Astrologieblog Weekhoroscoop: Herfstequinox opent een venster naar nieuwe mogelijkheden

solstice1Astrologieblog Weekhoroscoop: Dynamisch is het eerste woord dat bij mij opkomt als ik over deze week denk. De herfstequinox (d.w.z. het moment waarop de Zon het sterrenbeeld Weegschaal binnengaat) vindt plaats op woensdag in dezelfde graad als de noorderlijke maansknoop. Dit is al aanwijzer dat er zowel persoonlijk als collectief, belangrijke levensvragen aan het borrelen en broeien zijn.  Rond de jaarlijkse zonnewendes en equinoxen, is het duidelijk dat de aarde zich aan de universele wetten moet onderwerpen – want als de aarde deze wetten niet zou honoreren, dan zou zij uit haar baan vliegen!!  De nul graden van de tekens Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok zeggen dus iets heel fundamenteels over de dynamische relatie tussen de Zon (bewustzijn) en de Aarde (het lichaam, het kunnen waarnemen, m.a.w. de belichaamde geest): deze graden worden niet voor niets aangeduid als ‘de wereld as’ of ‘axis of the world’. De noorderlijke maansknoop loopt achteruit door de dierenriem – en vanaf 10 oktober stapt de knopen as over naar Maagd/Vissen. Ter info: de laatste keer dat de herfstequinox samenviel samen met de noorderlijke maansknoop in 0 graad Weegschaal was op 22 sept 1680!

Deze week wordt er voor sommigen een venster naar nieuwe mogelijkheden geopend. Kijk dus goed naar waar de equinox in je eigen horoscoop valt !

Astrologieblog Weekhoroscoop: We zitten in de eerste kwartier maanfase – m.a.w. we zijn zoekend naar identiteit en antwoorden op een instinctieve manier. Vlak voor de herfstequinox – maakt Venus een uitgaande driehoek met Uranus. Deze driehoek voelt ook jeugdig en enthnousiast aan. Venus is tevens ook heerser van de herfstequinox – en de aspect met Uranus geeft zowel kleur als spanning. Venus in Leeuw is vol trots, genereus en -met Uranus in beeld  – meer gedurfd. In de liefde kunnen er vonken in het rond vliegen. Dit is een uitstekende periode om je gezicht te laten. Het potentieel om nieuwe sociale en zakelijke contacten te maken wordt viervoudigd als de Zon in Weegschaal komt te staan. Weegschaal is oprecht geinteresseerd in andere mensen – maar verliest het eigen belang nooit uit het oog. In alles is de Weegschaal opzoek naar balans: ik, jou = wij = relatie.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De herfstequinox Zon staat ook sextiel met Saturnus in Boogschutter. Het archetype van de Boogschutter heeft te maken met reizen, het buitenland, en – als het om antwoorden voor de grote levensvragen gaat – het overschrijden van grenzen. Echter, Boogschutter is religieus van aard, half man en half paard – hij is zowel instinctief als geestelijk – krachtig. Weegschaal daarentegen is het teken waar Saturnus verhoogd staat. Wat de wereld astrologie betreft – wordt het nu belangrijk om samen naar een oplossing voor de migranten crisis te zoeken. Wat het sluiten van de landsgrenzen betreft en waar we heel duidelijk de rol van Saturnus in Boogschutter zien, schiet het Europese beleid echt tekort. Het is momenteel ieder land voor zich, de samenwerking ontbreekt en er is een totaal gebrek aan visie (Boogschutter). Wil het idee van de EU stand houden – dan is het noodzakelijk dat we naar een gezamenlijke oplossingen zoeken. Saturnus is beleid en de Zon symboliseert leiderschap.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Het is mij duidelijk dat de ‘crisis’ waar we in terecht zijn gekomen, geen makkelijke oplossingen kent. Het beweegelijke kruis – waar we nu mee moeten dealen – moet nog zoveel meer in beweging zetten. De uitdaging onder deze energie is om niet overprikkeld te raken en steeds bij onszelf te rade te gaan: wat zijn mijn doelstellingen? waar liggen mijn eigen prioriteiten? Wij moeten ook in ons eigen leven leiderschap tonen. In feite onder Weegschaal energie – krijgen we een gelegenheid om onze eigen balanceringsact op te poetsen. Er kunnen velen eisen op ons worden gemaakt – maar we mogen ons zelf, onze eigen behoeften, en vooral onze eigen visie,  niet uit het oog verliezen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Wanneer de moeilijkheidsgraad hoog ligt – moeten we alles uit de kast halen om verder in het spel te komen. Op vrijdag staat Mercurius in Weegschaal voor de tweede keer in vierkant met Pluto. Mercurius neemt als het ware afstand, neemt een stap terug, moet zich even bedenken. Weegschaal moet altijd mogelijkheden afwegen alvorens een besluit te kunnen nemen. Tegelijkertijd neemt de innerlijke spanning toe – want Mercurius moet door de poort van Pluto heen – dat weet hij ook. We moeten wellicht de innerlijke moed verzamelen 🙂 Op 9 oktober gaat Mercurius direkt lopen. Op 22 oktober vindt de laatste vierkant met Pluto plaats en de laatste oppositie met Uranus op 25 oktober. Mijns inziens wordt het zowel een mooie als een roerige herfst. Politieke gesprekken (Zon in Weegschaal, Mercurius in Weegschaal) worden overschaduwd door de dreigend aanwezigheid van de onzichtbare wereld (Pluto & de angst factor). Deze energie is pittig -maar tegelijkertijd voor diegenen die met de duivel kunnen en willen dansen – enerverend en transformerend !

Ik wens jullie goede transits en een hele fijne week… Elizabeth

De Jupiter in Maagd mp3 reading is beschikbaar en kost euro 25,-. Wil je deze reading ontvangen en meer horen over het beweegelijke kruis ? Je kunt de reading bestellen door een email te sturen naar : hathway77@hotmail.com

Tevens er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor de workshop ‘Wees de Verandering‘ van 25 oktober – en een plaats voor de workshop van 11 oktober.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Herfstequinox opent een venster naar nieuwe mogelijkheden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *