Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Schorpioen en Pluto in Steenbok een stevig fundament voor 2016

Astrologieblog Weekhoroscoop: In Steenbok tijd, vieren we de terugkeer van het licht. Na een periode van duisternis en verwijdering, keert de Zon als het ware om en de dagen beginnen zich weer te lengen. De viering van de zonnewende en de Kerst gaat gepaard met het maken van veel licht: we branden lampen, karsen en als het kan, maken we ook vuur. Dat dit groot feest onder de Steenbok valt  (die de reputatie heeft serieus en ambitieus te zijn ) – laat een ander gezicht van de Steenbok zien. De bok houdt van een party en Oud/Nieuw wordt ook onder zijn auspicieen gevierd.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag staat de Zon sextiel met Neptunus. Neptunus symboliseert verbondenheid, het idee van erbij horen – zowel met onszelf als met anderen. Neptunus in Vissen laat een oceaan van onbestemde mogelijkheden zien. In tegenstelling, symboliseert de Zon de kern des dingen, het kloppende hart, het unieke zelf. Hoe dichter we bij onze eigen kern kunnen komen, hoe beter in staat we zullen zijn om keuzes te maken die bij ons passen. Aarde en water werken goed samen en aan het einde van 2015 – laat Neptunus ons zien welke kansen en mogelijkheden om te groeien er voor ons liggen. Net als de god Janus – nemen we even de tijd om zowel terug als vooruit te denken. We zien het potentieel dat in het nieuwe verborgen zit. Neptunus in Vissen legt als het ware een smorgasbord voor ons klaar. De Zon in Steenbok maakt het mogelijk om daaruit verstandige keuzes te maken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eveneens op dinsdag staat Mercurius vierkant Mars. Woorden als wapens: een scherpe tong!  Er wordt geen doekjes om de waarheid gewonden. Mercurius staat in Steenbok – en Mars in Weegschaal ! De uitdaging is om niet in termen van zwart/wit te denken. We moeten proberen de nuances te zien en ervoor zorgen dat een gesprek niet doodloopt. Weegschaal heeft oog voor de ander!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Woensdag maakt Venus de overstap van Schorpioen naar Boogschutter. De inhibities vallen weg. De angst om in de liefde gekwetst te worden, verdwijnt. Venus in Boogschutter wil vrijheid en gebondenheid, liefde en autonomie. Boogschutter heeft in alles de ruimte nodig die eigenlijk uit vertrouwen geboren is. Boogschutter is minder achterdochtig dan de Schorpioen en zoekt een speelkameeraad, een partner in crime. Dat Venus later vierkant Neptunus en conjunct met Saturnus komt te staan – doet er even niet toe!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op oudejaarsavond lopen alle planeten vooruit. De Zon nadert Pluto en dient als een herinnering dat het leven een continu proces van reorganiseren, transformeren en regenereren is. We mogen niet stilstaan. Wat stagneert moet ruimte maken voor vernieuwing. De overgang van 2015 naar 2016 wordt bezegeld door de verhuizing van de planeten Mercurius (op zaterdag) en Mars (op zondag).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius in Waterman is wetenschappelijk ingesteld en ziet de waarheid als iets dat bewezen moet worden. Mercurius in Waterman is serieus en kan niet voor de gek gehouden worden.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Er zit ontembare energie achter Mars in Schorpioen. Hij schrikt zich nergens voor terug en daarom is het belangrijk dat deze ‘power’ constructief gebruikt wordt. Een krachtig receptie tussen Pluto in Steenbok en Mars in Schorpioen – biedt een stevig fundament voor 2016. In deze eerste periode van 2016 worden plannen gesmeed en goed uitgewerkt. Met de Zon in opportunistisch Steenbok kunnen nieuwe wegen bewandeld worden, zowel op het gebied van werk, als op het gebied van de liefde. Dit is zeer constructieve energie – en als wij hier goed gebruik van maken – kunnen we echt knallend het nieuwe jaar ingaan !!!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het jaar nadert nu zijn einde.  Mensen die tot 15 januari hun jaar horoscoop reading bestellen – krijgen de mp3 reading ‘Wees de Verandering’ erbij als cadeau.

Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *