Astrologieblog Weekhoroscoop: Over de Nieuwe Maan, Cheiron en het verzinnen van smoejses

Astrologieblog Weekhoroscoop: De nieuwe maan (in Vissen) op woensdag signaleert een nieuw begin. Vissen heeft een hoog emotioneele intelligentie en is in staat de eigen emoties en die van anderen goed te herkennen. Vissen is niet zozeer verbaal maar aanvoelend. De Vis voelt de (onder) stromingen in communicatie, in relaties, in alles eigenlijk. Soms waazig, soms meegaand, vaak super creatief, de Vis kan zich dikwijls de slachtoffer voelen van de stromingen om hem/haar heen. Echter, in tijden van crisis, weet de Vis zich goed te hanteren. In plaats van tegen de stroom in te zwemmen, drijft de Vis mee. De buigzaamheid en de aanpassingsvermogen van de Vis, maakt sterk. Als laatste teken van de dierenriem heeft Vissen een zekere wijsheid ontwikkeld: soms moet je gewoon wachten tot de tijd rijp is en het kan soms juist heel slim zijn om te wachten. Niet alles hoeft onmiddellijk concreet te worden. We moeten onszelf de ruimte gunnen om het creatief potentieel van onluikende plannen te onderzoeken. Deze benadering doet recht aan de symboliek v.d. Nieuwe Maan: de zaad moet zich kunnen ontwikkelen. Als de dingen niet gaan… prima …. laat ze gewoon los! Vermijd stress. Als we de ruimte kunnen maken – en niet te dwingend zijn – komen de antwoorden vaak vanzelf. Deze nieuwe maan is tevens ook een zonsverduistering. Mensen die hier meer over willen weten verwijs ik naar mijn blogpost: Kristallen en de Zonsverduistering van 9 maart.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Morgen (dinsdag) staat de Zon opposiet Jupiter. Dit doet mij denken aan kennis die het verstand te boven gaat. Jupiter in Maagd is ordenlijk, rationeel, analytisch. Vanuit zijn huidige positie -Jupiter staat opposiet Zon, Cheiron en de zuidknoop – wil Jupiter vooral situaties begrijpen, overzien en vervolgens op een systematische wijze onderzoeken en verhelpen. Gezien de omstandigheden kan dit een zeer vermoeiende taak worden. Jupiter in Maagd dreigt het zicht op het geheel te verliezen. Vermijd tunnel vision. Zorg dat je in de breedte kijkt en vanuit verschillende perspectieven. Wees bereid om een compromis te sluiten en je standpunt zo nodig aan te passen.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het kan moeilijk worden deze komende week, om de feiten boven water te krijgen. Op vrijdag staat Mercurius conjunct met Neptunus. Neptunus is een meester in ‘subterfuge’, in smoesjes verzinnen. Gebruik je boeren verstand. Neptunus is verleidelijk, en fluistert ‘het klinkt zo mooi.. het moet waar zijn’. Maar klopt dat wel?? Er is een risico dat we zien wat we willen zien en geloven wat we willen geloven. Echter, het mooie van deze energie is dat het ons heel open en sensitief maakt. We kunnen gedachten naar elkaar sturen – zonder mobiel of email. Als ik aan jou denk – denk jij ook aan mij. Vergis je niet…. dit is ‘high frequency’ energy… die ons kan verroeren.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op zaterdag maakt Venus de overstap naar haar exaltatie teken, Vissen. Parels liggen in diepere wateren en Venus voelt zich helemaal thuis in Vissen. Venus in Vissen is uitstekend voor alles dat met schoonheid, romantiek, kunst, cultuur, interior design, tuin aanleg, aanschaf van luxe goederen, enz. te maken heeft. Venus in Vissen maakt ook toegewijd en romantisch. Het is geen toeval dat een van van de belangrijkste Engelse dichters van het Victoriaans tijdperk, Elizabeth Barret-Browning geboren is met Venus in Vissen. Haar gedicht ‘How Do I love Thee’ is prachtig.

How do I love thee? Let me count the ways.
I love thee to the depth and breadth and height
My soul can reach, when feeling out of sight
For the ends of being and ideal grace…….”

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het is nog steeds belangrijk om te beseffen dat Cheiron in beeld is. Als centaur kan hij de banen of Saturnus en Uranus doorkruisen. Hij kan een proces in ons ontwaken, dingen onthullen of ‘iets naar voren halen’ die de sleutel kan zijn tot het begin van een belangrijke innerlijk proces. His is een brug tussen Saturnus en Uranus, tussen de oude patronen in ons leven en de nieuwe nog niet bewandelde paden. Sommige mensen krijgen nu de kans om situaties uit het verleden te helen of op zijn minst te ontstijgen!

Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *