Astrologieblog Weekhoroscoop: Saturnus vierkant Neptunus – met de flow gaan

Astrologieblog Weekhoroscoop: Neptunus vertegenwoordigt o.a. de behoefte aan vergeving, aan overgave, en de spirituele overtuiging dat er ‘meer ‘ is tussen hemel en aarde dan wat het oog ziet. Het is een soort spirituele intelligentie eigenlijk. Het is het ‘geloof’ hebben dat sommige dingen uit zichzelf oplossen en verdampen. Saturnus daarentegen vertegenwoordigt o.a. de behoefte om de dingen te willen beheersen, situaties, gebeurtenissen, enz. Saturnus wil het leven structureren, begrenzen, zodat het veilig en voorspelbaar is. Saturnus en Neptunus zijn in vele opzichten elkaars tegenpool. Donderdag vindt de eerste van drie vierkanten tussen Saturnus en Neptunus plaats. Dit kan een sfeer van crisis scheppen en angst (Saturnus)  bijvoorbeeld voor het terrorisme, doen toenemen. Neptunus kan onmacht bij Saturnus doen ontstaan. Momenteel is Neptunus de enige planeet in water: water erodeert en kan strukturen in beweging brengen. Neptunus probeert  – zeker rondom de volle maan op woensdag – via onze gevoelens, ons in de ziel te fluisteren en ons in contact te brengen met onze eigen bron. Deze week zal het moeilijk blijken om definitieve uitspraken te doen of om dingen helemaal ‘water dicht’ te krijgen. Het is misschien verstandig om nu met de flow te gaan en ons niet teveel met ‘het doel’ (Saturnus) bezig te houden. Wel kunnen we onder de invloed van Neptunus de ervaring hebben van ergens helemaal in ‘op te gaan’  zodat we ‘de tijd’ Saturnus, helemaal vergeten. Als we dit kunnen doen, kan Neptunus een bron van inspiratie zijn en kunnen we deze komende week heerlijk bezig zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Even terug…. Op maandag staat Venus opposiet Uranus: dit is een aspect dat een crisis in de relationele sfeer kan scheppen. Waar Weegschaal graag wil onderhandelen en tot een compromis wil komen – is Ram niet bang om een conflikt in een relatie te forceren. Uranus in Ram wil misschien niet ‘meer’ maar juist ‘minder’ relatie. Ruzie maken kan in zulke situaties een middel zijn om iets meer over de ander te leren. Het kan een stimulans zijn om een nieuwe balans te zoeken en een nieuw evenwicht te vinden. In het licht van de volle maan – en de Saturnus/Neptunus vierkant – zou het best kunnen dat een partner of andere persoon teveel controle probeert uit te oefenen. Zoals altijd met Saturnus – is angst een belangrijke factor – angst voor verlies bijvoorbeeld. Als dit zo is – dan kunnen er problemen rondom vrijheid ontstaan.  Hoe minder bezitterig deze week – hoe beter.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat Mars in Weegschaal sextiel Saturnus – en op woensdag staat Mercurius conjunct Saturnus, vierkant Neptunus en sextiel Mars. Advies vragen kan soms heel goed zijn, evenals het uitwisselen van informatie of het opvragen van gegevens, enz. Echter Mercurius is vernietigd in Boogschutter en Jupiter is vernietigd in Maagd. Daarnaast staan deze twee planeten momenteel in een negatieve receptie met elkaar. De risico is, dat hoe meer wij proberen inzicht te krijgen en informatie te vergaren  – hoe meer we in feiten verzeild raken. Het kan heel moeilijk worden om de juiste waarde aan de informatie toe te kennen. Neptunus wijst op het Innerlijk Weten – en daagt ons uit nu om daar vertrouwen in te hebben. Als we de rust kunnen vinden – en dat wordt best moeilijk in een periode waarin veel planeten in het beweegelijke kruis staan –  dan weten we het al.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dat de zelf-twijfel wel toeslaat is duidelijk. Dat is tijdens de volle Maan op woensdag goed te zien. De Maan in Tweeling staat niet alleen opposiet de Zon maar ook opposiet Saturnus en Mercurius. Maar…wie goed kijkt, ziet dat de Maan een uitlaatklep heeft: zij staat driehoek Mars en Mars verhoogt Saturnus. Aktie. Leren door te doen. Het overwinnen van de angst, de weerstand en zelf-twijfel. Tweeling is super intelligent en weet als geen ander hoe je ballen in de lucht moet houden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week eindigt onder een Zon/Neptunus vierkant. Dit zou letterlijk met het infrastructuur te maken kunnen hebben: bijvoorbeeld nevel of ijs op de weg. Boogschutter is een teken dat met internationale reizen te maken heeft – dus misschien ook hinder op dit gebied.  Neptunus is zowel geest verruimend als ego ondermijnend. Het gevoel kunnen hebben dat je de weg kwijt bent. Maar tevens ook .. het gevoel kunnen hebben in de kern (de Zon) van je zelf, dat je met anderen verbonden zijn. Een dag om naar je innerlijke stem te luisteren en om soepel met plannen om te gaan.

Even een update over de benefiet ‘In de Geest van Het Nu’ die op 13 december in Amsterdam wordt gehouden: Er zijn nog 7 plaatsen beschikbaar. Als je van plan bent om te komen, wacht niet te lang met jezelf opgeven.

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *