Astrologieblog Weekhoroscoop: Verschillende generaties en de Jupiter, Pluto driehoek

Astrologieblog Weekhoroscoop: Het kan je moeite kosten vandaag om je boodschap over te brengen. Mercurius in Vissen is super sensitief en haalt informatie overal vandaan: lichaamstaal, gesprekstoon, taal gebruik, enz. De watertekens –  zijn heel goed in spiegelen en zoeken graag een (emotionele) verbinding met een gesprekspartner. Vandaag ontmoet Mercurius – Saturnus in Boogschutter (het teken waar Mercurius vernietigd wordt). Dit voelt als van een koude kermis thuis komen. Sleutel woord: frustratie (en die is wederzijds). Saturnus raakt gefrustreerd omdat Mercurius niet over alle feiten beschikt of niet helder genoeg is. Mercurius raakt gefrustreerd omdat Saturnus niet openstaat voor de visie van anderen of niet bereid is, zijn eigen visie of kennis te delen. Saturnus kan natuurlijk ook een rotsblok van een probleem zijn. Het antwoord hierop? Wees bewust van deze energie en veel geduld hebben ! Mercurius beweegt veel sneller dan Saturnus en kan ook lastige situaties op een slimme manier ontwijken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: In de eerste helft van de week – komt Mercurius veel aan bod. Op dinsdag staat Mercurius sextiel Pluto – en vervolgens opposiet Jupiter. Het t-vierkant dat de boel momenteel domineert krijgt d.m.v. Mercurius – een extra lading. Het kan onder deze energie knap lastig zijn om je ideeën vast te pakken, of plannen goed uit te werken. De vierkant en de oppositie  – zijn allebei spanningsaspecten – en Mercurius kan zich af en toe als een spons voelen, die alles maar absorbeert. Op donderdag staat Mercurius conjunct Chiron. Chiron wil graag dat je vertrouwen hebt in je eigen innerlijke proces.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week op donderdag vindt de tweede in een reeks van drie harmonieuze contacten – tussen Jupiter (die nu retrograde loopt) en Pluto. De eerste vond plaats in oktober 2015 – en de laatste op 20 juni. Ik schreef toen: Pluto wijst aan waar de kansen liggen. Door onze aandacht op de ‘onontgonnen grond’ in onszelf te richten, kunnen we ongeloofelijk veel tot stand brengen. Het is aan ons de taak om voldoende zelfkennis en wijsheid (Jupiter) te hebben om te weten wat we moeten pakken. Zowel Jupiter als Pluto zijn in aarde tekens. Aarde is een vruchtbare element – die uitzichzelf – dingen produceert. Kijk waar deze twee planeten in je geboorte horoscoop vallen – en besteed aandacht aan deze gebieden. Met geduld en aandacht voor de kleine details – kunnen deze gebieden tot leven komen. Door mindful te zijn – en de eigen gedachten te filteren (Jupiter in Maagd) – is het mogelijk om in het oog van de storm stil te zijn.’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Toen ik vanochtend samen met mijn hond over de Ringdijk liep – dacht ik aan deze driehoek. Het idee ontstond dat elke generatie deze driehoek op zijn eigen manier zal beleven. Voor Pluto in Leeuw (b. 1938-1957) gaat het altijd om identiteit, over ‘wie ben ik’, ‘mag ik er zijn’ ‘hoe kan ik stralen’. Voor de Pluto in Maagd (b.1957-1971) generatie – die trouwens nu ook de Pluto driehoek meemaken – gaat het om het verankeren van het eigen boodschap, het zuiveren van gedachten en denkprocessen,  of het kalmeren en zuiveren v.d. geest zodat de eigen unieke bijdrage beter tot zijn recht komt. Voor de Pluto in Weegschaal (1971-1983) generatie – die nu de transit Pluto vierkant Pluto meemaken – gaat het misschien om een crisis in de relatie, of over het terugkomen naar de eesentie van de relatie. Voor de Pluto in Scorpio (1983-1995) generatie – van wie sommigen nu de radix sextiel krijgen – gaat het mischien over hoe je met het eigen verleden in het reine kan komen: het bewust ervaren van het cyclus van leven, sterven en opnieuw geboren worden. Voor de Pluto in Boogschutter (1995-2008) generatie  – van wie sommigen ook nog de conjunctie van Saturnus met radix Pluto binnenkort krijgen – gaat het misschien om keuzes maken richting studie – toekomst plannen enz. en de vraag’waar wil ik met mijn leven naartoe?’

Astrologieblog Weekhoroscoop: Zondag vindt de lente equinox plaats. Equinox komt van het latijns en betekent ‘gelijke nacht’. Voor eventjes zijn de dag en nacht even lang er is even sprake van balans tussen licht en donker. Dit is een van de keerpunten in ons jaarcyclus, vanaf nu worden de nachten korter en de dagen langer.  Het is goed om even stil te staan bij het feit dat wij niet los van de natuur staan. We zijn zelf verbonden aan en deel van ons planeet. Ons ziel is een deel van de wereldziel, het anima mundi. De aarde draait en wij draaien mee….  Later deze week komt er artikel over de lente equinox. Voor nu alleen de horoscoop: Ik wens al mijn lezers een hele fijne week. Elizabeth….

Wil je weten of je op de goede weg zit – in balans bent of de keuzes maakt die bij jou passen en die jou verlangen recht doen ? Wil je meer weten over Pluto in je eigen horoscoop? Een astrologie consult kan je inspireren om dieper naar jezelf te kijken. Voor meer informatie over wat astrologie voor jou (je relatie, je werk, enz.) kan betekenen, email Elizabeth: hathway77@hotmail.com

Ik wens jullie een hele fijne week…

© Drs. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
360° Astrology, Amsterdam

Overname van een gedeelte van de tekst is toegestaan, mits voor de complete tekst verwezen wordt naar de orginele bron,inclusief link en linkvermelding.

 

ariesingres2016

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop: Verschillende generaties en de Jupiter, Pluto driehoek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *