Astrologieblog Weekhoroscoop: Zonnewende met een sterke, vrouwelijke, inborst

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanavond wordt de langste nacht. We zitten midden in de winter – echter – als ik naar buiten kijk – ben ik niet overtuigd. De vogels laten mijn winter voer staan – en op de Ringdijk gisteren zag ik narcissen in de bloei. Ergens verlang ik naar een echte koude winter – met sneeuw en ijs – alhoewel ik ken de spreuk: wees voorzichtig met wat je wenst, het zou eens kunnen uitkomen 🙂

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen maakt de Zon de overstap van energiek, enthousiast Boogschutter – naar serieus, grondig, Steenbok. Deze overgang signalleert het begin van een maand waarin we – als we slim zijn tenminste – optimaal gebruik kunnen maken van de Steenbok talent om orde op zaken te brengen. Steenbok is gestructureerd, ‘hands-on’ en in (bijna alles) op het eind resultaat gericht. Steenbok spant zich in om concreet resultaten te halen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik vind de horoscoop voor de Steenbok ingres fascinerend. capricorn ingress

Astrologieblog Weekhoroscoop: In deze horoscoop, staat de Zon ongeaspecteerd – maar de Maan in Stier daarentegen- is onderdeel van twee vliegers. Een vlieger is een interessante aspect configuratie – zo genoemd – omdat het op een vlieger lijkt (zie horoscoop). Het apex planeet in vlieger één is Chiron! In beide vliegers staat de Maan in Stier opposiet Venus in Schorpioen. De twee aspecten van de feminine staan tegenover elkaar. De vrouw als verleidster, als uitdagende sirene, die scherp van haar eigen sexualiteit bewust is, staat tegenover de vrouw als beschermster van het huis & gezin, die zowel trouw als geduldig is (Maan in Stier). Venus in Schorpioen & Mars in Weegschaal zijn in wederzijdse receptie – en beminnen elkaar. De Maan staat driehoek Mercurius/Pluto in Steenbok – en driehoek Jupiter in Maagd (conjunct de noord knoop). De energie is zeer bevoorderlijk voor de expressie van gevoelens – en ook voor taboe onderwerpen (Pluto/Schorpioen). Nogmaals … met Chiron als belangrijke apex planeet – moeten we ruimte laten voor ‘het innerlijke weten’ en voor de wijsheid die diep van binnen komt – die ‘dingen weet’. Als we ons innerlijke weten kunnen omarmen en ipv onze innerlijke stem weg te duwen ernaar kunnen handelen –  komt de kracht v.d. vlieger tot uiting. Als we bereid zijn om naar moeilijke dingen te kijken  – kunnen we vooruitgang boeken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De tweede vlieger – heeft Venus in Schorpioen als apex planeet. Venus is in twaalf – en spontaan kwam een citaat van Oscar Wilde in mij op: ‘de liefde die haar naam niet durft te zeggen’. Als je in een mooie relatie bent kan het een keuze zijn om gevoelens voor een ander te verzwijgen. Venus in 12 heeft geheimen. Venus in 12 kan ook te maken hebben met moeilijkheden in het uiten van liefde en genegenheid. Venus nu als apex in de tweede vlieger – daagt ons uit om te oefenen in de expresssie van affectie en onze gevoelens te laten zijn. Prachtige energie. De invloed van de Steenbok ingres – duurt volgens sommige astrologen maanden in feite tot aan de lente equinox. De zonnewende vindt plaats morgen ochtend – en heeft dit jaar een hele sterke vrouwelijke inborst.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag voor kerst – staat Venus sextiel Jupiter – en op 1e kerstdag zelf – staat Mercurius driehoek Jupiter. De kracht van Jupiter is om mensen bij elkaar te brengen. Jupiter is inclusief: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Maagd (het teken waar Jupiter zich nu bevindt) is bescheiden. Misschien herinnert Jupiter in Maagd ons dat er aan gezelligheid geen duur prijskaartje hoeft te hangen. Het genieten van elkaars gezelschap is het aller belangrijkst. Jupiter in Maagd doet ons beseffen dat dienstbaar zijn – iets voor een ander doen – voldoening geeft.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik ben uitermate tevreden met de 570 euro die ons astrologen benefiet heeft opgebracht. Voor dat bedrag kunnen aardig wat kerstdiners worden opgediend. Ik vind het ook altijd geweldig om de ‘buiten wereld’ te laten zien dat astrologen praktisch en dienstverlenden kunnen zijn! De fondsenwerver van de Regenboog was ook van ons onder de indruk en schreef: ‘Wat een mooie actie! Ik heb het al aan mijn collega’s verteld die ook enthousiast zijn over je initiatief. Ik heb de site bekeken en gezien dat jullie vrijwel alles gaan overboeken naar De Regenboog Groep.’ Op deze manier kunnen wij ook het beeld dat mensen van astrologie en astrologen hebben – verruimen!

Astrologieblog Weekhoroscoop: De dag na Kerst – gaat Uranus vooruit. Verwacht het onverwachte. Ik voel roering en opwinding. Stroom, vluchten, nieuwsberichten, alle Uranus zaken – worden eventjes gehighlight. Uranus legt al zijn gewicht op de 17e graad van Ram.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Gezien de nadruk op de vrouwelijke planeten (de Maan en Venus) in de zonnewende, vind ik de sabian symbol voor de 17e graad van Ram interessant. Ik citeer uit Dane Rudhyar’s ‘An Astrological Mandala’, p.63

Two dignified spinsters sitting in silence ; The ability to transform a natural lack of potency into poise and inner serenity ; … a special kind of dualism of experience…

Het beeld van deze twee vrouwen – die tegenover elkaar zitten – resoneert met de ingres horoscoop, waar Maan en Venus opposiet elkaar zijn.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het jaar nadert nu zijn einde. Ik hoop deze week nog vaker op astrologieblog te posten. Een terugblik op 2015 zou op zijn plaats zijn – evenals een kijk vooruit naar 2016. Even goed om te weten: Mensen die tot 15 januari hun jaar horoscoop reading bestellen – krijgen de mp3 reading ‘Wees de Verandering’ erbij als cadeau.

Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam
erkend praktiserend lid van de AVN

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , , , , , , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Zonnewende met een sterke, vrouwelijke, inborst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *