Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Bowie en Mercurius

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius is retrograde en sinds afgelopen zaterdag kon ik niet bij mijn WP dashboard komen. Gisteren vlogen de emails tussen mij en mijn host ‘Antagonist’ heen en weer. Uiteindelijk – laat in de middag –  kon ik weer bij mijn site komen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Ik had sterk het gevoel toen ik mijn vorige weekhoroscoop schreef – dat de station van Mercurius in zero graad Waterman – belangrijk was. Ik schreef: “Ik vind het bijzonder interessant dat Mercurius in de eerste graad van Waterman stilstaat. Dit is nml. de graad van de volgende conjunctie van Jupiter/Saturnus die in 2020 plaatsvindt…… Lucht vertegenwoordigt samenwerking, verbinding en het algemeen (of groeps) belang. Mocht er zoiets als een Waterman tijdperk zijn, dan voor wie oren heeft om te horen kan deze stilstaande Mercurius een heraut zijn.’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op 8 januari, met Mercurius in 0°23 Waterman, heeft de artiest David Bowie op zijn verjaardag, Blackstar zijn allerlaatste album uitgebracht.  ‘Wie oren heeft om te horen…’ Het is duidelijk dat Blackstar wel aanwijzingen geeft over het naderende einde van een van de grootste artiesten ooit. De videos voor de album zijn onheilspellend mooi. Deze prachtige Waterman – Mercurius stond stil – paal tegenover de Maan op de descendant in Bowie’s horoscoop. Deze Mercurius was in Bowie’s 12e huis (het huis van beproevingen)  – maar conjunct de ascendant (o.a. de ziel en het geboren worden). Bowie was androgyne, origineel en tot aan het einde toe – in al zijn gedaantes – helemaal zichzelf. In mijn opinie, zou Bowie zelf een heraut van het Waterman tijdperk kunnen zijn. Bowie’s ascendant staat in 3°06 Waterman!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Woensdag staat Venus driehoek Uranus. Als Venus en Uranus in verbinding met elkaar staan dan kunnen onze relaties als decor dienen voor grote innerlijke veranderingen. Relatie vraagstukken of creatieve ondernemingen komen in een hogere versnelling te staan. Venus driehoek Uranus is non-conformistisch. Mid-week worden we dus uitgedaagd om onze eigen regels te schrijven en onze eigen originaliteit te laten zien.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op vrijdag staat Mercurius in Steenbok voor de tweede keer driehoek Jupiter in Maagd (de eerste driehoek was op 25 december). In feite is dit dus een herkansing. Jupiter in Maagd richt zich op de kleine stappen die we moeten nemen om een doeltreffend levensplan te maken.  Schrijf (Mercurius) dingen op (Maagd). Steenbok houdt van struktuur. Dingen die op papier staan – krijgen onmiddellijk vorm. Wat is jouw mission statement? Richt je op de kleine details en maak je plan zo gedetailleerd mogelijk. In kleine stapjes komen we ver.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een korte weekhoroscoop. Hieronder de horoscoop van David Bowie – en een link naar een kort maar heel leuke blogpost over Bowie’s last album, van de Oxford astrologer.

Ook de horoscoop van Bowie’s solaar horoscoop – tevens ook de releasedatum van Blackstar.

Elizabeth Hathway, MA, DFAstrolS, QHP

david bowie

 blackstar

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over Bowie en Mercurius

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *