Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Pluto – nieuwe ontwikkelingen in onze relaties

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus conjunct Pluto
Vanochtend om 04.41 stond Mercurius exact vierkant met Uranus. Om half vijf ben ik wakker geworden. Mijn hoofd stroomde vrijwel gelijk vol gedachten en zij bleven maar komen. Na een uur draaien en keren, was ik het zat. Opstaan en ‘iets’ doen, leek mij de beste optie. Dit is een van de manieren waarop Mercurius vierkant Uranus zich kan manifesteren!!

Astrologieblog weekhoroscoop:
Momenteel staat Mercurius in hardwerkende, pragmatische Steenbok en Mars in zijn eigen teken, wilskrachtige en tot de kern doordringende Schorpioen. Op woensdag maakt Mars een sextiel met Pluto, een planeet die ons naar de diepere lagen in ons eigen psyche brengt. Eveneens op woensdag maakt de Zon een positieve verbinding met Saturnus. Deze bundeling van energie kan ons de daadkracht en zelfdiscipline geven om doelen te bereiken. Het is daarom belangrijk om onze doelen zo duidelijk en concreet mogelijk te maken. Wat willen we bereiken? Wanneer moet het gebeuren? Waarom willen we dat doen? Enz. enz. We moeten onze doelen niet met wensen (Neptunus) verwarren. Concrete doelen zijn altijd meetbaar. De doelen van Neptunus zijn meestal een beetje ‘vaag’.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Pluto – relatie astrologie
Volgende week maandag is de nieuwe maan in Waterman. Dit komende weekend – in de aanloop tot die nieuwe Maan – bouwt de spanning zich op. Met zowel de Zon als Mars sterk in beeld – moeten we opletten dat we niet over onze eigen energie grens heen gaan. Op zaterdag – maken de planeten (incl. de Maan) 13 aspecten met elkaar. Dit is echt veel op een dag.

Vrjdag komt de Maan in Steenbok te staan en op zaterdag staat zij conjunct met Venus en Pluto. Opgekropte emoties en geheimen kunnen nu heel toxisch zijn.

De conjunctie van Venus en Pluto signalleert het begin van een nieuwe fase in onze intieme of persoonlijke relaties. Misschien beseffen wij hoe intens onze eigen gevoelens zijn. De vraag is of we de juiste waarde aan onze eigen emoties toekennen. Pluto ruimt graag op en nu wordt er een kans aangeboden om negatieve emoties, zoals verbindingsangst, jaloezie, enz. op te ruimen. Als we dit kunnen doen,  worden onze relaties dieper en serieuzer.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Pluto – relatie astrologie
Wat onze relaties betreft, hangt er een zekere spanning in de lucht. De Zon/Uranus sextiel is eveneens op zaterdag exact. Uranus/Waterman wil graag vrijheid in gebondenheid en in een goede relatie hebben beide personen de vrijheid die zij nodig hebben. Echter.. De Maan/Venus/Pluto conjunctie gevolgd door een Maan/Venus/Uranus vierkant – laat een bepaalde grilligheid zien: een plotselinge breuk of ruzie behoren tot de mogelijkheden. Negatieve gevoelens kunnen ontstaan als onze behoeften niet worden vervuld. Dit weekend speelt de Maan een interessante rol – want zij geeft ons inzicht in onze gevoelens en de behoeften die daaruit voortkomen. Zon/Uranus biedt ons een kans om te oefenen in de vervulling van ons eigen behoeftenpatroon. Als we dit niet kunnen doen – komen er negatieve gevoelens naar boven. Mercurius driehoek Jupiter (ook exact op zaterdag !!) maakt het wel mogelijk om zaken bespreekbaar te maken.

De week eindigt onder een Zon/Mars vierkant gevolgd door een Venus/Mars sextiel. Misschien hebben we ergens een keuze tussen oorlog of vrede?  Misschien moeten we ons ergens voor inspannen om later te kunnen ontspannen? Schorpioen/Waterman kunnen prestaties leveren. Venus/Mars ook.

Een hele fijne week… Elizabeth

Wil je meer inzicht krijgen in je eigen relatie patronen of in een intieme relatie? Elizabeth heeft veel ervaring op dit gebied. Voor informatie over alle readings/Skype consulten/ face to face consulten… stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mit

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus conjunct Pluto – nieuwe ontwikkelingen in onze relaties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *