De Astrologie van 2016 in een notendop

De astrologie van 2016 in een notendop:
Op oudjaarsavond – zat ik met vrienden om tafel. Eentje vroeg mij als astroloog – wat ik kon zeggen over 2016. Ik heb een aantal minuten over 2016 gesproken en de essentie van dat gesprek deel ik nu met wat aanvullingen aan jullie mee.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Het jaar 2016 kun je – wat de energie betreft – bijna in twee delen. Tot eind zomer 2016 wordt de boel gedomineerd door de aanwezigheid van soms een overdosis van beweegelijke energie  – gevolgd vanaf de herfst door een jaar lang periode van constructieve, doel georiënteerde energie.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Beweegelijke energie biedt ons de mogelijkheid om te experimenteren en met nieuwe mogelijkheden te spelen. Spelen betekent dat we niet aan een bepaald doel of uitkomsten vast hoeven te zitten. Beweegelijke energie vraagt een grote aanpassingsvermogen. We moeten bereid zijn ons eigen standpunt aan te passen en niet star in ons denken en doen te zijn. Vanzelfsprekend hebben mensen die vanuit hun basis karakter veel planeten in de beweegelijke tekens (Tweeling, Maagd, Boogschutter, Vissen) hebben, het veel makkelijker  – dan mensen die planeten voornamelijk in het vaste kruis (Stier, Leeuw, Schorpioen, Waterman) hebben. We moeten leren met onzekerheid om te gaan – en leren hoe we daar ons voordeel uit kunnen trekken. Wat dit betreft is 2016 een jaar vol mogelijkheden. We krijgen een vrij briefje van de kosmos om dingen uit te proberen – en – als die dingen ons niet bevallen – mogen we er ook mee ophouden !! Eigenlijk wat we zoeken – zijn nieuwe manieren om voldoening uit het leven te halen – en om dichterbij ons eigen kern interesses te komen. Als we proberen dingen af te dwingen van onszelf of anderen, verslapt onze aandacht. Zodra we proberen dingen teveel te definiëren ontglipt ons de essentie.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Hoogtepunten in het beweegelijke kruis zien we in maart. Rond de tijd van de zonsverduistering op 9 maart (in 19 graad Vissen) staan 7 (8 als we Chiron meenemen) planeten in het beweegelijke kruis. Jupiter staat paal tegenover de Zon/Maan. De uitdaging hier is – vooral als er sprake is van een crisis – om bereid te zijn om alles even los te laten. Misschien moeten we ervaren hoe het is om aan een bepaalde situatie niets te kunnen doen. Neptunus representeert o.a. dit principe van overgave. Er is wijsheid in de Vis – die als geen ander weet dat dingen zichzelf kunnen oplossen als we de ruimte kunnen vrijmaken. Het kan soms wijs zijn om weg te lopen. We moeten leren vertrouwen te hebben in het leven dat zich voor ons ontvouwt. Dit is niet een jaar om dingen af te dwingen.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Met zoveel planeten in het beweegelijke kruis moeten we in 2016 leren jongleren: we moeten meerdere ballen in de lucht kunnen houden.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Een tweede hoogtepunt valt begin juni als de planeten in Tweeling  – van het beweegelijke t-vierkant – een grote kruis maken. En wederom rond de tijd van de zonsverduistering op 1 september 2016. Tijdens de september zonsverduistering staan wederom 7 (8 met Chiron) planeten in het beweegelijke kruis. Met de Noorderlijke maansknoop in Maagd in het beweegelijke kruis – ga ik er van uit – dat ik wel oog moet hebben voor de kleine details en voor het dagelijkse leven. Dat ik op de juiste manier aandacht aan dingen moet geven. Centrale vraag moet zijn: werkt het? Indien niet – kan ik d.m.v. kleine aanpassingen wat aan verbeteren? Mercurius is heer van zowel Tweeling als Maagd en Mercurius is super intelligent !

De astrologie van 2016 in een notendop:
De tweede helft van het jaar begint op 9 september – als Jupiter de overstap maakt van Maagd – naar Weegschaal. Vanaf dat moment – staan Jupiter en Saturnus in een positieve wederzijdse receptie met elkaar: m.a.w. ze werken doelgericht samen. Dit is zeer constructieve energie die de weg vereffent voor de Saturnus/Uranus driehoek van 2017. Het lijkt alsof de tijd van spelen en experimenteren overgaat in een tijd van hard werken aan specifieke projecten.

De astrologie van 2016 in een notendop:
Als we gedurende de eerste helft van 2016 onszelf de vrijheid kunnen geven om met mogelijkheden te spelen – begint een weg zich voor ons te openbaren. Het is alsof we door de bomen ineens een bos ziet. Er komt een overzicht die er misschien wel intuitief gedurende het eerste helft van het jaar wel aanwezig maar niet goed zichtbaar was. Ons vertrouwen wordt beloond. Zodra we ‘het innerlijke weten’ hebben, kan de energie zich opnieuw rondom een doel bundelen. Jupiter/Saturnus maken samen een heel sterk team: visie krijgt ineens de juiste middelen om van de grond te komen. Op 10 september vindt de derde en laatste vierkant tussen Saturnus en Neptunus plaats. 2016 eindigt onder de ontluikende inspiratie van een Saturnus/Uranus driehoek.

Ik wens al mijn lezers een gezond en gelukkig 2016. In 2016 sta ik -zoals altijd-  klaar om jullie astrologisch van dienst te zijn.

Hartelijke groet,

liz by zeldaElizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, QHP
360 Degrees Astrology
Amsterdam

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op De Astrologie van 2016 in een notendop

  1. Pingback: Astrologieblog Weekhoroscoop: Alweer een eclips? Wees jezelf.. en ‘enjoy the ride’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *