Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd -je creatieve ideeën aan de man brengen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze komende week worden er misschien oude koeien uit de sloot gehaald. Zaken kunnen – puur uit frustratie – weer opgerakeld worden. Belemmerende factoren – die aan het begin van het jaar onder de Uranus/Pluto vierkant opgedoken zijn – kunnen nu nog spelen. Dit heeft alles te maken met de Zon/Pluto vierkant die morgen in 14e graad Weegschaal/Steenbok valt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het nieuws vanochtend draagt ook een duidelijke Zon/Pluto stempel. Dit verhaal staat op het voorpagina van het NRC: ‘Terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) (Pluto) heeft in de historische Syrische stad Palmyra weer een stuk cultuurgoed opgeblazen (Zon/Venus/Weegschaal). Dit keer gaat het om een triomfboog, een van de meest herkenbare artefacten in de tweeduizend jaar oude stad.”

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een Zon/Pluto vierkant symboliseert een conflikt tussen licht (Zon/bewustzijn) en donker (Pluto/onderbewustzijn). Dit aspect heeft vaak iets van ‘het wet v.d. sterkste’ in zich. Dit komt omdat beide planeten een sterke wil hebben – maar de Zon staat momenteel in Weegschaal en samenwerking is belangrijk! Zo’n spanningaspect kan ook duiden op een intens – maar niet per se gezonde – relatie. Ook kunnen we verwikkeld zijn in een wat langer lopende conflict (misschien met onszelf!). Tot donderdag staan de Zon en Venus in wederzijdse receptie met elkaar – dit onderstreept het belang van het zoeken naar alternatieve oplossingen voor verschillen in visie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een meer positieve uitwerking van Zon/Pluto is dat het ook met bewustwording te maken heeft. Het aan het licht brengen van wat er onder de oppervlakte daadwerkelijk speelt. Belemmeringen bespreekbaar maken. Een complex probleem in kaart brengen. Dat we hier profijt aan kunnen hebben – wordt op woensdag bevestigd onder de Mercurius / Saturnus sextiel. Dit aspect geeft ons de kans om onze eigen visie vorm te geven: de pijl wordt als het ware, naar een doel weggeschoten !

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Mars/Neptunus oppositie – die eveneens op woensdag valt – kan hinderlijk zijn. Mars is op aktie gericht- en met Mars in Maagd – gaat het om geestelijke energie. Mars valt aan – maar Neptunus doet zoveel stof opwaaien dat het geesteslandschap moeilijk te overzien wordt. Op een subtiele manier wordt Mars door Neptunus ondermijnd. Neptunus heeft moeite met grenzen stellen – en het kost Mars veel tijd om order op zaken te stellen. Dit voelt – eerlijk gezegd – een beetje rommelig aan!

Vanaf donderdag staat Venus in Maagd, het teken waar Venus in ‘val’ staat.  Met schoonheid of aantrekkingskracht heeft deze “val” niets te maken. De schoonheden Sophia Loren en Brigitte Bardot, zijn weken na elkaar in 1934 geboren, onder Venus/Neptunus in Maagd. Ook de enigmatische Ingrid Bergman heeft Venus in Maagd. Venus in Maagd heeft o.a. met perfectionisme te maken. Maagd is kritisch – en door Mercurius beheerd. Als je te kritisch bent – kan het wel de liefde in de weg staan. De gebrekken van de ander worden opgemerkt en misschien ook nog uitvergroot. Op zondag staat Venus haaks op Saturnus. Een hindernis moet overwonnen worden. Een relatie gaat een tweede fase in. Veel huwelijken vinden plaats onder Venus/Saturnus aspecten. Saturnus geeft vorm aan een relatie. Echter een Venus/Saturnus vierkant kan ook een breuk in een relatie weergeven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op donderdag nadert Mercurius zijn station. Op vrijdag gaat Mercurius direkt. Mercurius legt nu al zijn gewicht neer in een bepaald huis van onze horoscoop. Dit is een levensgebied dat speciale aandacht vraagt. Het is tijd om goed/diep over onze boodschap na te denken. Zaterdag maakt de maansknoop de overstap van Weegschaal naar Maagd. Hierdoor wordt de Maagd/Mecurius thematiek extra benadrukt. Venus ruilt haar receptie met de Zon in – voor een receptie met Mercurius. Venus in Maagd heeft in Mercurius in Weegschaal een nieuwe bondgenoot gevonden. Tot 1 november werken deze planeten samen – en wanneer mogelijk – ondersteunen zij elkaar. Dit is een goede tijd om je ‘zelf’ te verkopen. Je imago op te poetsen en je creatieve ideeën aan de man te brengen.

Ik wens jullie goede transits en een hele fijne week… Elizabeth

De Jupiter in Maagd mp3 reading is beschikbaar en kost euro 25,-. Wil je deze reading ontvangen en meer horen over het beweegelijke kruis ? Je kunt de reading bestellen door een email te sturen naar : hathway77@hotmail.com

Tevens er zijn nog twee plaatsen beschikbaar voor de workshop ‘Wees de Verandering‘ van 25 oktober – en nu nog een plaats over voor de workshop van 11 oktober.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Weegschaal, Venus in Maagd -je creatieve ideeën aan de man brengen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *