9/11: De horoscoop die de wereld veranderde

In het moderne geschiedenis, wordt er een duidelijke scheidingslijn getrokken tussen, voor en na 9/11. Mij leek het interessant om tien jaar na dato de horoscoop voor het moment dat het eerste vliegtuig zich in de North Tower boorde opnieuw te bekijken. De horoscoop van 9/11 is fascinerend van wegens de impact dat deze gebeurtenis heeft gehad. Hoe kun je een horoscoop van deze betekenis duiden ? Horoscoop Twin Towers (click to enlarge image)

Door de jaren heen, heb ik meerdere keren na deze horoscoop gekeken – hopend op dat ene bepalende inzicht waardoor alles met een flits op zijn plaats zou vallen. Met de tijd zijn dan ook mijn ideeen rondom de horoscoop veranderd. Met het oog op alle planning die aan 9/11 vooraf is gegaan – lijkt de plaatsing van Mercurius op de ascendant nu logisch. Van alle planeten – heeft Mercurius met ‘MIND’ te maken: er zaten goede breinen achter 9/11. Deze geesteskracht wordt benadrukt – door de aspecten: Mercurius vierkant Jupiter (heer 3) en driehoek Saturnus aan de cusp van het 9e huis. De gevolgen van 9/11 zouden groot zijn en dan met name in het buitenland.

Echter het is niet mijn bedoeling om deze horoscoop uitgebreid te duiden. Dat is vaak genoeg gebeurd. Wat mij interesseert zijn mijn eigen inzichten. Wat zie ik nu anders dan tien jaar geleden?

Het belangrijkste is – denk ik – de bevestiging dat gebeurtenissen hun schaduw vooruit kunnen werpen. Dit is voor astrologen op zich geen nieuwe begrip. We kennen dit idee bijvoorbeeld ook van eclipsen. Eclips gerelateerde events kunnen voor – maar ook na – de daadwerkelijke eclips plaatsvinden. Karma werkt ook zo. De consekwenties van een aktie kunnen een mens het leven lang achtervolgen. De tijd is een raar fenomeen!! Met dit idee in gedachten, zijn de posities van de Maansknopen en Mars in de 9/11 horoscoop erg interessant: ze staan hier namelijk op de wereldas. Hier aan het begin van de nieuwe eeuw – wordt deze as – die in de eerste decade van de nieuwe eeuw sterk is spel zou zijn – voor het eerst getriggerd!! Daar waar de maansknopen staan – vinden de eclipsen plaats. De eclips voor 9/11 viel ook op de wereld as: op 21 juni 2001 – met de Zon in 0 graden Kreeft. Hier begon de chaos eigenlijk. De volgende keer dat deze as werd getriggerd werd door Pluto’s entree in Steenbok in 2008 – het jaar dat Lehmaan Brothers omviel.

Ik heb zo vaak naar de horoscoop van 9/11 gekeken omdat ik wou inzien waarom juist deze horoscoop het vermogen had de geschiedenis zo te beinvloeden. Zou het kunnen zijn dat de horoscoop van 9/11 een schaduw voor zich uit wierp? De 9/11 juni eclips:

 Als laatste toevoeging een bi-wiel. Dit is de horoscoop van de VS – binnenwiel – met de horoscoop voor het begin van 9/11 op de buitenwiel. Wat opvalt is dat de oppositie van Saturnus en Pluto over de asc (o.a. het karakter van het land) en de desc (o.a. moordenaars).  De resonantie tussen de twee horoscopen is heel groot. Transit Jupiter in Kreeft staat conjunct VS Zon – en tevens ook conjunct met de Zon in de horoscoop van de toenmalige President, G.W. Bush (geboren 6 juli). De asc. en Mercurius in de 9/11 horoscoop – valt paal boven op Saturnus in Weegschaal in huis 10 van het land zelf. Er zou nu vanuit de VS een duidelijk Saturnale boodschap de wereld in gaan: vergelding, vergelding en nogmaals vergelding. Het is in de synastrie tussen deze twee horoscopen – en ik heb hier alleen een paar dingen genoemd – dat we de invloed van 9/11 het meest duidelijk zien….

US-twintowers

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op 9/11: De horoscoop die de wereld veranderde

 1. Gala zegt:

  Haai Liz, dat is lang geleden!
  9/11, dood en verderf, maar leven en dood zit reeds in iedere ademhaling. Het houdt elkaar in stand.
  Ook in de natuur staat iedereen op het menu van een ander!
  De elementen meer dan genadeloos maar… wie klacht die aan! Dit hemel”lichaam” en ons lichaam is continu aan verandering onderhevig. De geschiedenis van de planeet en onze persoonlijke geschiedenis kenmerken zich door keerpunten, het veranderen van zicht/inzicht, het nieuwe perspectief, meer bewustzijn.
  Met ons beperkt vermogen tot begrip moeten we ons verzoenen met dit “gegeven”, dat ons al vaak genoeg volledig overspoeld! De woorden van Gilbran voor mij veelzeggend;
  ” Hoe kan mijn hart ontzegeld worden, zonder gebroken te zijn?” Het probleem is de ik oké, jij oké cultuur!
  Mijn Twin Towers gingen in 1994 om, toen de beurzen hier hoogtij dagen vierden en Dutroux vele geesten
  met walging doorboorde!
  Het leven speelt zich af in spiegeling, zonder spiegel zonder vergelijking kun je eigenschappen niet benoemen.
  Pluto ging transit op 9/11/2001 over de ascendant van Amerika, er moest iets doorbroken worden, zoals ook in een persoonlijke horoscoop deze jaren altijd herkenbaar zijn! Letterlijk is de sky-line ook onherstelbaar
  verwoest, om maar niet over de volksgeest te spreken! Hoe kan iemand ons zo haten de grote vraag van Amerika! Het antwoord moet het volk zelf vinden! Ze vonden zich onaantastbaar maar ook zij zijn een deel van het geheel! Ze dachten altijd dat de wateren rondom hun hen zouden beschermen, maar
  Katrina heeft ook haar vijandelijke krachten laten zien. Het Grote Amerika heeft kennis gemaakt met angst,
  gevoelens van onveiligheid, kwetsbaarheid, ongeloof want bij iedere zin gebuiken ze God te pas en te onpas!
  Crississen hebben mij vele vensters op het leven gegeven. Blikopeners en notenkrakers doorbreken maar leiden naar voeding!
  En zo ge de weeen van het werk op U neemt, hebt ge het leven waarachtig lief.
  En het leven liefhebben, temidden van de weeen betekent vertrouwd zijn met het binnenste geheim van het leven.(profeet)
  Iedere nieuwe dag wordt via de duisternis geboren, en de duisternis bestuderen geeft meer lichtpuntjes dan overdag! Als we negatief naar positief kunnen ombuigen worden we een sterk mens, land or whatever..
  Wat niet wil zeggen dat het lijden met een lange ij niet gruwelijk is en blijft…

 2. Elizabeth Hathway zegt:

  Lieve Gala, Ik heb met veel plezier je reactie gelezen. Ik lees graag stukjes uit De Profeet van Kahlil Gibran – er spreekt een enorme wijsheid uit. Mooi vind ik ook het stukje over de verwoesting van de skyline – zo ‘letterlijk en fysiek’ heb ik 9/11 nooit bekeken. Dus… dank je wel hiervoor….Liz

 3. Sonja Veldheer zegt:

  Mooi om zo met astrologie bezig te zijn en dan zo goed te verwoorden van Liz en ook Gala!
  Met interesse gelezen. En ook constateren Liz dat je in de jaren steeds weer anders kijkt!
  Dus de interpretatie van de horoscopen staat eigenlijk nooit vast, is altijd voor herziening te bekijken.
  En daardoor krijgen we steeds weer nieuwe inzichten.

  Dank beiden voor jullie werk.

  Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *