Droeve bericht: Selma Schepel is overleden

Vandaag heb ik het trieste bericht gekregen dat astroloog Selma Schepel door een ongeluk om het leven is gekomen. Selma is onder ander in astrologie kringen bekend door haar vertaling van ‘de Babylonische Scheppingsverhaal het Enuma elisj‘, haar tijdschrijft Sterrentijd en de Amsterdamse Salon, een avond programma die Selma in de jaren 90 organiseerde met astrologie lezingen en gezelligheid in het hart van Amsterdam.

Ik heb weliswaar Selma door astrologie leren kennen – maar zij werd een vriendin. Ik kende Selma als een heel lief, intelligent, spontaan en open mens. Zij had zo’n ondeugende schaterlach en prachtige pret oogjes. Haar verjaardagen en haar zelfgemaakte en oogstrelende lekkernijen zal ik nooit vergeten. Geboren onder een nauwe conjunctie tussen Zon en Uranus, haar astrologische inzichten waren altijd verfrissend en uniek. Vlak voor de zomer hebben we samen een wandeling gemaakt. Selma was jeugdig, gezond en zeer gelukkig met haar leven in Wijdenes. Zij straalde rust uit. Het deed mij goed om haar zo gelukkig te zien. Het is onvoorstelbaar dat zij er niet meer is. Selma waar je ook bent…. wens ik je een goede reis en fijn gezelschap.

Hier volgt tekst en informatie van de Rouwkaart van Selma Schepel en informatie over de crematie die aanstaande vrijdag in Beverwijk plaatsvindt. Ik ben helaas op dat moment in de UK – maar op deze manier probeer ik zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te brengen. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Selma heeft in de avond van 20 november een ongeluk gehad en is op de ochtend van
22 november overleden in het bijzijn van haar kinderen.
Onze moeder en oma is thuis. We willen graag dat iedereen de kans heeft om langs te
komen en afscheid van haar te nemen (graag eerst bellen of e-mailen naar Eliane om een
tijdstip door te geven).
De bijeenkomst is in de Grote Kerk van Beverwijk op vrijdag 27 november en we hopen dat
iedereen van 13:00 tot 15:00 uur aanwezig kan zijn. We willen een vrij en informeel
‘programma’, met een expositie van haar leven. Wil je ook iets voor Selma zeggen, maken,
doen, zingen, koken, bakken, neem dan graag contact op met Eliane. Daarnaast zullen we zorgen dat er Bossche bollen zijn, omdat Selma dol was op slagroom en pure chocola.
Om 15:00 uur nemen we afscheid van haar in de Grote Kerk. Ze wordt naar het crematorium
gebracht en een maand later (wettelijke eis) bij haar moeder in het graf gezet.
In deze enveloppe zit een leeg papiertje. Iedereen die dat wil kan zijn herinneringen of condoleances opschrijven en in de grote kerk in een doos doen of naar Selma’s huisadres opsturen.
Eliane, Aagje, Adelino, Pete, Sverre, Ilmar, Maria, Elisabet, Silja
Selma Schepel en Eliane de Vilder Aagje de Vilder Grote Kerk
Molenweg 77 Stellingmolen 24 Kerkstraat 37
1608ED Wijdenes 1135KC Edam 1941 GC Beverwijk
0614303607 0624113721
elianedevilder@hotmail.com adevilder@tele2.nl

De hier afgebeelde portret is door Remco van der Kruis genomen

Ijmuiden, Selma Schepel wordt vekozen tot stadsfotografe.

Ijmuiden, Selma Schepel wordt vekozen tot stadsfotografe.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Droeve bericht: Selma Schepel is overleden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *