Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Boogschutter, Mars retrograde en ‘de warrior mentality’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Een aantal interessante aspecten en overgangen zetten de toon voor de komende week. De planeet Venus speelt een belangrijke rol en vormt in sommige opzichten een brug tussen oud (Saturnus) en nieuw (Uranus). Venus staat momenteel in Waterman en groepsaktiviteiten staan onder gunstige sterren. Gisteren ben ik zelf met een groep vriendinnen in Maastricht geweest – waar we de Grayson Perry tentoonstelling hebben bezocht. We hebben van elkaars aanwezigheid kunnen genieten . Venus in Waterman heeft een verbintenis met sociale groepen waartoe we behoren. Venus staat sextiel Saturnus op dinsdag – en sextiel Uranus op donderdag. Door ons geest voor andere gelijkgestemden te openen – komen we tot nieuwe inzichten. Later in de week, zullen we dit gevoel van goede wil ook nodig hebben.

DiCaprioAstrologieblog Weekhoroscoop:  Tegen het weekend wordt de energie veel meer gespannen. Op zondag komt er een voorlopige einde aan de rit van Mars door het tegen Schorpioen. Mars is oude heerser van Schorpioen – en de ruwheid, de mannelijke kracht van deze stand, komt momenteel sterk tot uiting in het collectief. Neem de Oscars als voorbeeld. Het was voor niemand een verassing dat Leonardo de Caprio de Oscar voor beste acteur voor de Revenant kreeg. Dit is een typisch mannenfilm met overlevingsdrang & wraakzucht als centrale thema’s. De film werd opgenomen in ongerept maar levensbedreigende natuur. Mars in Schorpioen is nauw gebonden met deze thema’s.

Let op in de tweede helft van de week. We kunnen het gevoel hebben dan anderen onze ideeën aanvallen. Iemand kan hun vinger op de zere plek leggen !! Het is belangrijk om bewust te kiezen voor contact. We moeten in contact met de ander te blijven – en naar hun argumenten luisteren. Dit kan ons helpen om onze argument aan te scherpen, meer over onszelf te leren of een situatie beter doen begrijpen. Vooral dit laatste is belangrijk want situaties die nu spelen, keren over een paar maanden terug.

Mars retrograde:
Op zondag (6 maart) komt Mars in Boogschutter te staan. Echter, op 17 april gaat Mars retrograde lopen en op 27 mei keert Mars terug in Schorpioen waar hij tot 2 augustus zal blijven. We zijn dus nog lang niet klaar met Mars in Schorpioen. Heel opvallend is de 24e graad van Schorpioen – waar Mars van 19 juni tot 11 juli, meer dan drie weken lang – min of meer stilstaat. Dit is heel intens en heel krachtig.

Schorpioen is de kern – Boogschutter is wijdverspreid. Boogschutter gaat over de grens – Schorpioen houdt het bij zichzelf. Het verschil tussen deze tekens is heel groot.  Kijk goed naar het huis waar Mars verblijft. De manier waarop je nu ‘voor je rechten vecht’ is belangrijk. Kies je ‘battles’ en verlies de relatie met de ander niet uit het oog. De risico met Mars in Schorpioen is dat de ‘warrior mentality’ dingen kapot kan maken. We kunnen alvast dit weekend gaan oefenen want op zaterdag staat Mercurius vierkant Mars!!! Vervolgens maakt Mercurius zich uit de voeten – en zoekt zijn toevlucht tot een ander teken. Eenmaal in Vissen, laat Mercurius het wetenschappelijk denken achter zich. Mercurius in Vissen is super-sensitief op het paranormale af en dit kan verassend uitpakken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag is de dag dat Mars zijn eerste tentatieve stappen richting Boogschutter onderneemt. Overtuigend is hij niet. Enkele uren later maakt de Zon een vierkant met rechtgeaarde Saturnus. De Zon staat momenteel in Vissen: een ‘soulful’ teken dat in staat is om indrukken en gevoelens op te vangen die normaal gesproken onder de radar zitten. Saturnus in Boogschutter werkt remmend: de ‘flow’, de creatieve stroom, wordt beperkt. We kunnen Saturnus ontstijgen. Water dooft vuur. Beide planeten zijn momenteel door Jupiter in Maagd beheerd. Praktische oplossingen zoeken, bescheiden en met beide benen op de grond blijven. En als je niet verder komt – ’time-out’ nemen en een glasje wijn inschenken 😉

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Voor informatie over consulten, stuur een email naar: hathway77@hotmail.com

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Mars in Boogschutter, Mars retrograde en ‘de warrior mentality’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *