Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius in Boogschutter – uit de bocht springen?

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Een beetje later dan gewoonlijk toch nog even een korte samenvatting van de belangrijke astrologische gebeurtenissen deze week. Onder de Mercurius/Uranus driehoek -vandaag exact – komt de communicatiestroom goed op gang. Bellen en gebeld worden. Informatie opdoen. Dit is ook een snelle energie stroom: met weinig woorden veel zeggen. Mercurius heeft met handel te maken – en het viel me vandaag op dat de rij voor de kassa  – errg lang was. Dit zal mede te maken hebben met Sinter Klaas (een op en top Boogschutter figuur). Dit oude artikel gaat over de bedenker van het feest… Jan Schenkelman.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Boogschutter is behoorlijk aktief. Vandaag staat Mercurius ook vierkant Chiron: een herinnering dat woorden als wapens kunnen dienen. Iemand zegt iets die je niet leuk vindt of een boodschap komt verkeerd over. Vuur staat niet bekend om zijn sensitiviteit.

Mercurius in Boogschutter baarst van de ideeën – en net als Chiron zelf – is de symbool van de Boogschutter, een centaur. Centaurs hebben iets primitiefs – iets wilds. In de eerste helft van de week – kan de energie zich uiten in een behoefte om uit de bocht te springen – iets geks – of anders dan anders te doen. (Volgende week wordt deze thema door de Zon in Boogschutter driehoek Uranus overgenomen. Kennelijk zijn er lessen te leren op het gebied van ruimte en vrijheid nemen. Hoe doen we dat zonder anderen te kwetsen??)

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Vrijdag staat Mercurius in Boogschutter haaks op Jupiter! Jupiter in Maagd is gek op informatie en probeert alles zo geordend mogelijk te doen. Echter Mercurius in Boogschutter komt met zoveel extra informatie op de proppen – dat Jupiter door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast gedraagt Mercurius in Boogschutter zich een beetje als een puber die alles zomaar ergens neerlegt. Het systeem van de Maagd wordt ontregeld. Frustraties stapelen zich op. Probeer koel te blijven. Anders loop je de risico te veel dingen te beloven, te makkelijk ‘ja’ te zeggen, of toezeggingen te doen waar je later spijt van hebt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag maakt Venus de overstap van Weegschaal naar SchorpioenVenus in Schorpioen is scherp, gepassioneerd,  en vasthoudend in de liefde. Voor Venus in Schorpioen dient een relatie vaak als middel om de eigen ziel te doorgronden. Waar harmonie voor de Weegschaal centraal is – is ‘de waarheid boven water halen’ centraal voor de Schorpioen. Venus in Schorpioen kan verraad op een behoorlijke afstand ruiken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In het weekend is de energie van Mars sterk voelbaar.  Mars is doenerig. Momenteel staat Mars in het teken van de diplomatie, Weegschaal. In principe wil Mars in Weegschaal liever vrijen dan vechten. De volgorde van de Zon/Mars sextiel – en Mars/Pluto vierkant -allebei exact op zondag- is belangrijk. De sextiel komt eerst, en is opportunistisch en heeft de neiging om te handelen zonder rekening met anderen te houden. Deze neiging wordt versterkt door de Zon/Uranus driehoek die volgende week exact wordt !! Eigenbelang kan nu botsen (Pluto in Steenbok) met de belangen van anderen. Zelfs voor gevorderden – is deze energie niet makkelijk te hanteren. Alhoewel de aantrekkingskracht tussen mensen duidelijk aanwezig is (o.a. van wegens de wederzijdse receptie tussen Venus en Mars) – kan Pluto in Steenbok ook snode plannen hebben. Het is de komende weken belangrijk om glashelder te zijn en te proberen zicht te krijgen op je eigen  geheime agenda en die van anderen.

Even een update over de benefiet ‘In de Geest van Het Nu’ die op 13 december in Amsterdam wordt gehouden: Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als je van plan bent om te komen, wacht niet te lang met jezelf opgeven.

Het nieuwe jaar lonkt… De tijd is rijp voor je eigen reading 2016? Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius in Boogschutter – uit de bocht springen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *