Astrologieblog Weekhoroscoop: Eclips seizoen begint…

Astrologieblog Weekhoroscoop: Eens in de zoveel tijd is er week waar astrologisch gezien de planeten, de Maan uitgezonderd, geen contact met elkaar maken. In zo’n week, is de Maan een belangrijke speler want alleen door haar worden er verbindingen gemaakt.  De Maan heeft o.a. met vrouwen, geboorte, openbare ruimtes en met de eb en vloed, de stemmingen in het collectief te maken. Wat dit precies betekent – durf ik niet te zeggen – maar wat ik wel kan zeggen, is dat het een zeer opvallend gegeven is. Op dinsdag vormt de Maan vanuit Tweeling – een groot kruis: zij verbindt Neptunus met Jupiter en Saturnus. Op woensdag staat de Maan driehoek met de Zon: na de spanning van het grote kruis kan dit een Eureka moment zijn. Op donderdag zorgt de Maan in Kreeft – voor contact tussen Uranus en Pluto – en op vrijdag staat de Maan driehoek met Mars in Schorpioen. Maan in eigen teken – ontmoet Mars in eigen teken: dit is een krachtig moment: emoties zetten aan tot aktie; we kunnen onze emoties op een positieve manier inzetten. Op zaterdag staat de Maan in Leeuw – opposiet Venus en Mercurius in Waterman: een kloof misschien tussen denken en voelen. Vervolgens maakt de Maan een grote driehoek tussen Saturnus in Leeuw en Uranus in Ram. De Maan is weliswaar dichtbij de aarde – en deze week volop in beeld – maar zij is wispelturig: elke avond ziet de Maan er anders uit!

Deze week vinden er een aantal interessante verschuivingen plaats: op woensdag maakt Venus de overstap naar Waterman; op vrijdag maakt de Zon zijn entree in water teken Vissen. Nu dat de Zon in Vissen staat – het teken waar op dit moment de zuidknoop van de maan zich bevindt – gaan we de eclips seizoen binnen. Op 9 maart vindt er een zonsverduistering plaats, gevolgd op 23 maart door een maansverduistering. Het tweede eclips periode is eind augustus/begin september. Als je weet waar de maansknopen staan – dan weet je ook plus/min waar de eclipsen gaan vallen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Vanaf de aarde gezien lijkt het alsof de Zon en de Maan even groot zijn. De Maan loopt bijna in hetzelfde vlak om de Aarde, als de Aarde om de Zon. Als die vlakken precies samenvielen dan zou elke nieuwe maan ergens op aarde de zon verduisteren. In de werkelijkheid is er een verschil van 5 graden tussen de draaivlak van de Aarde en die van de Maan. Dit betekent dat de maan meestal net niet ‘in lijn’ met de  Zon staat. De twee snijpunten waarop de Maan in haar baan rond de aarde -en de Zon in zijn baan rondom de Zon elkaar kruizen –  heten de Maansknopen. Alleen als de Maan bij  “Nieuwe Maan” en bij ‘Volle Maan’ niet ver van de Noord of Zuidknoop staat, is er een goede kans op een zons of maansverduistering. Dan zitten die twee planeten echt ‘in lijn’ met elkaar.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Al is de eclips pas over een paar weken, de Zon staat nu wel in hetzelfde teken als de Zuidknoop van de Maan. Jupiter is heerser van de Zon, de eclips, en de Zuidknoop. Jupiter staat momenteel vernietigd in Maagd, retrograde maar wel conjunt met de Noordknoop. Vertragingen en obstakels in communicatie; onderhandelingen die met reizen, rechtszaken, rechten enz. te maken hebben, verlopen moeizaam.  Jupiter staat al een tijd onder spanning – en moet dit jaar nog twee keer de grenzen van Saturnus voelen: op 23 maart, en op 26 mei. Het is op dit moment heel belangrijk om door te zetten. We moeten deze tijd gebruiken om grondig, alle mogelijkheden te onderzoeken. Jupiter is nog steeds in een driehoek relatie met Pluto. Als we bereid zijn de diepte in te gaan, alle feiten te verzamelen, komen we later – als Jupiter vooruit loopt – sterker dan ooit uit de strijd. Jupiter retrograde vertraagd zaken die met Jupiter en Maagd te maken hebben. Ik moet gelijk denken aan de strijd nu gaande in de UK – tussen ‘junior doctors’ en de regering o.a. over de betaling van overuren. De Caduceus van Mercurius (heerser van Maagd) is verbonden met genezing en is symbool voor huisartsen. Dingen die nu te snel in onze schoot vallen- zullen op den duur niet de meeste bevredigende resultaten geven. Waar we nu voor knokken – daar worden pas echt rijk van.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Venus in Waterman heeft iets sympathieks, is kunst beminnend, maar dan met een moderne smaak. Waterman houdt van design waar een briljant idee achter zit. Venus in Waterman kan met virtueele werelden te maken hebben – maar net zo goed met lucht kastelen en fantasie.  Waterman is een abstrakt denkend, vrijheidslievend teken. Vrijheid in gebondenheid; ieder moet zijn/haar eigen ‘ding’ kunnen doen. Ik eet vegetarisch, jij eet vless. Apart. Anders dan de rest. Mercurius nu ook in Waterman. Veel over kunst, cultuur en aparte filosofieën willen lezen. Deze twee planeten in Waterman zijn avantgarde en op hun eigen, originele manier, hartstikke sociaal.

Wil je meer weten over deze eclipsen en waar ze in je eigen horoscoop vallen? Voor meer info, stuur mij een email:  hathway77@hotmail.com

eclipse2016

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Eclips seizoen begint…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *