Astrologieblog Weekhoroscoop: Op je eigen waarheid vertrouwen

Paris 2Astrologieblog Weekhoroscoop: De Schorpioen heeft een vermogen om de zwakke plek te ontdekken en om dingen aan de kaak te stellen. De gebeurtenissen in Parijs doen zeer. Wederom wordt op een pijnlijke manier duidelijk hoe kwetsbaar onze democratische samenleving is. Vrijdag avond was een confrontatie met het Kwaad. Toch is het belangrijk om de angst niet te voeden. De uitdaging onder een Saturnus vierkant Neptunus aspect, is zelf  grenzen te stellen!! Overal in Europa worden nu de grenzen bewaakt. Wij moeten dat zelf ook doen. Vandaag om 12.00 is er een minuut stilte – en op dat moment staat Pluto paal op de ascendant in Parijs. Ik vind dit veelzeggend. Net zoals Pluto – Persephone naar de onderwereld sleurde – sleurde deze schieters ook mensen uit hun wereld en van hun geliefden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staan Zon en Mercurius conjunct: wat wordt verborgen gehouden – en wat wordt onthuld? Overal in Europa draaien de geheime diensten overuren. Een hele goede dag om tot de kern van een zaak te komen en om de essentie daarvan te proeven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sinds 13 juni loopt Neptunus retrograde, woensdag gaat hij weer direkt lopen. De kunst is nu om niet alleen strikt rationele keuzes te maken, maar ook op het eigen hogere weten te leren vertrouwen. Het is belangrijk om geloof te hebben in je eigen buik gevoel en je instincten. Wie goed de weg weet te vinden tussen bewust en onbewust, haalt het meest uit de subliem, subtiel, en verfijnde Neptunus invloeden. Als buitenplaneet – is Neptunus ook aan het collectieve gevoelsleven gebonden, gedeelde verdriet, gedeelde tranen, gedeelde emoties. Neptunus heeft met de massa te maken en met paniek gevoelens en/of angststoornissen.

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Op vrijdag maakt Mercurius de overstap van Schorpioen naar Boogschutter – en volgende week staat Mercurius conjunct Saturnus. Er worden serieuze discussies gevoerd over religie, ideologie, onze vrijheid en over onze open samenleving. Discussies over grenzen, veiligheid, nieuwe wetten. De vierkant tussen Saturnus en Neptunus (1e keer exact op 26 november) heeft te maken met het ontbinden van  dingen die stilstaan, bevroren of gekristalliseerd zijn: denk bijvoorbeeld aan de val van de Berlijnse Muur in 1989 onder de conjunctie! Volgende week staat Neptunus in Vissen haaks op zowel Saturnus als Mercurius. Wat een verwarring van tongen! Niets is wat het lijkt. Het positieve aan Neptunus is dat hij het gezichtsveld kan verruimen en inspiratie kan brengen. Het negatieve aan Neptunus is dat hij  glibberig is en in staat om de autoriteit van Saturnus te ondermijnen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus vierkant Pluto op vrijdag herinnert ons dat liefde en pijn vaak samen gaan. Ik denk aan de spreuk: Wie moed heeft om lief te hebben moet ook moed hebben om te lijden. Maar er zit heel veel kracht achter deze vierkant. Venus in Weegschaal – nodigt uit tot samenwerking en Pluto in Steenbok werkt graag aan een gezamenlijk doel. De vierkant zorgt voor spanning, spanning is energie, en met energie komt beweging.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag maakt de Zon de overstap naar Boogschutter en er komt meer ruimte om te denken over belangrijke levensvragen. Er is behoefte om dingen te weten en om meer zicht te hebben op de eigen opvattingen. Veel mensen zijn op zoek naar betekenis. Wat wij missen is een toekomst visie en leiders die we kunnen vertrouwen. Wat we zullen krijgen in de komende weken – is meerdere versies van de waarheid. Jupiter in Maagd en Neptunus in Vissen kunnen ons overspoelen met feiten en fictie. Het is daarom heel belangrijk om op je eigen waarheid te kunnen vertrouwen.

Graag breng ik de astrologen benefiet met o.a. Faye Cossar, Karen Hamaker-Zondag en Dimitri Gácsér (& yours truly) van 13 december onder jullie aandacht. Om deze leerzame en gezellige middag door te laten gaan – zijn 12 mensen nodig. Wil je deze aktie voor het Regenbook steunen? Geef je z.s.m. op 🙂 Elizabeth

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Op je eigen waarheid vertrouwen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *