Kristallen en de Zonsverduistering van 9 maart

Kristallen en de Zonsverduistering van 9 maart:

Toeval, bestaat dat wel? Ik denk van niet. Soms hebben twee mensen spontaan dezelfde gedachte. Dit gebeurde gisteren na het schrijven van mijn weekhoroscoop.

In de eclips horoscoop (zie hieronder) staan de Zon en Maan conjunct met Chiron en opposiet Jupiter. Gisteren schreef ik hierover:  ‘….Het is belangrijk om te beseffen dat we anderen pas kunnen helpen als we ons eigen werk hebben gedaan. Zowel Jupiter als Cheiron hebben met geneeskunst te maken. Maagd wil de theorie onder de knie krijgen / Cheiron is meer primitief en gebonden met het eigen instinctief innerlijk weten. Cheiron heeft affiniteit met het sjamanisme, met alternatief geneeskunde, met innerlijke rezien en de gidsen die we tegenkomen. Misschien is de tijd rijp om minder kritiek op ons zelf te hebben en meer oog voor ons meer ‘primitieve/instinctueele’ kant te hebben. Waar voelen wij ons ‘het slachtoffer’ ? Het is tijd om kritische (Maagd) vragen te stellen om meer inzicht in ons zelf en onze instinctieve/emotionele patronen te krijgen.’

Ik ben de laatste tijd wel bezig met het thema ‘zelf genezing’. Ik denk nml. dat deze eclips een zekere helende werking heeft. Gisteren trok ik een crystal card – en kreeg een crystal die mij dan ook raakte: ‘Quantum Quattro’.

quantum quattroQuantum Quattro is een krachtige crystal bestaand uit vijf andere crystallen: chrysocolla, dioptaas in rookkwarts, malachiet en shattuckiet. Het is alleen in Namibia te vinden en heeft een grote genezende kracht. Judy Hall schrijft hierover: Quantum Quattro ‘brings about an energetic shift and integration…. Release yourself from co-dependencies and abusive relationships. Heal your inner child. Recognize the many resources you have to draw on. Recognize the many facets to your question…. dig deep and see all sides. Karmic aspects need healing before the situation resolves. Remember, the power of the whole is much greater than its component parts. Once you have all the information, you are invincible and evolve rapidly.’

Enkele uren later, kreeg ik een bericht van een vriendin Mariette Botman, die veel kennis van crystallen heeft en er ook mee werkt. Na het lezen van mijn weekhoroscoop, dook bij Mariette spontaan, een beeld van een crystal op: Nuummiet.

nuummietHierover schreef zij: Wanneer we ons slachtoffer voelen van omstandigheden, betkent dat dat er delen van ons zelf verloren zijn geraakt. Nuummiet kan helpen te herinneren waar en wanneer dat gebeurt is en de vast zittende energieën weer te laten stromen. Deze image is door Mariette gemaakt.

 

Ik heb nu twee keer iets over de eclips van 9 maart geschreven en er zit een ontwikkeling in mijn eigen gedachten. Al eerder, op 15 februari schreef ik:

Jupiter is heerser van de Zon, de eclips, en de Zuidknoop. Jupiter staat momenteel vernietigd in Maagd, retrograde maar wel conjunt met de Noordknoop. Vertragingen en obstakels in communicatie; onderhandelingen die met reizen, rechtszaken, rechten enz. te maken hebben, verlopen moeizaam.  Jupiter staat al een tijd onder spanning – en moet dit jaar nog twee keer de grenzen van Saturnus voelen: op 23 maart, en op 26 mei. Het is op dit moment heel belangrijk om door te zetten. We moeten deze tijd gebruiken om grondig, alle mogelijkheden te onderzoeken. Jupiter is nog steeds in een driehoek relatie met Pluto. Als we bereid zijn de diepte in te gaan, alle feiten te verzamelen, komen we later – als Jupiter vooruit loopt – sterker dan ooit uit de strijd. Jupiter retrograde vertraagd zaken die met Jupiter en Maagd te maken hebben. Ik moet gelijk denken aan de strijd nu gaande in de UK – tussen ‘junior doctors’ en de regering o.a. over de betaling van overuren. De Caduceus van Mercurius (heerser van Maagd) is verbonden met genezing en is symbool voor huisartsen. Dingen die nu te snel in onze schoot vallen- zullen op den duur niet de meeste bevredigende resultaten geven. Waar we nu voor knokken – daar worden pas echt rijk van.’

Ik krijg steeds meer het gevoel dat de energie waarin we ons nu bevinden – goed is. Beweegelijke energie schudt dingen los. Bij een zondsverduistering – komen we heel dichtbij ons gevoel. De Maan neemt het -als het ware – eventjes van de Zon over. Maagd zuivert. Vissen is het oceaan gevoel. Water is een geweldige oplosmiddel. Dit is een goed moment om ons in de mysterie (Vissen) van de aarde (Maagd) te verdiepen.

Voor astrologische advies, stuur een email naar Elizabeth: hathway77@hotmail.com
Mariette Botman kan je uitstekend persoonlijke advies over kristallen geven. Zij is te bereiken onder dit email adres: studioveerlicht@gmail.com

De kaarten die ik gebruik: The Crystal Wisdom Oracle – van Judy Hall
op de website van Judy Hall – is het tevens mogelijk om een online kaart te trekken.

eclipsemaart

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Crystals en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *