Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon/Mercurius/Chiron – woorden kunnen helen of diepe wonden slaan

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week begint onder een Weegschaal Maan: balans, harmonie en rechtvaardigheid worden belangrijke week thema’s. Op de voorpagina’s van alle kranten vandaag: Aung San Suu Kyi  -leider van de Democracy Party in Burma. San Suu Kyi heeft de verkiezingen in Burma gewonnen. Dit zijn de eerste vrije verkiezingen in dat land !! Weegschaal heeft met democracy en eerlijkheid te maken. Op vrijdag maakt vechtersbaas Mars ook de overstap naar Weegschaal. Onder de heerschappij van Venus – verlangt Mars ook naar vredevolle oplossingen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Zon driehoek Chiron vandaag – kan helpen emotionele wonden te helen. Nu Mercurius dicht op de Zon staat – krijgen we meer zicht op ingewikkelde patronen. Het is Schorpioen tijd en -onze drijfveren, onze angsten EN kwaliteiten – worden blootgelegd. Schorpioen staat bij dingen stil – is beschouwend. Mercurius maakt zich ook op om verbinding met Chiron te maken. Deze Zon/Mercurius/Chiron combinatie kan helpen om afval (of de angst van negatieve gedachten) uit het lichaam (en geest) te verwijderen. De Weegschaal energie nodigt ons uit om lief te zijn – vooral naar ons zelf toe. We moeten als het ware ‘dingen’ niet te zwaar voor onszelf maken. Niet vergeten dat we het komende jaar door beweegelijke energie omringd worden: soepelheid van geest is belangrijk!! De sextiel van Mercurius en Pluto – exact op dinsdag – ondersteunt het hier boven geschetste proces. Mercurius/Pluto energie gaat naar de kern van een probleem – en begrijpt de dilemma’s. Een diepgaand gesprek kan verandering in het denken brengen. Mercurius/Pluto kan de vinger op de zere plek leggen – het wijst aan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius staat weliswaar exact driehoek Chiron op donderdag – maar tevens ook inconjunct met Uranus. Mercurius/Uranus – laat zien hoe lastig het is om een moeilijk boodschap over te brengen. Uranus in Ram leeft vaak buiten ‘het systeem’ – en is de archetypische ‘lone wolf’. Uranus ideeën kunnen iets te grillig zijn – en worden daardoor niet  opgenomen in de ‘main stream’. Uranus is vaak de type ‘rand-figuur’. Echter Weegschaal – het teken die tegenover de Ram staat- kan het boodschap aanpassen om er een meer gebalanceerd geheel van te maken. Dit wordt een oefening in de juiste woorden kiezen!

Astrologieblog Weekhoroscoop:  De Schorpioen planeten terzijde – de Weegschaal energie is nadrukkelijk aanwezig. Venus in haar eigen teken – heeft erg veel essentieele waarde. De Zon, Mercuruis en Uranus zijn door Mars beheerd – maar Mars stapt over naar het door Venus beheerde teken Weegschaal. Venus heeft het laatste woord! De liefde overwint alles! Relaties – in allerlei soorten en maten – worden belangrijker. Dialoog moet een plek krijgen en consensus moet prevaleren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Venus/Saturnus sextiel op vrijdag valt samen met een Mercurius/Jupiter sextiel. Sextielen scheppen kansen – tenminste – als je bereid bent om je handen uit de mouw te steken. Weegschaal is het teken waar Saturnus in verhoogd staat – en deze combinatie kan te maken hebben met een prestatie, een goed resultaat of met het streven naar een hoger doel. Het betekent ook dat we volop kunnen genieten van wat er al bereikt is. (Kijk mij hieronder.. glas in hand… en eindelijk klaar met mijn Masters !) Zowel Venus als Saturnus staan aan het begin van een teken – en kunnen het begin van een project, samenwerking of een relatie aanwijzen. Venus in Weegschaal kan een tikkeltje lui zijn – en kan het harde werk aan Saturnus willen overlaten!

Nog even over Mercurius in Schorpioen: Mercurius in Schorpioen bindt er geen doekjes om en wil zijn eigen waarheid spreken ! Een Schorpioen boodschap kan pijnlijk zijn. Jupiter in Maagd – zuivert het denken en ‘heals the mind’. De cirkel is rond. Liever lezers… Op je woorden letten deze week! Woorden kunnen helen (Chiron) of diepe wonden slaan (Schorpioen/Uranus).

Dank aan idereen die mij liet weten de ‘newsletter’ goed ontvangen te hebben!! Ik wens jullie een hele fijne week … Elizabeth

liz by zeldaVoor informatie over readings, Skype consulten, ‘face to face’ consulten in Amsterdam, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360 degrees astrology, Kvk 3432508
BTW 1316.38.944.B01

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zon/Mercurius/Chiron – woorden kunnen helen of diepe wonden slaan

 1. Hetty van Veen zegt:

  Hoi Liz,

  Dank je wel voor je inkijk voor komende week. Als trouwe lezeres waardeer ik je bijdragen altijd zeer.
  Op mijn woorden letten is niet tegen dovemansoren gezegd met mijn natal Mercurius- Mars oppositie!
  By the way een erg mooie foto van je en nog gefeliciteerd met je behaalde en zeer verdiende resultaat!

  Hettyhug

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Lieve Hetty… Dank je wel. Ik herken de scherpte in je woorden – maar ook de Gemini gevoel voor humor. ‘I always found you really well equipped to silence people who were saying things that were totally irrelevent’ !! Liefs Lizxxx

 2. Babs Mulder zegt:

  Dag Elizabeth,

  Heel fijn deze weekhoroscoop te lezen, met name ook pas op je woorden, bewustzijn hiervan kan ik goed gebruiken in de nieuwe activiteiten die ik deze week aan ga. Je horoscoopduiding van alweer een tijdje geleden werkt zo zuiver, ik heb er heel veel aan, ontdek inderdaad dat het een proces Is waar ik in zit om mijn bedrijf los te laten.
  Dank en gefeliciteerd met je behaalde resultaat.
  Vr
  Groet Babs

 3. Pascale Hopstaken zegt:

  Chapeau Liz..proost op jou !!

 4. Sonja Veldheer zegt:

  Wat een blije en opgeluchte foto Elizabeth! Van harte gefeliciteerd met het behalen van je Master!
  Ja en dank voor je duidingen weer, altijd zo duidelijk! Iedere week kijk ik er naar uit!

  Liefs

  Sonja

 5. Alida J. Pekelharing zegt:

  Hi Elizabeth,
  Van Harte Gefeliciteerd met deze mooie prestatie. Het is altijd fijn om jouw uiteenzettingen te lezen en de toepasselijkheid op mijn persoonlijk leven er van te herkennen………. 🙂

 6. Beste Elizabeth,

  Fijn dat je Chiron serieus neemt en zo vaak hebt uitgelegd. Ook al is hij geen echte planeet (daarvoor zou hij te klein zijn), zijn krachten zijn enorm! Hopelijk gaan meer astrologen zich verdiepen in Chiron en komen er snel meer boeken over deze (kleine) ‘planeet’. En nog gefeliciteerd met je behaalde resultaat!

  Warme groetjes Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *