Droeve bericht: Selma Schepel is overleden

Vandaag heb ik het trieste bericht gekregen dat astroloog Selma Schepel door een ongeluk om het leven is gekomen. Selma is onder ander in astrologie kringen bekend door haar vertaling van ‘de Babylonische Scheppingsverhaal het Enuma elisj‘, haar tijdschrijft Sterrentijd en de Amsterdamse Salon, een avond programma die Selma in de jaren 90 organiseerde met astrologie lezingen en gezelligheid in het hart van Amsterdam.

Ik heb weliswaar Selma door astrologie leren kennen – maar zij werd een vriendin. Ik kende Selma als een heel lief, intelligent, spontaan en open mens. Zij had zo’n ondeugende schaterlach en prachtige pret oogjes. Haar verjaardagen en haar zelfgemaakte en oogstrelende lekkernijen zal ik nooit vergeten. Geboren onder een nauwe conjunctie tussen Zon en Uranus, haar astrologische inzichten waren altijd verfrissend en uniek. Vlak voor de zomer hebben we samen een wandeling gemaakt. Selma was jeugdig, gezond en zeer gelukkig met haar leven in Wijdenes. Zij straalde rust uit. Het deed mij goed om haar zo gelukkig te zien. Het is onvoorstelbaar dat zij er niet meer is. Selma waar je ook bent…. wens ik je een goede reis en fijn gezelschap.

Hier volgt tekst en informatie van de Rouwkaart van Selma Schepel en informatie over de crematie die aanstaande vrijdag in Beverwijk plaatsvindt. Ik ben helaas op dat moment in de UK – maar op deze manier probeer ik zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte te brengen. Ik wens alle nabestaanden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Selma heeft in de avond van 20 november een ongeluk gehad en is op de ochtend van
22 november overleden in het bijzijn van haar kinderen.
Onze moeder en oma is thuis. We willen graag dat iedereen de kans heeft om langs te
komen en afscheid van haar te nemen (graag eerst bellen of e-mailen naar Eliane om een
tijdstip door te geven).
De bijeenkomst is in de Grote Kerk van Beverwijk op vrijdag 27 november en we hopen dat
iedereen van 13:00 tot 15:00 uur aanwezig kan zijn. We willen een vrij en informeel
‘programma’, met een expositie van haar leven. Wil je ook iets voor Selma zeggen, maken,
doen, zingen, koken, bakken, neem dan graag contact op met Eliane. Daarnaast zullen we zorgen dat er Bossche bollen zijn, omdat Selma dol was op slagroom en pure chocola.
Om 15:00 uur nemen we afscheid van haar in de Grote Kerk. Ze wordt naar het crematorium
gebracht en een maand later (wettelijke eis) bij haar moeder in het graf gezet.
In deze enveloppe zit een leeg papiertje. Iedereen die dat wil kan zijn herinneringen of condoleances opschrijven en in de grote kerk in een doos doen of naar Selma’s huisadres opsturen.
Eliane, Aagje, Adelino, Pete, Sverre, Ilmar, Maria, Elisabet, Silja
Selma Schepel en Eliane de Vilder Aagje de Vilder Grote Kerk
Molenweg 77 Stellingmolen 24 Kerkstraat 37
1608ED Wijdenes 1135KC Edam 1941 GC Beverwijk
0614303607 0624113721
elianedevilder@hotmail.com adevilder@tele2.nl

De hier afgebeelde portret is door Remco van der Kruis genomen

Ijmuiden, Selma Schepel wordt vekozen tot stadsfotografe.

Ijmuiden, Selma Schepel wordt vekozen tot stadsfotografe.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

9 Reacties op Droeve bericht: Selma Schepel is overleden

 1. Chinta M.L.Koster zegt:

  Jeetje wat een schrik.Ik heb net gisteren en vandaag haar boek “Basisboek Astrologie” nog eens helemaal doorgenomen. Een neerslag van haar persoonlijke visie op de beginselen van de astrologie. Zo heerlijk om bij je te hebben…Voor altijd.. Vanaf deze plek rust zacht Selma..

 2. Mariëtte Roovers zegt:

  Wat een schrik om het bericht van Selma in mijn mailbox aan te treffen. Wij kenden elkaar al sedert begin jaren ’80, nog uit de Amsterdamse Salon, die toen nog in de van Eeghenstraat was in Amsterdam en hebben heel wat met elkaar gedeeld in de afgelopen decennia. Dit is zó onverwacht. Bizar.
  R.I.P Selma

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Ik word echt triest als ik hieraan denk. Niet te geloven.

 4. anita van heugten zegt:

  Voor elizabeth veel sterkte met het overlijden van een van je vriendinnen en zo’n talentvolle vrouw.Liefs ANITA

 5. Pascale Hopstaken zegt:

  heel veel Sterkte voor jou en de anderen Liz !
  lieve groet,
  Pascale

 6. Frans Hollink zegt:

  Het bericht van Selma Schepel’s overlijden heeft mij diep geraakt. De moeder van de astrologie noemde ik haar. Heel veel sterkte voor haar naaste de familie en vrienden.
  Frans Hollink, Spijkenisse

 7. Piet Vernooijs zegt:

  Lang geleden heb ik Selma leren kennen op niet te verklaren wijze.Heb haar nooit in werkelijkheid ontmoet,maar heb in de communicatie een grote bewondering voor haar opgedaan.Heb deze week om niet te verklaren reden en na zoveel jaren haar naam op internet ingevoerd en tot mijn verslagenheid van haar ongeluk en verscheiden moeten vernemen..Dat brengt mij op haar levensbeschouwing en ons verschil van inzicht.De wereld is aanzienlijk kleiner geworden en wens alle naasten veel troost bij dit verlies.

  In betrokkenheid,

  Piet Vernooijs

 8. Ada Hill zegt:

  Condoléance
  Door haar vertaling van de Enuma Elisj leerde ik Selma Schepel kennen. Er volgde een ontmoeting met haar in IJmuiden.Vond haar meteen zeer symphatiek en intelligent en we bleven via Facebook contact houden. Eind december viel het mij pas op dat er niets meer van haar op Facebook verscheen. Begon mij zorgen te maken dat ze mogelijk ziek zou zijn. Pas vandaag nam ik de tijd om op Google te kijken. Tot mijn ontzetting lees ik dat ze is overleden. Wat vind ik dat een schokkend bericht. Ik wens haar familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies. R.I.P. Lieve Selma

  • Liz Hathway zegt:

   Hoi Ada, Ja het was heel plotseling – en voor iedereen heel schokkend. Ik denk ook regelmatig aan haar. Zij was echt een kleurrijke, lieve en heel intelligente vrouw. Echt jammer dat zij er niet meer is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *