Astrologieblog weekhoroscoop: Jupiter en de Maansknopen – Wat is jouw Mission Statement?

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit wordt een uitstekende week om een long term plan concreet te maken. De Zon vierkant Jupiter en de maansknopen, geeft ons de gelegenheid om bij onze toekomst plannen stil te staan. In welke richting moeten we ons geluk of voldoening zoeken? De Zon in Boogschutter is toekomst gericht, terwijl Jupiter in Maagd oog voor de realiteit heeft. Boogschutter denkt groot maar verliest soms de verbinding met de aarde. Maagd daarentegen is zeer praktisch en hands-on. De Zon in Boogschutter nodigt ons uit om ‘outside the box’ te denken – Jupiter in Maagd richt zich op de kleine stappen die we moeten nemen om onze visie reëel te maken.  Schrijf dingen op (Maagd). Wat is jouw mission statement? Richt je op de kleine details en maak je plan zo gedetailleerd mogelijk. In kleine stapjes komen we ver.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus is vernietigd in Schorpioen en is zowel kwetsbaar als strijdlustig. De moderne heerser van Schorpioen is Pluto – en net als Venus haar sextiel met Pluto nadert – las ik vanochtend over een politie agent in Oklahoma die tijdens zijn werkuren vrouwen verkrachtte. De agent koos zijn slachtoffers zorgvuldig uit – vrouwen met problemen uit verpauperde buurten die hij dacht te ongeloofwaardig te zijn om geloofd te worden. De achternaam van de agent resoneert ook met Schorpioen/Pluto vind ik: Holtzclaw !

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het positieve aan Venus in Schorpioen is dat het ons de kracht geeft  – om voor onszelf op te komen. Venus is onze passie – en door het verband met de oude heerser van Schorpioen d.w.z. Mars –  geeft Venus in Schorpioen ons de wilskracht om te vechten voor onze passie. De Venus/Pluto sextiel is donderdag exact. Tevens, de Mars/ Schorpioen ondertoon – wordt extra benadrukt door de wederzijdse receptie tussen Venus en Mars. Met andere woorden: voor jezelf opkomen (Mars) verbetert je relaties (Venus) !!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week maakt Mercurius in Steenbok twee interessanten aspecten met de buiten planeten: een sextiel met Neptunus op Maandag exact en een conjunctie met Pluto op zaterdag exact. Mercurius in Steenbok (evenals als Jupiter in Maagd) houdt zich bezig met de werkelijkheid. Aarde wil meetbare resultaten zien. De uitdaging voor Mercurius is om open te zijn voor nieuwe mogelijkheden terwijl het allerminst zeker is of die nieuwe mogelijkheden/plannen/projecten kans op slagen hebben. Vooral de Mercurius/Pluto verbinding is diep en intens. In de mythologie begeleidde Mercurius de ziel naar de onderwereld, naar Pluto’s rijk. Beide planeten hebben een verbinding met transformatie.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Alles bij elkaar opgeteld wordt dit een week waarin we ons op ons toekomst potentieel kunnen richten. Een week om onszelf uit te dagen – zodat er ruimte kan onstaan voor verassende, nieuwe initiatieven.

Het nieuwe jaar lonkt… De tijd is rijp voor je eigen reading 2016? Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Jupiter en de Maansknopen – Wat is jouw Mission Statement?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *