Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus in Boogschutter – weten waar de grens zit

Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus in Boogschutter
Aanstaande vrijdag maakt Saturnus de definitieve overstap van het intens en diepgravende water teken Schorpioen naar het visionaire, en betekenis zoekend vuurteken, Boogschutter. Saturnus in Boogschutter probeert een boodschap over te brengen – en het is onze taak om daar niet te rechtlijning in te zijn. Saturnus in Boogschutter doet mij denken aan een heilige die in het woestijn roept. Saturnus in Boogschutter wil terug naar de kern, naar de essentie van een geloofsovertuiging of een levensfilosofie: wat overtollig of mooi is moet weg. Boogschutter kan ook in termen van goed en kwaad denken: dit is goed- dit is niet goed en kan ook van het eigen gelijk overtuigd zijn. Saturnus in Boogschutter is de predikant die zegt: zo moet je het doen anders ga je naar de hel. Saturnus in Boogschutter daagt ons uit om naar andere te leren luisteren – en niet alleen met onze ‘eigen gedachten’ bezig te zijn. Als teken op zich, heeft Boogschutter altijd iets  grensverleggend en geestveruimend en behoort tot het beweegelijke kruis (samen met Tweeling, Maagd, en Vissen). In het huis van de eigen horoscoop waar Saturnus in transit doorheen loopt, treden er nu veranderingen op en er komt beweging in situaties die lange tijd stil hebben gestaan. Als je kiest om aan het werk te gaan op dit levensgebied, kun je jezelf uiteindelijke ergen vrij van maken waardoor je er na verloop het gevoel zal hebben vrijer te zijn: het is dan net alsof je uit een (geestelijk ??) gevangenis bent ontsnapt. Saturnus wordt – tussen nu en juni 2016  – de focal planeet in een t-vierkant (de overige planeten zijn Jupiter in Maagd, en Neptunus in Vissen). We moeten nu leren om dingen vanuit verschillende invalshoeken en perspectieven te bekijken – en stellige meningen en standpunten te vermijden. Deze energie is op zich heel tegenstrijdig: ‘go with the flow’ maar weet waar de grens ligt; experimenteer maar ‘weet waar de grens ligt’; anderen een handje helpen, maar ‘weet waar de grens ligt‘. Saturnus moet – om goed te functioneren – altijd ergens zijn grens neerzetten. Saturnus zal in Boogschutter blijven tot 20 december 2017.

saturn sag ingress

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nu dat ik toch over grenzen schrijf.. Op donderdag maakt Jupiter zijn enige exacte oppositie met Neptunus. Jupiter en Neptunus hebben dingen gemeen. Jupiter is de oude heerser van Vissen – Neptunus de jonge. Beide planeten zoeken een overkoepelende visie waarin de samenhang en de relatie tussen dingen, helder in verband wordt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan de Theosofische Vereniging, opgericht op 8 sept 1875 in New York, onder de oppositie van deze twee planeten. Een belangrijk doel van de Verenigig is:  Het vormen van een kern van de universele broederschap der mensheid, zonder onderscheid van ras, geloof, geslacht, kaste of huidskleur. Al is de exacte oppositie – een eenmalige gebeurtenis – Jupiter blijft binnen de orb (d.w.z. binnen de sfeer van invloed) van Neptunus tot juni 2016. Deze planeten nodigen ons uit om de samenhang in ons eigen leven te zien en beter te begrijpen. De oppositie van Jupiter en Neptunus speelt ook in rol in de huidige vluchtelingen crisis. Het is opvallend dat net op het moment dat Saturnus aan de voordeur van de Boogschutter aanklopt – Duitsland haar grens met Oostenrijk sluit.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op een meer praktische niveau, Jupiter opposiet Neptunus kan ons zweverig of los met geld maken. Jupiter is vrijgevig – en Neptunus versterkt dit. Jupiter/Neptunus is ook een behoorlijk optimisch koppeling van planeten, soms tegen de klippen op. Het maakt ook altijd super intuitief. Daarnaast is er altijd een lichte neiging om te makkelijk verleid te zijn. Bijvoorbeeld, je bent op dieët en er komt iemand met een taart binnen… Inderdaad.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Eveneens op donderdag begint Mercurius – die nu al stationair loopt – achteruit te lopen. Mercurius staat in relatie-teken Weegschaal. Om een beslissing te nemen – is het voor een Weegschaal erg belangrijk om de voor en na-delen goed te begrijpen. Weegschaal ziet het ritueel van wikken en wegen – als een noodzakelijk onderdeel van het leven. Mercurius keert nu eigenlijk naar binnen –  naar de innerlijke wereld – en loopt richting de kern – gesymboliseerd door de feitelijk ontmoeting, het bij elkaar komen van  Mercurius en de Zon op 30 september. Met andere woorden… we moeten naar de kern van onze relatie problemen komen, of naar de kern van ons leven terugkeren, om de wijsheid te vergaren die een goed overwogen keuze mogelijk maakt. Mercurius is altijd een belangrijke planeet – maar nu krijgt hij als het ware, een extra opdracht.

In mijn vorige weekhoroscoop heb ik uitvoering over het belang van Mercurius geschreven. Omdat ik dit belangrijk genoeg vind, ga ik dat hier opnieuw herhalen.

Mercurius begint nu een sleutel planeet te worden en onze communicatie style moet misschien onder de loep komen. Op zondag (13 september) vindt er een zonsverduistering plaats – in de 21e graad Maagd. De heerser van deze eclips is Mercurius. Mercurius staat in Weegschaal – een teken die veel oog voor partnerships en relaties heeft. Harmonie is heel belangrijk voor de Weegschaal – en een Weegschaal kan soms dingen verzwijgen om de lieve vrede te houden. In de aanloop tot de zonsverduistering – loopt Mercurius op woensdag tegen Pluto aan. Mercurius gaat volgende week retrograde lopen, en  deze vierkant wordt nog twee keer herhaald: op 24 sept. en op 22 okt. Onze handelingen (Mercurius) en hoe bewust we zijn van onze handelingen (Pluto) wordt belangrijk. Pluto heeft een verband met ‘geheimen’: wellicht een goed moment te oefenen in helder en transparant zijn! Dit kan ook betekenen dat we open en eerlijk moeten zeggen dat we iets gewoon (nog) niet weet.

Astrologiebog Weekhoroscoop: Het is heel belangrijk te beseffen dat: dit vierkant valt juist rond dezelfde graad waar de laatste twee Uranus/Pluto vierkanten plaats vonden. Het woord dat bij mij opkomt is ‘closure’. Een situatie die over een wat langere tijd speelt – de Uranus/Pluto vierkant zelf is al twee jaar  bezig geweest – kan nu eindelijk worden afgerond. Een ander woord dat bij mij opkomt is assimilatie. Pluto haalt het stof naar boven. Pluto drukt zijn vinger op de zere plek. Pluto legt ons ziel bloot. Mercurius daarentegen assimileert – maakt de balans op – weegt mogelijkheden tegen elkaar op. Wat zijn de voor en na-delen? Hoe groot wordt de winst – het verlies? Weegschaal kan uit zichzelf al moeite hebben met beslissingen – maar een retrograde Mercurius in Weegschaal neemt helemaal de tijd. Mercurius en Pluto hebben wel een verwantschap met elkaar. Het was Mercurius die de ziel begeleidde naar het dodenrijk van Hades.

Dit wordt een heel belangrijke Mercurius retrograde fase. Heel belangrijk. Mercurius is tevens ook heerser van de eclips. Maagd ordent, zuivert, en vraagt ons nu om aandacht aan onze emoties en aan onze basis behoeftes te besteden. Wat hebben we nodig om die reis naar India te maken, deze relatie een succes te maken, dat huis te kopen enz. ? Bij een zonsverduistering – staat namelijk de Maan in de aandacht. De maan is onze inprenting en ons innerlijke leven. Maagd zegt: lees de kleine letters, heb oog voor de details. Let op dat gevoel dat bij je opkomt i.p.v het onder het tapijt te vegen! De kleine dingen worden belangrijker.

Ik wens jullie goede transits en een hele fijne week… Elizabeth

De Jupiter in Maagd mp3 reading is beschikbaar en kost euro 25,-. Wil je deze reading ontvangen en meer horen over het beweegelijke kruis ? Je kunt de reading bestellen door een email te sturen naar : hathway77@hotmail.com

Tevens er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor de workshop ‘Wees de Verandering‘ van 25 oktober – en drie plaatsen voor de workshop van 11 oktober.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus in Boogschutter – weten waar de grens zit

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *