Mars in Schorpioen

Mars in Schorpioen: Mars symboliseert de energie van de krijger – en meer dan welke andere teken dan ook – symboliseert Mars in Schorpioen de bereidheid om (letterlijk of figuurlijk) voor iets te sterven. Als het gaat om een ideaal, een ander mens, of iets dat verwezenlijkt moet worden, is Mars in Schorpioen bereid om offers te maken om dat doel te bereiken. Mars in Schorpioen schrikt nergens voor terug.

Mars in Schorpioen wordt gekenmerkt door enorme kracht en energie, zowel geestelijke energie als lichamelijke energie. Deze stand gaat gepaard met ontembare energie. Van de vroege ochtend tot de late avond – zonder pauze – doorgaan tot het werk af is.

Mars in Schorpioen werkt het beste als het zich voor een doel in kan zetten. Er is weinig angst aanwezig. Dit is ook snijerige energie – die absoluut tot de kern van dingen door wil dringen om dingen bloot te leggen. Dit is een stand voor een chirurg die d.m.v. snijden – genezing tot stand brengt.

Nogmaals Mars in Schorpioen is bereid om offers te maken en kan desnoods van droog brood leven. Mars in Schorpioen ziet franje voor wat het is: mooi makerij. Mars in Schorpioen is in de essentie van de dingen geinteresseerd en franje leidt van de essentie af.

Mars in Schorpioen wordt ook door passie gekenmerkt. Seks wordt als een toegangspoort ervaren die tot de ware essentie van zelf en ander leidt. Er kan belangstelling voor tantra of andere uitingen van sexualiteit zijn die een gelegenheid bieden diepere lagen in het zelf te leren kennen.

Mars in Schorpioen wordt door diepgang gekenmerkt. Interesse – indien getoond – is oprecht. Afhankelijk van de huis plaatsing en de aspecten die Mars ontvangt- kan Mars in Schorpioen het doorzettingsvermogen geven om tot grote prestaties te komen.

Mars in Schorpioen moet zich wel realiseren dat niet iedereen in staat is om dezelfde prestaties te leveren. Niet iedereen beschikt over dezelfde energie levels. Daarnaast moet Mars in Schorpioen proberen sensitief te zijn en oog voor de ander te hebben. Mars in Schorpioen mensen moeten oppassen dat hun energie constructief gebruikt wordt. Als ze met de rug tegen de muur staan – kunnen ze als het ware over lijken lopen. Het kan ze eventjes niet schelen wat er met de ander gebeurt.

Na de ontdekking van Pluto in 1930 – kreeg Pluto de heerschappij over het teken Schorpioen – maar in mijn opinie – blijft er een zeer sterke relatie tussen de planeet Mars en het teken Schorpioen. Ik beschouw Mars nog steeds als de heerser van Schorpioen.

Begin 2016 staat Mars op de cusp van Schorpioen en dit zijn een aantal citaten van beroemdheden die deze ‘ijzer sterk’ plaatsing hebben.

‘Discipline is the soul of an army. It makes small numbers formidable; procures success to the weak…’ George Washington;
‘The weak can never forgive. Forgiveness is the attribute of the strong.’ Gandhi;
‘No one can make you feel inferior without your consent.’ Eleanor Roosevelt;
‘The only strategy that is guaranteed to fail is not taking any risks’ Mark Zuckerberg;
‘Turn your wounds into wisdom.’ Oprah Winfrey.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *