Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mars, Schorpioen, Pluto – terug tot de kern

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanuit mij werkkamer, heb ik uitzicht op bomen in de binnentuin. De herfst begint zich op te dringen: het zonlicht valt op bladeren van geel, bruin, rood en groen.  De overgang van Weegschaal naar Schorpioen is voelbaar. Weegschaal is de natuur in balans, Schorpioen daarentegen is schraler, donkerder. De bomen beginnen langzaam de grilligheid van hun takken te laten zien en dit doet mij aan het Schorpioen denken, die zich geroepen voelt om dingen bloot te leggen en het verborgene naar voren te halen. Momenteel wordt zowel de Zon als Uranus door Mars in Maagd beheerd terwijl Pluto– de moderne heerser van Schorpioen – in Steenbok staat – het teken waar Mars verhoogd is. Er vindt nu een diepe, mysterieuze uitwisseling van energie plaats. De tijd is rijp voor zelf-reflectie en voor het nadenken over onze motieven. Door het dichten van energie lekken, kunnen we veel efficiënter met onze tijd, energie en rijdkom om gaan. Zon/Schorpioen/Pluto brengt ons terug tot de kern zaken. De centrale vraag? Waar kunnen we verbeteringen aanbrengen?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Schorpioen heeft met gif te maken – bijvoorbeeld het gif dat uit negatieve of onproductieve gedachten voortkomt. Op dit moment kan Jupiter het werk van de Schorpioen ondersteunen. Jupiter in Maagd heeft met het genezen van lichaam en geest te maken. Door op onze gedachten stroom te letten – door mindful (een op en top Jupiter in Maagd bezigheid) te zijn, kunnen wij bij de kern (Schorpioen) van bepaalde opvattingen en overtuigingen komen. Zelf maak ik sinds kort weer gebruik van de vier vragen van Byron Katie:

Is het waar?
Kun ik absoluut zeker weten dat het waar is?
Hoe reageer ik, wat gebeurt er met mij, wanneer ik die gedachte geloof?
Wie zou ik zijn zonder de gedachte?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Maagd is zowel analytisch als praktisch. Schorpioen is grondig en pakt dingen bij de wortels aan. Schorpioen is niet bang om hard te snoeien omdat dit op den duur de groei ten goede zal komen. Mars in Maagd met een Schorpioen sausje? Negatieve gedachten snoeien – want die snoepen energie!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle -Maan in Stier op dinsdag leent zich uitstekend voor zelf-reflectie. Ongeacht wat de Schorpioen naar boven haalt blijft de Maan in Stier emotioneel stabiel en ontspannen. Deze volle maan staat in sextiel met Neptunus en op vrijdag wordt de Zon/Neptunus driehoek exact. De subtiele energie van Neptunus loopt dus als een rode draad door deze week heen. Neptunus brengt ons in verroering. Onze compassie voor anderen neemt toe evenals onze bereidheid om  het lijden van anderen te verzachten. Neptunus heeft een verwantschap met de rol van ‘slachtoffer’ en indien we ons zelf met de rol van de slachtoffer identificeren  – dan is de tijd rijp om met dit thema aan de slag te gaan en kritische vragen hierover te stellen. Symbolisch gezien is de Volle Maan – een periode van wikken en wegen. De intensiteit van de Schorpioen in het licht van de comfort van de Stier zien? De Stier/Schorpioen as heeft met onze waarden te maken – wat we belangrijk vinden – en wat essentieel is. Neptunus nu zo sterk in beeld doet ons misschien ook beseffen hoe geprivilegieerd we zijn om hier in Europa te wonen!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Soms heb je van die hele drukke ‘astro’ weken, de week van 5 oktober bijvoorbeeld en soms heb je van die weken waar we ons voornamelijk op Maan taken richten. De Maan symboliseert de eb en vloed van zowel ons eigen dagelijkse leven als van het collectief. Deze week is er misschien meer ruimte om over belangrijke levensvragen na te denken, aan onze vijf jaar plan te werken of onze ‘mission statement’ te schrijven. Prachtige energie – waar we echt – wat aan hebben! Fijne week… Elizabeth

De algemene mp3 reading, is het ook mogelijk om individuele readings te bestellen op basis van je eigen horoscoop. Momenteel besteed is speciale aandacht aan het beweegelijke kruis, d.w.z. de transits van Jupiter, Saturnus en Neptunus. Email mij voor informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon, Mars, Schorpioen, Pluto – terug tot de kern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *