Astrologieblog Weekhoroscoop: Wederzijdse receptie Venus en Mars en het zoeken naar compromissen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week zorgen een Zon/Uranus driehoek en een Mars/Uranus oppositie  voor energie die zowel vernieuwend als uitdagend is. De Zon in Boogschutter is opzoek naar nieuwe horizons. Boogschutters zijn leergierig, willen ervaringen opdoen en levenslessen leren. Veranderen is in beweging komen – en Boogschutter is een beweegelijk vuur teken dat een weidse visie heeft. De Boogschutter is bezig met hoe de toekomst eruit zou kunnen zien – en vraagt: Hoe kom ik verder?

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de eerste helft van de week, zorg dat je dingen iets anders aanpakt dan normaal. Neem een andere route naar je werk.  Doorbreek je routine. Wees bewust van wat je doet. Een verre reis online plannen? Jezelf voor een te gekke cursus inschrijven ? Een collega vertellen dat je aan astrologie doet: iets meer over je levensfilosofie of je geloof vertellen. De Zon/Uranus driehoek -woensdag exact – nodigt je uit om op een prettige manier uit de bocht te springen. De energie is snel van begrip en super intuitief – zodat er in een relatief korte tijd veel bereikt kan worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Donderdag maakt Mercurius de overstap van Boogschutter naar Steenbok. Deze stand van Mercurius maakt ambitieus en pragmatisch. De aarde tekens willen concrete resultaten zien en staan met beide voeten op de grond. Mercurius in Steenbok is niet altijd even gezellig want de verplichtingen staan boven aan de ’to do’ lijst. Door de nadruk op struktuur en zelfdiscipline te leggen, brengt Mercurius in Steenbok order op zaken. Dingen worden gedaan: het gebeurt echt. De stapel wordt kleiner. Er wordt vooruitgang geboekt.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag kunnen conflicten er voor zorgen dat de positieve energie stroom onderbroken wordt. Mars in Weegschaal staat nml. opposiet Uranus in Ram – waardoor Pluto’s rol als focal planeet in het hoofdkruis – opnieuw aktueel wordt. Pluto eist dat er aan onderliggende spanning gewerkt wordt. Let op: er kunnen negatieve reacties op positieve acties komen. Van zulke reacties valt wel wat te leren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag komen planeten bij elkaar. Na de spanning tussen Mars/Uranus – komt Venus in harmonieuze verbinding met Neptunus te staan. Mars in Weegschaal wordt door Venus beheerd – en Venus in Schorpioen wordt door Mars beheerd. Er is dus sprake van een wederzijdse receptie. Een relatie crisis – die in een drama kan uitmonden? Is het tijd om een nieuwe richting in een relatie te kiezen ?  De wederzijdse receptie blijft tot 30 december spelen. In partnerships wordt nu veel onderhandeld: het zoeken naar compromissen – zodat het evenwicht kan worden hersteld.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe Maan op vrijdag staat vierkant de knopen as en vierkant Jupiter in Maagd. We moeten onze gedachten filteren. We krijgen te veel data, te veel feiten, te veel informatie binnen: we kunnen door de bomen de bos niet meer zien. We krijgen bij deze Nieuwe Maan de kans om beter grip op onze (ongewenste) gedachtes en gevoelens te krijgen- zodat zij ons minder in de weg zitten. Boogschutter heeft te maken met spirituele vooruitgang. De nieuwe Maan vierkant de knopen as – kan een breuk met het verleden inhouden. De Boogschutter durft stappen in het onbekende te zetten!!

Even een update over de benefiet ‘In de Geest van Het Nu’ die op 13 december in Amsterdam wordt gehouden: Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Als je van plan bent om te komen, wacht niet te lang met jezelf opgeven.

Het nieuwe jaar lonkt… De tijd is rijp voor je eigen reading 2016? Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Wederzijdse receptie Venus en Mars en het zoeken naar compromissen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *