Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius vierkant Pluto doet ongemakkelijk voelen

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Mercurius / Pluto vierkant op donderdag brengt een einde aan een reeks van drie vierkanten tussen deze twee planeten dat op 9 september begonnen is. Mercurius, de planeet dat het dichtsbij de Zon staat en Pluto, de planeet die het verst van de Zon af staat kunnen energie naar de voorgrond brengen die ons oncomfortabel maakt of ongemakkelijk doet voelen. Pluto wijst op de zere plek en maakt zichtbaar.  Met een Mercurius / Uranus oppositie op zondag – hebben we te maken met ‘nieuwe kleren van de keizer’ energie. Uranus kan licht en bevrijding brengen: een openbaring teweeg brengen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In feite krijgen we een gouden kans om onverteerbaar stof te analyseren en heel goed te begrijpen.  De wederzijdse receptie tussen Venus in Maagd en Mercurius in Weegschaal – doet zalf op de zere plek.  Het is wenselijk om je zelf en anderen met liefde en begrip te  benaderen. Dit wordt benadrukt door de conjunctie van Venus en Jupiter eveneens op zondag. De menging van zachte en harde energie deze komende week, brengt het vermogen met zich mee om beperkingen te ontstijgen. Het kan ook voelen alsof sommige relaties niet echt beëindigd zijn. De Mercurius/Pluto vierkant kan wat dat betreft duidelijkheid brengen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag maakt de Zon de overstap van Weegschaal naar Schorpioen. Schorpioen is een teken van intens emotioneel gevoelens – die gekoppeld zijn aan een vermogen om te regenereren. Schorpioen voelt – en ontstijgt pijn. Schorpioen is zowel de slang – als de adelaar. De Zon wordt nu door Mars in Maagd beheerd. Denken en doen ! Het eeuwige wikken en wegen van de Weegschaal – maakt plaats voor de diepgang van de Schorpioen. Wat valt er te redden? Waar kunnen we nieuw leven inblazen ? De combinatie van dienstbaar, nuttig, zuiver, onbaatzuchtig (Mars in Maagd) gekoppeld aan tot de kern komende Schorpioen – vind ik geweldig !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op vrijdag: Venus driehoek Pluto – en Mars opposiet Chiron. Venus en Mars zijn de twee minnaars van de zodiak. Venus in Maagd is bescheiden maar ook geestig.  Mars tevens ook in Maagd – brengt een koppeling teweeg tussen, fantasie, denken,  lezen, sexualiteit en daadkracht. Mars opposiet Chiron dient ons te herinneren aan de kracht van sexualiteit. Sexualiteit kan ons genezen (Chiron) maar kan ook de bron van onze diepste pijn (Chiron) zijn. De Mars/Chiron oppositie  daagt ons uit om onszelf kwetsbaar op te stellen. Venus driehoek Pluto dient ons te herinneren dat de echte liefde ontstijgt alles – inclusief de dood. Venus is momenteel op weg naar een conjunctie met Mars (exact op 3 november). Met het oog op de Venus/Maars conjunctie, ga ik de komende weken  speciale aandacht aan relaties geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even terug naar de spanningsaspecten tussen Mercurius, Uranus, en Pluto. Deze aspecten zijn m.i. heel belangrijk want in feite wordt de energie van het hoofdkruis wederom tot leven gewekt. Vooral mensen met planeten tussen de 13-17 graden van de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) krijgen veel inzicht in hun oude patronen. Deze graden begonnen prominent te worden vanaf april 2014 (zie horoscoop hieronder) en keren sindsdien steeds terug – met name onder de 5e, 6e en 7e vierkant tussen Uranus en Pluto.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Waar het m.i. nu om draait is het zuiveren van het denken: het weten wat je hoort te doen – omzetten in het daadwerkelijk doen!! Dit is vaak moeilijker dan je denkt. Ik zal het weten – ik heb mijn Mercurius in 13.40 Steenbok! Uranus/Pluto hebben met diepgewortelde oude patronen te maken en met innerlijke weerstand (de vierkant) tegen verandering. De oppositie op zondag tussen Mercurius en Uranus – is in feite een culminatie punt. Uranus verwijdert zich nu steeds verder van Pluto – en deze specifieke 13-15 graden as – ebt langzaam uit beeld. Toch domineert het de energie van de week. We worstelen met ingewikkeld stof en moeten durven stappen in het onbekende te zetten.

5e square

 

De tweede en tevens de voorlopige laatste workshop – ‘Wees de Verandering‘ – vindt plaats op 25 oktober. Er zijn nog twee plaatsen vrij. Jouw kans om je horoscoop met andere astrologen te delen. Mail mij voor details: hathway77@hotmail.com

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius vierkant Pluto doet ongemakkelijk voelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *