Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Mars: het ontluikende potentieel van relaties

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit wordt een bijzondere week. Morgen staan Venus en Mars voor de derde keer dit jaar conjunct met elkaar. Denk eraan: in 2012 en in 2014… vonden er geen enkele Venus/Mars conjunctie plaats. En in 2015 krijgen we drie!! De eerste conjunctie in 2015 viel op 22 februari in 2 Ram, de tweede viel op 1 september in 15 Leeuw, en de derde valt in 25 graad Maagd op de transiterende Noord Knoop. Wat betekent dit?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Conjuncties geven het begin van een cyclus aan en symboliseren het meest dynamische moment in de aspecten cyclus. Een conjunctie vertengenwoordigt potentieel – en in dit specifieke geval – het ontluikende potentieel van een relatie (of relaties). Je zou kunnen zeggen – de eerste conjunctie Ram/vuur/hoofdkruis: initieert. De tweede conjunctie Leeuw/vuur/ het vaste kruis: symboliseert een nieuwe stabiele fase van relatie. ( Alhoewel Ram, Leeuw / Venus, Mars kunnen net zo goed een creatieve project (of projecten) aanduiden: iets dat onder de eerste conjunctie begonnen is – wordt onder de tweede conjunctie gerealiseerd.) De derde conjunctie valt in Maagd een teken dat geneigd is om te analyseren – dit symboliseert een poging om de relatie tot in de kleinste details te begrijpen. Aan de hand van wat men uit dit proces leert  – kan de relatie (of project) naar een hoger niveau worden getild.  In 2016 vindt er wederom  geen Venus/Mars conjunctie plaats– de eerst volgende Venus/Mars conjunctie valt op 5 october 2017 – eveens in Maagd. Het teken Maagd wordt nu extra benadrukt, omdat a) Jupiter door dit teken loopt en b) omdat de Noordknoop van de Maan hier ook bij staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Wat mij heel duidelijk opvalt onder deze sterke Maagd energie is hoe bijzonder hulpvaardig mensen zijn. De harde klappen van de Uranus/Pluto vierkant – hebben ruimte gemaakt voor meer menselijkheid en meer participatie. Kleine buurt projecten (Jupiter in Maagd) veranderen het gezicht van de grote stad. Al het in de steek gelaten groen en brakke grond in Amsterdam wordt langzaam maar zeker omgetoverd tot oases van groen. Met spade en vork in hand leert men de eigen buren kennen. Maagd is erg gefocust op de praktische dingen en is een ‘steek je handen uit de mouw’ soort energie. Het is nu bijzonder nuttig zijn om te gaan focussen op het Maagd huis van je eigen horoscoop. Zowel de noordknoop als Jupiter – geven groei aan – maar geen wildgroei: zelfkennis – gekoppeld aan aandacht voor de details  – vormen samen de sleutel tot succes. Je eigen talenten herkennen. Mindful zijn. Niet vergeten: Jupiter en Pluto zijn de komende tijd in beeld en in dat Maagd huis ligt potentieel!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag kan de Zon/Pluto sextiel inzicht in het zelf geven. Wat motiveert mij? Waarom doe ik zus of zo? Pluto is de moderne heerser van Schorpioen. Beide planeten voelen zich thuis met onderwerpen die betekenis hebben en die dieper gaan en onder de oppervlakte graven. Pluto ondersteunt de Schorpioen Zon in zijn zoektocht naar het zelf. De Schorpioen wil zijn eigen ziel leren kennen en Pluto verwelkomt de reiziger. Tevens ook op vrijdag staat Mercurius in Schorpioen driehoek Neptunus. Dit voelt als zalf op een wond. Geloof doet wonderen – zegt men. Mercurius en Neptunus nodigen sensitieve gesprekken uit, gesprekken die ergens over gaan, over spiritualiteit, kunst, muziek, het leven na de dood. Op vrijdag kunnen woorden zacht overkomen en hebben het potentieel om anderen te helpen of zelfs te helen. Neptunus kan Mercurius in verroering brengen. Opgaan in het hogere. De Zon/Maan sextiel en Maan/Jupiter conjunctie vallen ook op vrijdag. Een mooie dag om een gedicht te schrijven, muziek te beluisteren, of bij het betekenis van je leven stil te staan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag maakt Venus de overstap van Maagd naar Weegschaal. Terwijl balans en harmonie heel belangrijk zijn als Venus in Weegschaal staat– zal het ons moeite kosten om ons evenwicht te bewaren – met name omdat Uranus in vrijheidslievend Ram staat. De combinatie Ram/Vuur heeft met inspiratie en daadkracht te maken – de combinatie lucht/Venus/ Weegschaal – heeft met samenwerking en met doorbraak te maken. Weegschaal is een hoofdteken en alle hoofdtekens geven een nieuwe richting aan. Dit wordt voor vele redenen een bijzonder en inzicht volle week.

Wil je meer weten over hoe deze bijzondere energie zich in jouw horoscoop manifesteert? Voor informatie over readings, Skype consulten, ‘face to face’ consulten in Amsterdam, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

14 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Mars: het ontluikende potentieel van relaties

 1. Hans Bazelmans zegt:

  De noordelijke maansknoop gaat toch pas op 13 november over naar de Maagd? Hoe kan de conjunctie van Mars en Venus dan op 25 graden Maagd op de transiterende maansknoop vallen deze week?

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Hans. Er is een ‘mean node’ en een ‘true node’ -maar momenteel staan zowel de true als de mean node in Maagd. Dus het moet aan je software liggen – vermoed ik.

   • Hans Bazelmans zegt:

    Ik maak m’n horoscoop op http://www.astro.com maar ik begrijp dat het hier over de gemiddelde maansknopen gaat. De ware maansknoop verandert pas op 12/13 november. Zie ook de eerste 2 reacties op http://www.nieuwetijdskind.com/maansknopen-kompas-leven/ .
    Ook op YouTube Veerle Debruyne: https://www.youtube.com/watch?v=qVq8CKwfDbg
    Zit iedereen er naast dan?

   • Elizabeth Hathway zegt:

    Even een correctie. Ik heb de ephemeride ter hand gepakt – de mean node’ staat al in Maagd – de true node – die gaat pas 12 november overstappen. Ik gebruik de Mean Node. Indien je mijn beredineringen wil volgen – raad ik je dit stukje aan van Stephen Forrest – die evenals ik – gebruik van de mean node maakt. Het punt is – de knoop schommelt erg veel – zelfs de ‘true’ node is niet ‘true’ omdat geen programma met deze schommeling rekening kan houden. Vandaar de ‘mean node’. Elizabeth
    ‘The Moon’s orbit around the earth is not perfectly circular. Like most astronomical orbits, it follows an ellipse, sometimes closer, sometimes farther from the Earth. This means that the strength of the Moon’s tug on the barycenter varies over the Moon’s monthly orbit. The effect is that the barycenter is basically made even more jittery. Furthermore, the Sun’s massive gravity is also part of the equation. As we learned earlier, the Moon’s orbital plane around the Earth is not “flat” relative to the plane of the Earth’s orbit around the Sun—it is tilted by about five degrees. So sometimes the tug of the Sun’s gravity is “down.” Other times it is “up.” The effect is to add a further jiggle to the Moon’s orbit.

    One can take all of these factors into account, and see that the actual moment-to-moment position of the lunar nodes is quite twitchy. Essentially that is how the true node is calculated—although in reality most astrological computer do not take all of these effects fully into account. Even the “true” node is not really true. The bottom line is the calculated true node’s motion is eccentric. It can even sometimes go briefly Direct.

    The mean node assumes the simpler view: that the Moon orbits the center of the Earth. The effect is to smooth everything out a bit.

    As I mentioned earlier, the difference between the position of the mean and the true node is always slight, and thus generally inconsequential for our purposes.

    I would never be dogmatic about it, but I work with the mean node myself.’ Stephen Forrest: http://www.forrestastrology.com/resources/articles/general-astrology/124-mean-nodes-vs-true-nodes

 2. Hans Bazelmans zegt:

  je kan je maansknoop ook zelf uitrekenen op http://www.catharinaweb.nl/astrologie/drakekop.htm
  Als je de datum 2 november 2015 invult komt er toch echt Weegschaal uit,,,,,,

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Hans, Ik maak gebruik van SolarFire. Dit is hele duur software – maar ook de beste software. Ik herhaal mijn antwoord aan Greet: Er is een verschil tussen de ‘mean’ en ‘true’ node. Als je in een ephemeride – zoals die van Michielsen voor de 21 eeuw kijkt – dan zie je dat de ‘mean node’ al in Maagd staat. Op 1 november – stond de mean node op 28 graden 50.3 Maagd. Een conjunctie heeft een zekere orb – 5 in ieder geval – en ik vind zelf dat er hier absoluut sprake is van een conjunctie. Elizabeth

 3. Greet Veldt zegt:

  He Elisabeth,
  Het is al bijzonder genoeg dat Venus en Mars een conjunctie maken. Op de 23 o graad van Maagd.
  Als ik in mijn efemeride kijk gaat de Noordknoop eind januari, februari pas daar lopen. Ik denk dat je wilde duidelijk maken dat wat nu ervaren dan zijn vervolg krijgt. Vooral als ik zie dat Jupiter begin januari ook op die graden staat en vanaf 9 januari retrograde gaat. Al die hulpvaardigheid nog eens toetsen hoe praktisch dat is.

  Ik vind het super dat je elke week me weet te inspireren met de huidige standen. Net even dat zetje om meer te begrijpen van wat er allemaal speelt. En dat je altijd open sta voor toevoegingen.

  Groetjes Greet

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Greet,

   Bijzonder voor alle redenen die ik in mijn weekhoroscoop ook noemde. Er is een verschil tussen de ‘mean’ en ‘true’ node. Als je in een ephemeride – zoals die van Michielsen voor de 21 eeuw kijkt – dan zie je dat de ‘mean node’ al in Maagd staat. Op 1 november – stond de mean node op 28 graden 50.3 Maagd. Een conjunctie heeft een zekere orb – 5 in ieder geval – en ik vind zelf dat er hier absoluut sprake is van een conjunctie. Elizabeth

 4. Hans Bazelmans zegt:

  Het interesseert me zo omdat mijn Vertex op 29 graden Maagd staat aan het begin van mijn zevende huis. De zuidelijke Maansknoop gaat dan over m’n ascendant. Ik ben gewoon benieuwd wat er dan gebeurt. Ik zou ’t jammer vinden als dat al voorbij is want er is me niks opgevallen.

 5. lenie zegt:

  Ook in astro.com staat de NKnoop op 28 graden in Maagd??? Hans, kijk eens bij je eigen horoscoop in die site en klik op geboortekaart met transits bekijken, kun je zien in de buitenring waar alles staat.
  Mooie week Liz, mars/venus vallen bij mij in huis 1, net als Jupiter natuurlijk. mezelf op een andere manier neerzetten, finetunen en kiezen wat ik wil in het omgaan met de buitenwereld. Al veel heeft plaats gevonden, de rest zal zich aandienen. Vanavond nog een gesprek met een vastgoedhouder die in ons concept mee wil gaan en zaterdag sta ik op de Startersbeurs om te kijken of ik Retailers blij kan maken. Ook contact gehad met opleidingen die Retail in het pakket hebben zitten. Ik geloof erin, Mercurius staat in 2 en Neptunus in 6, mooi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *