Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Steenbok – Romantische voorstellingen worden aan de werkelijkheid getoetst

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Maandag  is een uitstekende dag om aandacht aan praktische zaken te besteden. De Maan in Stier loopt richting driehoek de Zon in Steenbok en driehoek Jupiter in Maagd. Venus vierkant Jupiter (ook exact op maandag maar voelbaar tot mid-week) is wat lastiger – en kan o.a. tot uitstel gedrag leiden. Het teken Boogschutter en de planeten Venus & Jupiter, hebben een sociaal karakter en kunnen makkelijk afgeleid worden. Maagd daarentegen is bezig met focus – en de kern principe van de week is eigenlijk om onderscheid te maken tussen wat belangrijk is en niet.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars driehoek Neptunus – eveneens exact op maandag – wijst naar onze dromen. Mars in Schorpioen heeft enorm wilskracht en daagt ons uit om van onze dromen, doelstellingen te realiseren. Als we het kunnen dromen dan kunnen we het realiseren. Normaal gesproken blijft Mars een paar maanden in een teken – maar dit jaar loopt Mars retrograde tussen 17 april en 30 juni. Mars verlaat Schorpioen op 6 maart – maar tussen 27 mei – 2 augustus, keert hij terug. We moeten wellicht een lange adem hebben – maar plannen die nu gesmeden worden – keren later in het jaar terug.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Woensdag maakt de Zon de overstap naar de tweede winter teken Waterman. Waterman is een lucht teken – en is op dit moment de enige planeet in het element lucht. Lucht maakt het mogelijk om een zakelijk gesprek te voeren omdat lucht de emoties buiten kan houden en het alleen over de feiten of de afspraken kan hebben. Dit kan soms hard voelen. Mensen met autoriteit kunnen dan ook in de vuurlinie komen te staan of van gevoelloosheid beschuldigd worden. Met Mercurius vierkant Uranus eveneens op woensdag – komt een moeilijke beslissing/bericht naar buiten, of een rapport wordt gelekt. Mercurius/Uranus kan ook schokkend nieuws zijn – of nieuws over een echte wetenschappelijke doorbraak.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Op vrijdag is de Maan in haar eigen teken Kreeft. In de vroege ochtend staat de Maan driehoek eerste met Neptunus en vervolgens met Mars. Wees bewust bij het wakker worden ! Welke gedachten komen spontaan bij je op? Het is handig om pen en schrift bij je bed te hebben!

Op vrijdag staat de retrograde Mercurius wederom conjunct met Pluto. De eerste conjunctie viel op 19 december. Diepgang in het denken is nu heel belangrijk. Wij zitten in de periode vlak voor de volle maan. Op vrijdag staat de Maan opposiet Mercurius/Pluto. Objectiviteit! Maar ook kritiek ! In je eigen analyse van een situatie- probeer meerdere kanten te (laten) zien. De laatste aspect die de Maan maakt – is een sextiel met Jupiter in Maagd. Zoals altijd: the devil is in the detail! Dus heb oog voor de kleine details!!

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Op zaterdag maakt Venus de overstap naar Steenbok. Waar Boogschutter vrijblijvend en zoekend is, is Steenbok uit op zekerheid. Aarde wil de liefde tastbaar maken. Aarde is fysiek, lichamelijk en contact gericht. Venus in Steenbok is ook praktisch en pragmatisch ingesteld.  Romantische voorstellingen worden nu aan de werkelijkheid getoetst.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Omdat de volle Maan op zondag direkt na de verplaatsing van Venus valt, zou dit eveneens op een relatie crisis kunnen duiden. De Zon symboliseert de mannelijke principe – en de Maan de vrouwelijke. Bij een volle maan staan deze twee planeten ver uit elkaar. De Maan in Leeuw heeft een sterk gevoel van eigen waarde, is moedig en durft dingen te zeggen. De Zon in Waterman daarentegen kan op het persoonlijke vlak onzeker zijn. Al zal het misschien moeilijk zijn, een gesprek over de verwachtingen en de wensen is op zijn plaats. Als astroloog ben ik uitstekend geplaatst om te bemiddelen ! Astrologie kan je helpen een andere kijk op je relatie te hebben en kan je inzicht geven op je eigen rol daarin. Voor vrijblijvend informatie over de mogelijkheden, stuur een email: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

fullmoon4

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *