9/11: De horoscoop die de wereld veranderde

In het moderne geschiedenis, wordt er een duidelijke scheidingslijn getrokken tussen, voor en na 9/11. Mij leek het interessant om tien jaar na dato de horoscoop voor het moment dat het eerste vliegtuig zich in de North Tower boorde opnieuw te bekijken. De horoscoop van 9/11 is fascinerend van wegens de impact dat deze gebeurtenis heeft gehad. Hoe kun je een horoscoop van deze betekenis duiden ? Horoscoop Twin Towers (click to enlarge image)

Door de jaren heen, heb ik meerdere keren na deze horoscoop gekeken – hopend op dat ene bepalende inzicht waardoor alles met een flits op zijn plaats zou vallen. Met de tijd zijn dan ook mijn ideeën rondom de horoscoop veranderd. Met het oog op alle planning die aan 9/11 vooraf is gegaan – lijkt de plaatsing van Mercurius op de ascendant nu logisch. Van alle planeten – heeft Mercurius met ‘MIND’ te maken: er zaten goede breinen achter 9/11. Deze geesteskracht wordt benadrukt – door de aspecten: Mercurius vierkant Jupiter (heer 3) en driehoek Saturnus aan de cusp van het 9e huis. De gevolgen van 9/11 zouden groot zijn en dan met name in het buitenland. Ook de plaatsing van de Maan (heerser van de Zon in de horoscoop van de VS) in de 29e graad van de Tweeling, opposiet de galactic center – is een indicatie van de chaos die na het ongeluk over de stad New York neerdaalde. Waar ik nu ook meer oog voor heb, is de plaatsing van Mars. In deze horoscoop is Mars heer 7 (in een mundane horoscoop o.a. het huis van de moordenaar of de dader) OOB .Mars OOB is een wild card, een durf al, roekeloos, maar als ik denk aan de brandweermannen en politie agenten, hebben ze meer dan hun plicht gedaan. Mars OOB is dus ook moedig.

Echter het is niet mijn bedoeling om deze horoscoop uitgebreid te duiden. Dat is vaak genoeg gebeurd. Wat mij interesseert zijn mijn eigen inzichten. Wat zie ik nu anders dan tien jaar geleden?

Het belangrijkste is – denk ik – de bevestiging dat gebeurtenissen hun schaduw vooruit kunnen werpen. Dit is voor astrologen op zich geen nieuwe begrip. We kennen dit idee bijvoorbeeld ook van eclipsen. Eclips gerelateerde events kunnen voor – maar ook na – de daadwerkelijke eclips plaatsvinden. Karma werkt ook zo. De consekwenties van een aktie kunnen een mens het leven lang achtervolgen. De tijd is een raar fenomeen!! Met dit idee in gedachten, zijn de posities van de Maansknopen en Mars in de 9/11 horoscoop erg interessant: ze staan namelijk op de wereldas. Tijdens de eerste decade van de nieuwe millenium is de wereld as sterk in het spel – en bij 9/11 wordt het voor het eerst getriggerd !! Daar waar de maansknopen staan – vinden de eclipsen plaats. De eclips voor 9/11 viel ook op de wereld as: op 21 juni 2001 – met de Zon in 0 graden Kreeft. Hier begon de chaos eigenlijk. De volgende keer dat deze as werd getriggerd werd door Pluto’s entree in Steenbok in 2008 – het jaar dat Lehmaan Brothers omviel.

Ik heb zo vaak naar de horoscoop van 9/11 gekeken omdat ik wou inzien waarom juist deze horoscoop het vermogen had de geschiedenis zo te beinvloeden. Zou het kunnen zijn dat de horoscoop van 9/11 een schaduw voor zich uit wierp? De 9/11 juni eclips:

 Als laatste toevoeging een bi-wiel. Dit is de horoscoop van de VS – binnenwiel – met de horoscoop voor het begin van 9/11 op de buitenwiel. Wat opvalt is dat de oppositie van Saturnus en Pluto over de asc (o.a. het karakter van het land) en de desc (o.a. moordenaars).  De resonantie tussen de twee horoscopen is heel groot. Transit Jupiter in Kreeft staat conjunct VS Zon – en tevens ook conjunct met de Zon in de horoscoop van de toenmalige President, G.W. Bush (geboren 6 juli). De asc. en Mercurius in de 9/11 horoscoop – valt paal boven op Saturnus in Weegschaal in huis 10 van het land zelf. Er zou nu vanuit de VS een duidelijk Saturnale boodschap de wereld in gaan: vergelding, vergelding en nogmaals vergelding. Het is in de synastrie tussen deze twee horoscopen – en ik heb hier alleen een paar dingen genoemd – dat we de invloed van 9/11 het meest duidelijk zien….

US-twintowers

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op 9/11: De horoscoop die de wereld veranderde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *