De Geschiedenis, astrologie.blogo – liefde op het eerste bericht…

Hoe is het eigenlijk begonnen?  Plotseling en op een typisch Uranische wijs zou je kunnen zeggen.
Het werd duidelijk tijdens de 2004 verkiezingen in de VS – dat een hoge percentage stemmers – hun informatie via online dagboeken (webblogs) kregen. Een site zoals “The Drudge Report” bijvoorbeeld – kreeg op 2 Nov. 2004 – 36 miljoen bezoekers!!  Astrologie is beheerd door Mercurius (oude heerser) en Uranus (nieuwe heerser) en is het m.i. logisch dat astrologie en internet bestemd waren  om een innige relatie met elkaar te hebben.

Maar aan het einde van 2005 waren er weinig astro-bloggers. In november 2005 – gaf deze Amerikaanse site –  een lijst van de top tien ‘astrology blogs’ (maar kwam niet verder dan acht). Een aantal van deze blogs bestaan nog steeds. Als engelstalige hield ik de ontwikkelingen bij – ook omdat het idee van een online astrologie magazine/dagboek/blog  – mij enorm boeide.

Eind 2005 – en geheel onverwacht –  eindigde mijn relatie met een van de eerste Nederlandstalig online dating sites: OneHello. Ik had er een aantal jaren voor deze groep gewerkt (vooral online onder de pseudoniem astro&cupido) – en ineens kreeg ik de nodige ruimte om een astrologie blog te schrijven. Ik ontmoette iemand die voor blogo – blogde – en besloot contact met Stephan Fellinger te maken. Zodoende is een van de eerste (indien niet de eerste) Nederlandstalige astrologie blog geboren. De horoscoop voor de eerste post die ik op astrologie.blogo geplaatst heb:  14 juli 2006, 18.26. Met de titel: “De Astro Orakel Vandaag”. Helaas heb ik in dat stukje niet gezegd welke planeten/tekens/huizen dat waren – alleen iets over de betekenis gezegd. Dat bericht is niet langer te zien op astrologie.blogo trouwens – maar straks wel op astrologieblog In ieder geval de horoscoop.

first entry blogo media

Ik heb ondertussen een astrologisch geschikt moment gekozen voor het lanceren van de nieuwe blog (nog niet online) astrologieblog.nl – hier meer over in een volgende blog.

In deel twee van deze afscheid van astrologie.blogo – ga ik kijken naar de horoscoop voor het artikel Bokito Springt Over Het Gracht. Dit artikel heeft wel wat in beweging gebracht. Het was een dure grap kun je zeggen 🙂 Tja… Ik heb wel wat met apen. Het Amsterdamse Astrologische Podium kun je afkorten tot AAP. Ik ben geboren onder het Chinese sterrenbeeld de aap en Bokito (een hele grote aap) heeft ervoor gezorgd dat ik nu zelf een sprong over de gracht neem. 🙂 wordt vervolgd.. (deze post werd eerst geplaatst op 3 maart 2011)

Elizabeth Hathway, DFAStrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *