Astrologieblog Weekhoroscoop: Nieuwe Maan in Waterman – uit de startblokken komen

Astrologieblog Weekhoroscoop: Dit weekend keert Mercurius terug naar Waterman. Er komt vooruitgang in zaken die onder Mercurius retrograde – van 6 tot 25 januari – niet van de grond kwamen. In die periode keerde Mercurius terug naar Steenbok  – en wellicht speelde issues rondom het vinden van de juiste struktuur of het maken van de juiste afspraken, een belangrijke rol. Hoe dan ook… de weg is nu vrij, en we moeten doorgaan met wat we nu in huis hebben.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vandaag vindt de nieuwe maan in Waterman plaats. Het idee dat we nu ‘uit de startblokken’ komen, wordt versterkt. Een nieuwe maan signalleert een nieuw begin – en legt een focus op het gebied in de geboorte horoscoop waar het valt. Dit is – in sommige opzichten – een explosieve nieuwe maan. In mijn vorige week rubriek, schreef ik  ‘in de aanloop tot de nieuwe Maan – bouwt de spanning zich op.’ Deze nieuwe maan staat haaks op confrontatie zoekend Mars in doortastende Schorpioen. Woede, confrontatie, provocatie zijn uitdrukkingen die onder de planeet Mars vallen. Het teken Waterman daarentegen heeft een verband met ideologieën – en dictatuur.

Deze spanning wordt ook in het nieuws weerspiegeld. ‘Noord-Korea heeft zondag tot woede van buurlanden en de Verenigde Staten een langeafstandsraket gelanceerd. Het projectiel werd volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie afgevuurd vanuit een basis in het noordwesten van het buurland. …de VS reageert woedend. Washington riep de internationale gemeenschap op Pyongyang te laten zien dat “roekeloze acties serieuze gevolgen hebben”. Nationale Veiligheidsadviseur Susan Rice sprak over een “destabiliserende en provocerende actie”.

Astrologieblog Weekhoroscoop:
Het positieve aan een Zon/Maan/Mars vierkant is dat het een enorme ‘push’ geeft. Wie een doel voor ogen heeft – kan in een relatieve korte tijd veel bereiken. Aan de andere kant, een Zon/Maan/Mars vierkant maakt ook prikkelbaar, ongeduldig en gaat uit van de principe dat ‘het recht van de sterktse’ geldt. Zo’n spanningsaspect kan ook tot roekeloos gedrag leiden of de behoefte geven om van de concurrentie te winnen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De driehoek van Mars naar Chiron op dinsdag – is een uitnodiging om onze energie op een meer positef en helende manier te gebruiken. Dit kan een aanleiding tot zelfonderzoek geven.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de tweede helft van de week komt Jupiter in beeld. Op woensdag staat Venus driehoek Jupiter – en op zaterdag – staat Jupiter in sextiel met Mars. Jupiter speelt als het ware de rol van koppelaar – want door middel van Jupiter, komen Venus en Mars weer tot elkaar toe. Deze week op zondag is Valentijnsdag – en zeker in Amsterdam – komt Jupiter in Maagd in beeld. De commercie heeft Valentijnsdag ontdekt – en in de hoofdstad worden singles en couples – overspoeld door dingen om te doen. Het luxe probleem van Jupiter in Maagd is dat je een keuze moet maken uit de talloze keuzemogelijkheden!! Dat is pas echt moeilijk want het aanbod is overweldigend. Echter, deze planetaire verbindingen zijn harmonieuze en daardoor bevorderlijk voor persoonlijke en zakelijke relaties/aktiviteiten.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De komende maanden, ga ik veel meer aan mijn engelstalige web presence werken. Ik schrijf nu ruim tien jaar – als engelstalige – een nederlandstalige webblog!! Vorige week ben ik opzoek geweest naar de exacte datum dat David Bowie voor het eerst Iman ontmoette.  Deze week ga ik een drieluik over hun relatie schrijven – in het engels. Relaties zijn ontzettend belangrijk in ons leven en een van de top vragen die mensen aan een astroloog stellen is: wanneer ontmoet ik de man/vrouw van mijn leven? Een andere veel gehoorde vraag is: welke partner past het beste bij mij? Kan astrologie je met zulk soort vragen helpen? Absoluut.

worstel je met een relatie vraag? worstel je met problemen in je relatie? astrologie kan je veel inzicht in je levensvragen bieden
Voor informatie over Skype en andere soorten consulten, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week… Elizabeth

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *