschaal doet weliswaar lang over het nemen van een beslissing, maar het blijft een hoofdteken en daardoor in staat om krachtig en doeltreffend te zijn. Als dit Mercurius retro cyclus afgelopen is – zullen sommige mensen eindelijk de knoop doorhakken.

Een dag later dan normaal en toch wens ik jullie een fijne week en goede transits! Elizabeth

De Jupiter in Maagd mp3 reading is nu te bestellen. Deze reading geeft een goed beeld van de energie waar wij in het komende jaar (tot september 2016) geconfronteerd worden – en geeft suggesties met hoe je het meest profijt en de minst last van het opkomende beweegelijke kruis kan hebben.   De reading kost euro 25,- (incl. btw). Om te bestellen stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *