Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Mars: het ontluikende potentieel van relaties

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit wordt een bijzondere week. Morgen staan Venus en Mars voor de derde keer dit jaar conjunct met elkaar. Denk eraan: in 2012 en in 2014… vonden er geen enkele Venus/Mars conjunctie plaats. En in 2015 krijgen we drie!! De eerste conjunctie in 2015 viel op 22 februari in 2 Ram, de tweede viel op 1 september in 15 Leeuw, en de derde valt in 25 graad Maagd op de transiterende Noord Knoop. Wat betekent dit?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Conjuncties geven het begin van een cyclus aan en symboliseren het meest dynamische moment in de aspecten cyclus. Een conjunctie vertengenwoordigt potentieel – en in dit specifieke geval – het ontluikende potentieel van een relatie (of relaties). Je zou kunnen zeggen – de eerste conjunctie Ram/vuur/hoofdkruis: initieert. De tweede conjunctie Leeuw/vuur/ het vaste kruis: symboliseert een nieuwe stabiele fase van relatie. ( Alhoewel Ram, Leeuw / Venus, Mars kunnen net zo goed een creatieve project (of projecten) aanduiden: iets dat onder de eerste conjunctie begonnen is – wordt onder de tweede conjunctie gerealiseerd.) De derde conjunctie valt in Maagd een teken dat geneigd is om te analyseren – dit symboliseert een poging om de relatie tot in de kleinste details te begrijpen. Aan de hand van wat men uit dit proces leert  – kan de relatie (of project) naar een hoger niveau worden getild.  In 2016 vindt er wederom  geen Venus/Mars conjunctie plaats– de eerst volgende Venus/Mars conjunctie valt op 5 october 2017 – eveens in Maagd. Het teken Maagd wordt nu extra benadrukt, omdat a) Jupiter door dit teken loopt en b) omdat de Noordknoop van de Maan hier ook bij staat.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Wat mij heel duidelijk opvalt onder deze sterke Maagd energie is hoe bijzonder hulpvaardig mensen zijn. De harde klappen van de Uranus/Pluto vierkant – hebben ruimte gemaakt voor meer menselijkheid en meer participatie. Kleine buurt projecten (Jupiter in Maagd) veranderen het gezicht van de grote stad. Al het in de steek gelaten groen en brakke grond in Amsterdam wordt langzaam maar zeker omgetoverd tot oases van groen. Met spade en vork in hand leert men de eigen buren kennen. Maagd is erg gefocust op de praktische dingen en is een ‘steek je handen uit de mouw’ soort energie. Het is nu bijzonder nuttig zijn om te gaan focussen op het Maagd huis van je eigen horoscoop. Zowel de noordknoop als Jupiter – geven groei aan – maar geen wildgroei: zelfkennis – gekoppeld aan aandacht voor de details  – vormen samen de sleutel tot succes. Je eigen talenten herkennen. Mindful zijn. Niet vergeten: Jupiter en Pluto zijn de komende tijd in beeld en in dat Maagd huis ligt potentieel!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag kan de Zon/Pluto sextiel inzicht in het zelf geven. Wat motiveert mij? Waarom doe ik zus of zo? Pluto is de moderne heerser van Schorpioen. Beide planeten voelen zich thuis met onderwerpen die betekenis hebben en die dieper gaan en onder de oppervlakte graven. Pluto ondersteunt de Schorpioen Zon in zijn zoektocht naar het zelf. De Schorpioen wil zijn eigen ziel leren kennen en Pluto verwelkomt de reiziger. Tevens ook op vrijdag staat Mercurius in Schorpioen driehoek Neptunus. Dit voelt als zalf op een wond. Geloof doet wonderen – zegt men. Mercurius en Neptunus nodigen sensitieve gesprekken uit, gesprekken die ergens over gaan, over spiritualiteit, kunst, muziek, het leven na de dood. Op vrijdag kunnen woorden zacht overkomen en hebben het potentieel om anderen te helpen of zelfs te helen. Neptunus kan Mercurius in verroering brengen. Opgaan in het hogere. De Zon/Maan sextiel en Maan/Jupiter conjunctie vallen ook op vrijdag. Een mooie dag om een gedicht te schrijven, muziek te beluisteren, of bij het betekenis van je leven stil te staan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zondag maakt Venus de overstap van Maagd naar Weegschaal. Terwijl balans en harmonie heel belangrijk zijn als Venus in Weegschaal staat– zal het ons moeite kosten om ons evenwicht te bewaren – met name omdat Uranus in vrijheidslievend Ram staat. De combinatie Ram/Vuur heeft met inspiratie en daadkracht te maken – de combinatie lucht/Venus/ Weegschaal – heeft met samenwerking en met doorbraak te maken. Weegschaal is een hoofdteken en alle hoofdtekens geven een nieuwe richting aan. Dit wordt voor vele redenen een bijzonder en inzicht volle week.

Wil je meer weten over hoe deze bijzondere energie zich in jouw horoscoop manifesteert? Voor informatie over readings, Skype consulten, ‘face to face’ consulten in Amsterdam, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

14 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Mars: het ontluikende potentieel van relaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *