Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Pluto – de stilte in het oog v.d. storm

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week begint onder de stralen van een Jupiter/Pluto driehoek, een driehoek dat op 16 maart en 26 juni 2016 herhaald wordt. Dit aspect is belangrijk omdat Jupiter (samen met Saturnus in Boogschutter en Neptunus in Vissen) deelneemt aan het beweegelijke kruis dat het planetaire beeld tot de zomer van 2016 bepaalt. Het is gek om Pluto als uitlaatklep te zien – en toch m.b.t. het t-kruis, speelt Pluto precies zo’n rol. Pluto wijst naar de diepere lagen in ons psyche en brengt ons als het ware in onze eigen onderwereld terecht. Pluto laat ons kennismaken met een rijk die bomvol mogelijkheden zit. Om iets met die mogelijkheden te doen, vraagt Pluto een bereidheid om aan onszelf te werken: het schat naar boven brengen vraagt inspanning. Pluto is geen type om zijn vruchten zomaar prijs te geven. Net als Demeter opzoek naar haar dochter Persephone – moeten we bereid zijn met Pluto te onderhandelen om de beste deal te sluiten. Momenteel speelt Jupiter de rol van bemiddelaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Nog even over het beweegelijke kruis: De laatste jaren heeft de Uranus/Pluto vierkant veel schade aangericht – en de uitval hiervan – brengt ons nu in uiterste onzekere situaties terecht. Deze onzekerheid wordt astrologisch weergegeven in de energie van het beweegelijke kruis. Op dit moment zijn uitkomsten onzeker – en het is daarom niet wenselijk om ons te veel op uitkomsten te richten. Onder het beweegelijke kruis – moeten we juist dingen kunnen uitproberen. Jupiter in Maagd is mindful – en leven in de HIER en NU is belangrijk. Het is alsof er in het midden veld een (tijdelijke?) vacuum is onstaan – waardoor alles in beweging is gezet – en men een nieuwe, passende struktuur zoekt.  Als ik de strijd in Syria – die begon in maart 2011 met Uranus net in Ram – als voorbeeld neem, dan is het duidelijk dat de escalatie in geweld plaats heeft gevonden gedurende de hele periode dat Uranus in vierkant met Pluto stond. Meer dan vier miljoen mensen zijn uit Syrië gevlucht – met nog eens 7,6 miljoen mensen binnen het land zelf op de vlucht geslagen. In de kranten wordt er over een vluchtenlingenstroom gesproken – en over asielpaniek – dit zijn allemaal uitingen van Neptunus in Vissen. Saturnus – in Boogschutter – die eigenlijk zowel leiderschap als visie moet kunnen tonen – is ver te zoeken. Zie de laatste dagen de kritiek op Premier Rutte! Waar is Rutte? Daarnaast probeert Jupiter in Maagd – onbaatzuchtig en vaak met behulp van veel vrijwilligers – praktisch hulp aan te bieden. Er is beweging en onzekerheid… maar nogmaals… door zijn driehoek met Jupiter – kan Pluto als uitlaatklep dienen voor de spanning die door de t-vierkant veroorzaakt wordt.

 Astrologieblog Weekhoroscoop: Pluto wijst aan waar de kansen liggen. Door onze aandacht op de ‘onontgonnen grond’ in onszelf te richten, kunnen we ongeloofelijk veel tot stand brengen. Het is aan ons de taak om voldoende zelfkennis en wijsheid (Jupiter) te hebben om te weten wat we moeten pakken. Zowel Jupiter als Pluto zijn in aarde tekens. Aarde is een vruchtbare element – die uitzichzelf – dingen produceert. Kijk waar deze twee planeten in je geboorte horoscoop vallen – en besteed aandacht aan deze gebieden. Met geduld en aandacht voor de kleine details – kunnen deze gebieden tot leven komen.

Door mindful te zijn – en de eigen gedachten te filteren (Jupiter in Maagd) – is het mogelijk om in het oog van de storm stil te zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe Maan op dinsdag valt in Weegschaal. Relaties en samenwerking krijgen meer focus. De oppositie met Uranus is wel een indicatie dat we ongebonden verbonden moeten zijn. Uranus in Ram voelt zich al gauw ingekapseld en is erg op zijn vrijheid gesteld. Venus – heerser van de nieuwe maan – staat samen met Mars en Jupiter in Maagd. Het filteren en zuiveren van gedachten – en met name het in balans brengen van onze behoefte aan relatie en samenwerking en onze behoefte aan autonomie – is een belangrijke thema.  Deze nieuwe Maan ga ik zelf gebruiken om een aantal nieuwe kristallen te zuiveren en opladen – hier is de energie heel geschikt voor. Kort na de nieuwe Maan staat Mercurius sextiel Saturnus – een mooie gelegenheid om order op zaken te stellen – en papierwerk te doen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Intellectueele aktiviteiten – correspondentie, communicatie, enz. – worden deze week enorm gestimuleerd. Mars in Maagd symboliseert de actieve geest en zijn driehoek met Pluto op vrijdag versterkt en ‘empowers’ de Jupiter/Pluto driehoek van eerder in de week. De hersenen worden tot aktie aangezet 🙂 Nogmaals Maagd is aandachtsvol aanwezig. Het zelfinzicht neemt toe. Het actieve uitroeien (Pluto) van negatieve gedachten over zelf en anderen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In het weekend, de Venus/Neptunus oppositie op zaterdag benadrukt het relationele thema van de nieuwe Maan. Onder de invloed van Neptunus wordt het heel moeilijk voor Venus om een kritische afstand te bewaren. Geruchten en feiten, denken en voelen, waarheid en bedrog – lopen door elkaar heen. Dit weekend neemt de behoefte om ‘op te gaan in een roes’, een extra glasje te heffen of nuriend over de grens te gaan, toe. Mars conjunct Jupiter op zondag – valt samen met Mercurius inconjunct Neptunus. Feiten worden opgeslokt en de mythe of de fantasie zegeviert. Let op in het weekend met dure aankopen doen – Neptunus maakt de dingen vaak mooier dan ze in feite zijn!!

Ik wens jullie goede transits en een hele fijne week… Elizabeth

Na het goed geslaagde workshop gisteren – kijk ik uit naar de tweede workshop ‘Wees de Verandering‘ van 25 oktober. Er zijn nog twee plaatsen vrij.

De Jupiter in Maagd mp3 reading is beschikbaar en kost euro 25,-. Wil je deze reading ontvangen en meer horen over het beweegelijke kruis ? Je kunt de reading bestellen door een email te sturen naar : hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Jupiter driehoek Pluto – de stilte in het oog v.d. storm

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *