Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius conjunct Pluto, de inhoud van onze denkgeest

Astrologieblog Weekhoroscoop: Sinds 5 januari loopt Mercurius retrograde – vandaag staat Mercurius stationair conjunct Pluto en morgen loopt Mercurius weer direkt. Dit is het moment om een plan te evalueren of de afspreken op een rij te zetten zodat ze voor iedereen helder zijn. De Mercurius/Pluto conjunctie markeert het begin van een nieuw jaarcyclus – en geeft het begin van een nieuwe fase aan. Pluto heeft met ondergrondse of onzichtbare processen te maken, met afbraak en regeneratie. Mercurius heeft met waarnemingen en communicatie style te maken. Steenbok legt de nadruk op het uitvoeren van plannen, op persoonlijke ambities en op het realiseren van onze doelen. We hebben een hele week de tijd om onze gedachten over een belangrijk onderwerp op een rij te krijgen. De Mercurius/Pluto conjunctie is exact op zaterdag. Echter, vanaf morgen ochtend staat de Maan in praktisch, doelgericht aarde teken Maagd. Schuw niet om veranderingen door te voeren! Een goed begin is het halve werk.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Tot na de zomer wordt het beweegelijke kruis door de stand van de Maan extra benadrukt. Als de Maan in een beweegelijke teken staat (d.w.z. Tweeling, Maagd, Boogschutter of Vissen) krijgt het kruis extra lading. We kunnen als het ware met signalen en emoties overspoeld worden. Met Jupiter in Maagd vormen onze overtuigingen gedachten – en deze gedachten kunnen emoties (de Maan) oproepen. Neptunus heeft o.a. met verslavingen te maken –  en met Neptunus in Vissen opposiet Jupiter kunnen we  onszelf als ‘slachtoffer’ gaan voelen of de illusie hebben dat onze problemen door anderen veroorzakt zijn. Wat Saturnus in Boogschutter betreft kunnen we als het ware in onze eigen overtuigingen vast komen te zitten. Als bepaalde zekerheden wegvallen of niet meer relevant zijn – kan er ook sprake zijn van een crisis. Neptunus doet ons graag in geloven dat we zelf niet bij machte zijn om zelf iets aan de situatie te veranderen. Dit is heel ’tricky’ energie waar we nu mee geconfronteerd worden. Probeer daar een keer goed op te letten: de Maan is in Maagd vanaf dinsdag ochtend (04.46) tot donderdag middag (15.59).

Astrologieblog Weekhoroscoop: Uren na de Mercurius/Pluto conjunctie op zaterdag staat Venus in Steenbok sextiel Neptunus. Sensitiviteit en bewustzijn; liefde en sympathie; een sfeer van subtiele veranderingen in een relatie. De Zon staat nu in Waterman – een teken van broeder en zusterschap. Onze idealen worden aangestippeld. Saturnus is heerser van zowel Steenbok als Waterman. De dag heeft een serieuze maar ook een prettige ondertoon. Gesprekken die ergens over gaan!

Astrologieblog Weekhoroscoop: Echter, de week draait om de energie van de Mercurius/Pluto conjunctie. Deze huidige conjunctie is gebonden met gebeurtenissen rondom 19 december 2015 (1e conjunctie), 22 januari (2e conjunctie) en 30 januari (3e conjunctie). Vallend juist in het midden van de teken Steenbok – gebonden met de transformerende kracht van Pluto – en de evoluerende energie van Uranus –  krijgen we de kans van een ‘life time’ om bij de wortel van ons eigen denkgeest te komen. Transformatie en het werken met de ziel op een diep niveau. Wil je meer weten over hoe deze energie in je eigen horoscoop zich manifesteert? Voor informatie stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Mercury conjunct Pluto

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *