Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct de Zon..hoofden aan het rollen?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week begint onder de energie van een maansverduistering – die vanochtend vroeg plaats heeft gevonden. In het Weegschaal seizoen is de zoektocht naar evenwicht en balans – niet alleen in onze contacten met de buitenwereld, maar ook in relatie tot onszelf – een heel belangrijke thema. Dit thema was dan ook benadrukt bij de volle maan/ eclipse gisteren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vorige week maakte Mars in Maagd een vierkant met Saturnus in Boogschutter- en vanaf nu is Mars opweg naar een oppositie met Neptunus in Vissen  exact op 7 oktober en een conjunctie met Jupiter, exact op 18 oktober. Onder de energie van het beweegelijke kruis is het heel makkelijke om onze tijd en energie te versnipperen. Bijna alles schreeuwt aan aandacht en we kunnen onzelf makkelijk verliezen in de minutiae van het leven. Dit is een echte Jupiter in Maagd valkuil. Het is dus heel belangrijk nu om een plan te hebben, een hoofdlijn, en onze uiterste best te doen om die lijn aan te houden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Als het dagelijkse doen en laten goed geregeld is, krijgen we meer tijd voor ons zelf. Mars en Jupiter in Maagd – kan worden vertaald als energie besteden aan en het perfectioneren van het dagelijkse routine. Jupiter heeft altijd een helende invloed op ons en momenteel richt Jupiter in Maagd zich op onze denkpatronen en op het zuiveren van lichaam en geest: ’think yourself healthy’. Door aktief aan een gezonde ‘life-style’ te werken, geef je op een hele positieve manier vorm aan beide planeten.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Op woensdag staat Mercurius retrograde conjunct met de Zon. Mercurius is de boodschapper van de goden en de Zon is vergelijkbaar met de koning, de ’top-dog’. Ik vraag me af welk boodschap Mercurius nu overbrengt? Mercurius heeft net twee vierkanten met Pluto al achter de rug – en de volgende aspect (als we de maan niet laten meetellen) die de Zon gaat maken is een vierkant met Pluto. Pluto is vorige week zelf weer vooruit gaan lopen – waardoor zaken aan het rollen gaan. Mercurius gaat o.a. over taal, communicatie, forenzen, reizen, koop en verkoop. Het eerste wat bij mij opkomt is de hele VW affaire! De manipulatie van test resultaten draagt de stempel van Pluto! Pluto’s handelingen kunnen vaak geen daglicht verdragen. In het licht van de Zon – zullen er  hoogstwaarschijnlijk nog meer hoofden gaan rollen. Voor ons natuurlijk de opdracht om glashelder te zijn.

Wat betreft onze relaties en onze gezondheid, kunnen dingen aan het licht komen. Daarnaast – onder een Zon/Mercurius conjunctie – kunnen sommige situaties glashelder worden. We krijgen ‘de waarheid’ te zien en op basis van de feiten, kunnen we beslissingen gaan nemen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er ligt natuurlijk een interessante periode voor ons. Op 11 oktober – krijgen we de eerste van drie Jupiter/Pluto driehoeken. Er liggen enorme kansen voor wie niet overgeprikkeld raakt – en een opgeruimde geest heeft. Jupiter/Pluto maken tussen nu en 26 juni 2016 –  prachtige muziek samen. In mijn workshop ‘Wees de Verandering’ gaan we uitgebreid hierover hebben en wordt er uiteraard aandacht besteed aan de plekken in de eigen horoscoop waar deze kansen liggen. Er zijn voor beide dagen – twee plekken open.

Dit wordt – denk ik – een fijne week. De Maan in Stier (vanaf dinsdag avond tot donderdag avond) gevolgd door de Maan in Kreeft (vanaf zondag) – brengen samen met de Zon in Weegschaal een bepaald rust met zich mee. Ik wens jullie een hele fijne, constructieve week. Elizabeth

De Jupiter in Maagd mp3 reading is beschikbaar en kost euro 25,-. Wil je deze reading ontvangen en meer horen over het beweegelijke kruis ? Je kunt de reading bestellen door een email te sturen naar : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct de Zon..hoofden aan het rollen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *