Astrologieblog Weekhoroscoop: Hoe Mercurius in Waterman sommige plannen naar een iets hoger niveau tilt

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Wat de astrologie betreft, wordt de eerste week van 2016 een behoorlijke volle!!! Nu Mercurius stilstaat en vanaf morgen retrograde gaat lopen – biedt Mars in Schorpioen enige hoop dat niet al onze goede voornemens in de eerste week van 2016 sneuvelen! Mars in Schorpioen heeft de neiging zich ergens in vast te bijten – en Mercurius terug in het teken Steenbok vanaf vrijdag – tilt sommige plannen meteen al naar een iets hoger niveau.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik vind het bijzonder interessant dat Mercurius in de eerste graad van Waterman stilstaat. Dit is nml. de graad van de volgende conjunctie van Jupiter/Saturnus die in 2020 plaatsvindt. De 2020 conjunctie is bijzonder omdat het de overgang markeert tussen twee tijdspannen. Sinds 1842 – vielen de conjuncties van Jupiter/Saturnus in het element aarde en als mensheid hebben we ons sinsdien steeds meer met de materieele wereld gebonden.* We hebben antwoorden in de materie gezocht en gepoogd een wetenschappelijk antwoord voor alles te krijgen. Vanaf 2020 zullen gedurende ongeveer 240 jaar – de conjuncties van Jupiter/Saturnus in het lucht element vallen. Lucht vertegenwoordigt samenwerking, verbinding en het algemeen (of groeps) belang. Mocht er zoiets als een Waterman tijdperk zijn, dan voor wie oren heeft om te horen kan deze stilstaande Mercurius een heraut zijn. Ik ga nu iets geks zeggen. Neem even de tijd vandaag om vooruit te kijken. Pak een schrift – en zet je eigen toekomst visie op papier ! Focus op je toekomst, maar begin klein. Waar wil je over een jaar zijn? Ga brainstormen. Probeer die weg voor je zelf in beeld te krijgen: dat beeld hoeft nu niet eens heel scherp te zijn, maar het zal wel in je geest doorwerken en groeien. Als je kookt, zorgt de afbeelding van de chocolade cake ervoor dat je moeite doet om de cake te maken. Dit is een moment van visie. Mijn eigen tekst is al geschreven!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dinsdag en voor de tweede keer binnen een week, staat Mercurius vierkant Mars, maar met één verschil: Mercurius staat nu in Waterman en Mars in Schorpioen. Scherpte. Woorden kunnen als wapens dienen.  Intensiteit. Op dinsdag staat Venus vierkant hoog sensitief Neptunus: kwetsen of gekwetst worden? Doe niet mee aan dit soort spelletjes! We kunnen kiezen om deze energie positief te benutten: een top dag om door moeilijke stof heen te snijden. Plannen kunnen worden herzien. Het vermogen om zowel lichamelijk als geestelijk zwaar werk te verrichten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mid-week staat de Zon in Steenbok voor grote uitdagingen. De Zon/Pluto conjunctie op woensdag wordt gevolgd door een Zon/Uranus vierkant op donderdag. Zodoende wordt er nieuw leven in de Uranus/Pluto vierkant geblazen. Er komt een grote nadruk op organisatie en op kern activiteiten. Het is ook een oproep om te innoveren en om nieuwe methodes toe te passen. Jupiter staat nu ook stationair in Maagd een indicatie dat frustratie een aanleiding kan zijn om ons leven ’te tweaken’. Met kleine aanpassingen kunnen dingen veel beter geregeld worden. Met het oog op het beweegelijke kruis – het is een tijd om met nieuwe mogelijkheden te spelen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vrijdag begint Jupiter aan zijn retrograde periode pas op 10 mei gaat hij weer vooruit. Eveneens op vrijdag, keert Mercurius terug naar Steenbok. Op 22 & 30 januari staat Mercurius wederom conjunct Pluto. Het is tijd om aan de slag te gaan met onze negatieve gedachten: schrijf ze op en gooi ze in de prullebak!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Door de liefdevolle aandacht van Venus op zaterdag fleurt Saturnus helemaal op. We kunnen ineens beseffen hoe belangrijk sommige mensen voor ons zijn. Saturnus geeft vorm aan wat ons dierbaar is. Het geven en ontvangen van liefde. Ouderen in het voetlicht – of – serieus met relaties omgaan.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Onder de nieuwe maan op zondag (conjunct Mercurius en driehoek Jupiter) wordt de toon van 2016 gezet: Denk groot – begin klein.

* Er was een zgn. ‘maverick conjunction’ van Jupiter/Saturnus in 10 degrees Weegschaal op 1 januari 1980. In deze horoscoop stond Mars in zero degrees Waterman.

Mensen die tot 15 januari hun jaar horoscoop reading bestellen – krijgen de mp3 reading ‘Wees de Verandering’ erbij als cadeau.

Voor informatie over de 2016 readings… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Hoe Mercurius in Waterman sommige plannen naar een iets hoger niveau tilt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *