Astrologieblog Weekhoroscoop: Over gidsen, Mercurius en het heldere denken

Astrologieblog Weekhoroscoop: De Volle Maan vanmiddag valt over de Maagd/Vissen as. Astrologen spreken ook van een oppositie tussen Zon/Maan. Een oppositie tussen twee planeten maakt de archetypische energie van beide planeten zichtbaar of helder. Het is net alsof je een opponent hebt – die je een ander kant van een verhaal laat horen waardoor je eigen blik wordt verruimd. De Zon staat momenteel in Vissen en loopt richting Neptunus. Dit maakt emotioneel, heldervoelend en extra gevoelig voor indrukken van buitenaf. De grenzen tussen zelf en ander worden  poreus en een persoon kan hierdoor kwetsbaar worden. De Maan in Maagd daarentegen is pragmatisch en laat graag de ‘feiten’ spreken. Bij deze volle maan – kunnen we even afstand nemen van ons gevoel – en reflecteren op de zaken die ons raken. Even stil staan is belangrijk. In mijn vorige weekhoroscoop schreef ik al over de eclips seizoen die nu begonnen is. Ik zie deze Volle Maan als een soort voorafje.

Astrologieblog Weekhoroscoop: De solar eclips van 9 maart – valt in 19 Vissen. Morgen triggert de Jupiter /Cheiron oppositie deze plek. Dit heeft o.a. met zelfredzaamheid te maken. Het is belangrijk om te beseffen dat we anderen pas kunnen helpen als we ons eigen werk hebben gedaan. Zowel Jupiter als Cheiron hebben met geneeskunst te maken. Maagd wil de theorie onder de knie krijgen / Cheiron is meer primitief en gebonden met het eigen instinctief innerlijk weten. Cheiron heeft affiniteit met het sjamanisme, met alternatief geneeskunde, met innerlijke rezien en de gidsen die we tegenkomen. Misschien is de tijd rijp om minder kritiek op ons zelf te hebben en meer oog voor ons meer ‘primitieve/instinctueele’ kant te hebben. Waar voelen wij ons ‘het slachtoffer’ ? Het is tijd om kritische (Maagd) vragen te stellen om meer inzicht in ons zelf en onze instinctieve/emotionele patronen te krijgen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Mercurius is de boodschapper van de goden en deze week vervult hij ook deze rol. Mercurius maakt nml. een verbinding tussen de planeten Saturnus en Uranus. Tot de ontdekking van Uranus in 1781, bewaakte Saturnus de grenzen van ons zonnestelsel. Toen Uranus werdt ontdekt –  werd ons zonnestelsel in een een klap twee keer zo groot. Uranus verruimt ons blik. Met Mercurius als gids, kunnen we deze week grote sprongen maken, veel werk verzetten, een visie helderder krijgen, stappen in het onbekende zetten EN onze eigen grenzen verleggen. Mercurius is een binnenplaneten en deze week brengt hij wat ver van ons af staat heel dichtbij. Waterman is een fijne teken voor Mercurius. Helder denken kunnen we nu heel goed gebruiken. Dit is een voorhoede van wat er volgend jaar gaat komen. ( Saturnus en Uranus staan pas volgend jaar exact in verbinding met elkaar: nu is Mercurius de schakel tussen beide. Plannen die nu in de geest geboren worden – kunnen volgend jaar in de fysieke wereld vorm krijgen.)

Astrologieblog Weekhoroscoop:  Op zondag is de Zon/Neptunus conjunctie exact. Dit is een mooie dag voor alles dat met muziek, kunst, literatuur, meditatie, rust en ontspanning te maken heeft. Zelf bezoek ik voor het eerst de stad Maastricht. Ik ga naar een tentoonstelling van de kunstenaar Grayson Perry. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn ‘religie & mythologie, identiteit & gender, kunst & kunstwereld, klasse & consumentisme, conflict & oorlog.’ Zon/Neptunus zoals ik eerder schreef – heeft iets grensverleggends. Perry is geboren onder een conjunctie van Mercurius en Venus in Vissen -driehoek Neptunus in Schorpioen. Perry is excentriek en heeft een alter-ego Claire. Ik verheug me zowel op de stad als de tentoonstelling. Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Voor informatie over consulten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Over gidsen, Mercurius en het heldere denken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *